Πώς να αποφύγεις τις διαρροές περιόδου


Ευ Ζην
4/08/2020
Μην αναρωτιέσαι άλλο «τι να κάνω για να μην λερώνομαι όταν έχω περίοδο»! Σου έχουμε λύσεις και συμβουλές!

Τα περισσότερα κορίτσια φοβούνται την πιθανότητα διαρροών κατά τη διάρκεια της περιόδου τους και είναι φυσικό: δεν είναι ευχάριστο να λερώνεις τα εσώρουχα ή τα ρούχα σου. Αλλά με λίγη εξάσκηση, μερικές συμβουλές και τη σωστή προστασία, μπορείς να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου και, φυσικά, τους λεκέδες. Για να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου χρειάζεται λίγος προγραμματισμός και μερικές βασικές γνώσεις για την περίοδό σου.

 

Κατανόησε τη ροή σου και διάλεξε το κατάλληλο επίπεδο απορροφητικότητας

 

Η ροή είναι συνήθως μεγαλύτερη τις δύο πρώτες ημέρες της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείς προϊόντα υψηλότερης απορροφητικότητας και θα αλλάζεις συχνότερα προκειμένου να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου. Ανάλογα με το αν χρησιμοποιείς σερβιέτα ή ταμπόν, να ξέρεις ότι υπάρχουν μερικές διαφορές.

 

Τις ημέρες με κανονική ροή, η αλλαγή σερβιέτας κάθε 4 με 6 ώρες είναι ένας πρακτικός κανόνας για να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου. Οι σερβιέτες Always Platinum με τον υπεραπορροφητικό πυρήνα, εγκλωβίζουν την υγρασία μακριά από την επιδερμίδα σου. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να αλλάζεις σερβιέτα πιο συχνά τις ημέρες που έχεις πιο μεγάλη ροή.

 

Φρόντισε να τοποθετήσεις ίσια τη σερβιέτα σου

 

Ακούγεται απλό, αλλά πρέπει να βεβαιώνεσαι ότι έχεις τοποθετήσει τη σερβιέτα σου ίσια! Μια στραβή σερβιέτα που δεν καλύπτει το εσώρουχό σου δεν σε εξυπηρετεί σε τίποτα. Φρόντισε το κέντρο της σερβιέτας να βρίσκεται στον καβάλο του εσωρούχου σου όταν την εφαρμόζεις. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι βρίσκεται στο σωστό σημείο για να εγκλωβίσει το αίμα της περιόδου όταν βγει.

 

Δοκίμασε διάφορα μεγέθη σερβιέτας

 

Αν φοράς λάθος μέγεθος σερβιέτας, δεν έχει σημασία πόσο συχνά θα πηγαίνεις στην τουαλέτα για να αλλάξεις. Το θέμα είναι το εξής: Αφού δεν έχουν όλα τα κορίτσια τον ίδιο σωματότυπο, άρα γιατί να είναι ίδιες όλες οι σερβιέτες; Η επιλογή της σωστής σερβιέτας για το σώμα σου μπορεί να αποτρέψει τις διαρροές περιόδου. 

 

Για παράδειγμα, οι σερβιέτες Always Platinum διατίθενται σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη για να ταιριάζουν στους διαφορετικούς σωματότυπους των κοριτσιών. Κάθε μέγεθος έχει διαφορετικό σχήμα. Βρες το σωστό μέγεθος σερβιέτας για το σώμα και τη ροή σου –γιατί όσο καλύτερα εφαρμόζει, τόσο καλύτερα προστατεύει!

 

 

Τα μεγέθη επισημαίνονται ξεκάθαρα στο εξωτερικό της συσκευασίας για να μπορείς να βρεις εύκολα αυτό που ψάχνεις όταν κάνεις τις αγορές σου. Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για τις ανάγκες σου, αποφεύγεις το ενδεχόμενο να διαγράφεται η σερβιέτα μέσα από τα ρούχα σου και, φυσικά, τις εκνευριστικές διαρροές.

 

Χρησιμοποίησε σερβιέτες νύχτας όταν κοιμάσαι

 

Πολύ συχνά στριφογυρίζουμε στον ύπνο μας –γι’ αυτό βοηθάει να φοράμε σερβιέτα νύχτας ώστε να αποφύγουμε τις διαρροές περιόδου. Παρέχουν έξτρα προστασία στο πίσω μέρος ώστε, όσο ανήσυχος κι αν είναι ο ύπνος σου, να παραμένεις προστατευμένη. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιείς σερβιέτα με φτερά για να προστατεύεις τα πλαϊνά μέρη του εσωρούχου σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Always Platinum Ultra Secure Night με 60% μεγαλύτερο πίσω μέρος*, για να νιώθεις άνεση και προστασία και κατά τη διάρκεια του ύπνου σου!

 

Πώς να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου όταν φοράς ταμπόν

 

Για να αποφύγεις τις διαρροές περιόδου όταν φοράς ταμπόν, είναι σημαντικό να επιλέξεις το κατάλληλο επίπεδο απορροφητικότητας ανάλογα με τη ροή σου. Τα ταμπόν πρέπει να αλλάζονται κάθε 4 με 8 ώρες. Αν η ροή σου είναι αρκετή για να γεμίζει ένα ταμπόν μέσα σε λιγότερο από 4 ώρες, μπορείς να επιλέξεις το επόμενο επίπεδο απορροφητικότητας. Το καλό με τα ταμπόν είναι ότι απορροφούν τις εμμηνορροϊκές εκκρίσεις σου προτού βγουν από το σώμα σου, γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να μην έχεις καθόλου διαρροές.

 

Αν χρησιμοποιείς ταμπόν στην περίοδό σου, μπορείς να φοράς και ένα σερβιετάκι ALWAYS Dailies για έξτρα προστασία από τυχόν διαρροές όταν έρθει η ώρα να αλλάξεις ταμπόν. Είναι λεπτά και απίστευτα εύκαμπτα. Μπορεί ακόμα και να ξεχάσεις ότι τα φοράς! 

 

Μην πιαστείς απροετοίμαστη

 

Για να αποφεύγεις τις διαρροές περιόδου στο σχολείο, βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου αρκετές σερβιέτες Always Platinum στην τσάντα και το ντουλαπάκι σου. Έτσι, η περίοδός σου δε θα σε βρει ποτέ απροετοίμαστη. Φρόντισε να αφήνεις αρκετό χρόνο στο διάλειμμα για να επισκέπτεσαι την τουαλέτα, να ελέγχεις την κατάσταση και, όταν χρειάζεται, να αλλάζεις σερβιέτα. Αν θέλεις να περνάς «απαρατήρητη», τοποθέτησε διακριτικά μία στην τσέπη σου και κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει. 

 

 

*σε σχέση με το μέγεθος Normal, Νούμερο1