Πώς να σταματήσεις τις διαρροές περιόδου τη νύχτα


Ευ Ζην
4/08/2020
Για προστασία το βράδυ με τους κατάλληλους συμμάχους, ακόμα και στην περίοδό σου!

Κι εκεί που είσαι κουλουριασμένη και ζεστή κάτω από την κουβέρτα και αρχίζει να σε παίρνει γλυκά ο ύπνος, ξαφνικά σε κυριεύει το άγχος ότι θα ξυπνήσεις και θα δεις τις πιτζάμες και τα σεντόνια σου λερωμένα από το αίμα της περιόδου. Για να μάθεις πώς να κοιμάσαι χωρίς να έχεις διαρροές κατά τη διάρκεια της περιόδου σου δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

 

Επειδή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν καλό νυχτερινό ύπνο (ειδικά αν ταλαιπωρείσαι από το αίσθημα κόπωσης που προκαλεί το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο!), οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να αποφεύγεις τις διαρροές της περιόδου τη νύχτα.

 

Πώς να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου τη νύχτα

 

 • Χρησιμοποίησε σερβιέτες με φτερά

  Δεν είναι μόνο ότι οι σερβιέτες με φτερά μένουν καλύτερα στη θέση τους όσο εσύ στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου το βράδυ, αλλά προστατεύουν και τα πλαϊνά μέρη του εσωρούχου σου, στα σημεία όπου τυλίγονται τα φτερά, σε περίπτωση που μετακινηθεί όσο κοιμάσαι. Οι Always Platinum Ultra Secure Night με 60% μεγαλύτερο πίσω μέρος* και φτερά είναι μια εξαιρετική επιλογή, προσφέροντας εξαιρετική προστασία και απαλότητα!

   

 • Άλλαξε σερβιέτα ακριβώς πριν ξαπλώσεις

  Αν αλλάξεις σερβιέτα ακριβώς πριν ξαπλώσεις, εξασφαλίζεις τον μέγιστο βαθμό απορροφητικότητας από το προϊόν περιόδου που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, οι σερβιέτες Always Platinum Ultra Secure Night εγκλωβίζουν την υγρασία μακριά από την επιδερμίδα σου. Αν φορέσεις μια νέα σερβιέτα ακριβώς πριν χωθείς κάτω από τα σκεπάσματα, θα απολαύσεις πολλές ώρες απορροφητικότητας.  

   

 • Χρησιμοποίησε σερβιέτες νύχτας

  Οι σερβιέτες Always Platinum Ultra Secure Night είναι πιο μακριές στο πίσω μέρος για επιπλέον κάλυψη στα σημεία που χρειάζεται όταν είσαι ξαπλωμένη. Δεν έχει σημασία σε τι στάση κοιμάσαι, καθώς μπορούν να συγκρατήσουν το αίμα της περιόδου σου προτού να έρθει σε επαφή με το εσώρουχό σου, ενώ σου προσφέρουν πλήρη κάλυψη, χάρη στα προστατευτικά τους πλαϊνά φράγματα και τον υπεραπορροφητικό τους πυρήνα.

   

   

 • Σήκω από το κρεβάτι με αργές κινήσεις το πρωί

Αν φοράς σερβιέτα για να αποφεύγεις τις νυχτερινές διαρροές, είναι καλή ιδέα να σηκώνεσαι από το κρεβάτι με αργές κινήσεις. Λόγω της βαρύτητας, το αίμα της περιόδου συγκεντρώνεται στον κόλπο σου αντί να βγει προς τα έξω. Αυτό σημαίνει ότι όταν σηκωθείς, τα υγρά της περιόδου που έχουν συγκεντρωθεί στον κόλπο σου θα τρέξουν όλα μαζί. Για να αποφύγεις τις διαρροές σε αυτήν τη φάση, σήκω από το κρεβάτι με αργές κινήσεις.

 

Γιατί ο ύπνος χωρίς διαρροές κατά τη διάρκεια της περιόδου θέλει «τρόπο»

 

Τώρα που είδαμε μερικές συμβουλές, ας εξηγήσουμε γιατί ο ύπνος χωρίς διαρροές κατά τη διάρκεια της περιόδου απαιτεί κάποιους ειδικούς χειρισμούς. 

 

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι κοιμάσαι πολλές ώρες –περισσότερες απ’ όσες θα περνούσαν κανονικά προτού ελέγξεις τη σερβιέτα σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι έχεις τη σωστή προστασία.

 

Επιπλέον, (προφανώς!) κοιμάσαι –που σημαίνει ότι ίσως να μην αισθανθείς ότι χρειάζεται να αλλάξεις σερβιέτα, κι έτσι να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις από διαρροές περιόδου τη νύχτα.

 

Ένα άλλο θέμα είναι η στάση του σώματος και η βαρύτητα. Όταν κοιμάσαι, μένεις εξαπλωμένη για πολλή ώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές που χρειάζονται κάλυψη είναι διαφορετικές από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας –που το αίμα ρέει κυρίως κάθετα. Η οριζόντια στάση για τόση ώρα σημαίνει ότι η βαρύτητα θα κάνει τα υγρά της περιόδου σου να κυλήσουν από τη μια ή την άλλη πλευρά του εσωρούχου σου. 

 

Τέλος, την ώρα που κοιμάσαι δεν μένεις ακίνητη, αλλά στριφογυρίζεις. Αυτό κάνει το εσώρουχό σου να μετακινείται ανάλογα με τη στάση που παίρνεις, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι διαφορετικό είδος κάλυψης για να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου τη νύχτα. 

 

Γι’ αυτό, οι σερβιέτες Always Platinum Ultra Secure Night αποτελούν ιδανική λύση, με 60% μεγαλύτερο πίσω μέρος* για επιπλέον κάλυψη στα σημεία που χρειάζεται όταν είσαι ξαπλωμένη.

 

*σε σχέση με το μέγεθος Normal, Νούμερο1