Τι δείχνουν οι διαυγείς ελαστικές εκκρίσεις;


Ευ Ζην
28/09/2022

Τι δείχνουν οι διαυγείς ελαστικές εκκρίσεις;


Όλο το περιεχόμενο αυτής της σελίδας έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από τον

Dr David Nunns, Σύμβουλο Γυναικολόγο


# Γιατί εμφανίζω ξαφνικά ελαστικές εκκρίσεις;


Οι εκκρίσεις έχουν πολλές λειτουργίες στον κόλπο, από την προστασία απέναντι σε λοιμώξεις, τη διασφάλιση ισορροπίας των επιπέδων pH μέχρι τη βοήθεια που σας προσφέρουν στο να μείνετε έγκυος. Γνωρίζατε όμως ότι η πυκνότητά τους μεταβάλλεται, ανάλογα με ποια δουλειά κάνει κάθε στιγμή; Μην ξεχνάτε ότι το σώμα μας είναι ιδιοφυές! Μία από αυτές τις μεταβολές πυκνότητας, που μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργη την πρώτη φορά που την παρατηρείτε, είναι οι ελαστικές εκκρίσεις. Θα είναι διαυγείς ή ελαφρώς θολές και θα μοιάζουν με ασπράδι αυγού στην υφή και την πυκνότητα. Δεν θα έχουν ιδιαίτερη οσμή. Και θα είναι πραγματικά ελαστικές! Εάν τραβήξετε αργά μια ποσότητα ανάμεσα σε δύο δάχτυλα, η βλέννα θα τεντωθεί αρκετά χωρίς να διασπαστεί. Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε. Εξάλλου, αυτές οι ελαστικές εκκρίσεις υπάρχουν για έναν πολύ καλό λόγο.


Οι διαυγείς, ελαστικές εκκρίσεις τείνουν να εμφανίζονται καθώς πλησιάζετε στην ωορρηξία. Αυτή είναι η στιγμή, γύρω στα μέσα του κύκλου σας, που το ωάριο απελευθερώνεται από τις ωοθήκες και εμφανίζεται ένα παράθυρο μερικών ημερών όπου το σπέρμα που θα καταφέρει να φτάσει στα αναπαραγωγικά όργανα, μπορεί να συναντήσει το ωάριο και να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Η αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων καθώς πλησιάζετε σε αυτό το σημείο, αναγκάζει το σώμα σας να απελευθερώσει περισσότερες διαυγείς ελαστικές εκκρίσεις, οι οποίες είναι επίσης γνωστές – χωρίς αυτό να προκαλεί έκπληξη – ως βλέννα γονιμοποίησης. Βοηθούν το σπέρμα στη μάχη του να φτάσει στο ωάριο, προστατεύοντάς το στη διαδρομή του και στηρίζοντάς το στις στιγμές που το χρειάζεται.


Οι πολλές διαυγείς ελαστικές εκκρίσεις είναι σημάδι ότι έχετε ωορρηξία. Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, αυτό σας δίνει μια σαφή ένδειξη ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσετε, αν και για να είστε σχεδόν 100% σίγουρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ ωορρηξίας.


Αφού τελειώσει η ωορρηξία σας, οι ελαστικές εκκρίσεις εξαφανίζονται, για να αντικατασταθούν από πολύ πιο παχύρρευστες εκκρίσεις, οπότε αν το παρατηρείτε προσεκτικά, η αλλαγή θα είναι αρκετά εμφανής. Υπολογίστε περίπου έναν ακόμη μήνα, μέχρι να εμφανιστούν ξανά οι ελαστικές εκκρίσεις – ή η βλέννα γονιμοποίησης.


Εάν οι εκκρίσεις σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα, χρησιμοποιήστε τα σερβιετάκια Always Dailies για αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας όλη την ημέρα. Είναι δερματολογικά ελεγμένα και ασφαλή για καθημερινή χρήση.