Πέντε μύθοι και αλήθειες για την ακράτεια


Ευ Ζην
30/07/2021

Μαζί θα ανακαλύψουμε την πραγματικότητα πίσω από 5 κοινές παρανοήσεις σχετικά με την ακράτεια, ώστε να λύσεις κάθε σου απορία σχετικά με την υπερδραστήρια κύστη.

5 μύθοι σχετικά με την ακράτεια ούρων

Η ακράτεια ούρων είναι ένα θέμα που ενδέχεται να προκαλεί αμηχανία και είναι δύσκολο να συζητηθεί. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που επικρατούν τόσες παρανοήσεις σχετικά με τους παράγοντες που προκαλούν την ευαίσθητη κύστη. Ας καταρρίψουμε ορισμένους μύθους για την ακράτεια, ώστε να σε βοηθήσουμε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις για τη διαχείρισή της.

1ος Μύθος

Μόνο οι ηλικιωμένες έχουν ακράτεια ούρων.

Αν και ο κίνδυνος εμφάνισης ακράτειας μεγαλώνει με την ηλικία, κάθε γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει ακράτεια σε διαφορετική περίοδο της ζωής της. Για την ακρίβεια, οι διαρροές της κύστης επηρεάζουν 1 στις 3 γυναίκες άνω των 18 ετών. Οι νεαρές γυναίκες, για παράδειγμα, μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα ευαίσθητης κύστης μετά τη γέννα ως συνέπεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, που επηρεάζουν τις δομές υποστήριξης του πυελικού εδάφους. Παρομοίως, οι μεσήλικες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν ακράτεια στην αρχή της εμμηνόπαυσης λόγω της πτώσης των επιπέδων των οιστρογόνων. Υπάρχουν επίσης ιατρικές παθήσεις, όπως η παχυσαρκία που είναι πιθανό να προκαλέσουν συμπτώματα ακράτειας ούρων.

2ος Μύθος

Η ακράτεια είναι μια αυτοτελής πάθηση.

Η ακράτεια ούρων μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης, όπως η πρόπτωση, ή μιας πάθησης που επηρεάζει την ουροδόχο κύστη σου ή εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το σώμα σου παράγει ούρα. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις με το γιατρό σου. Θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις αν η ακράτεια είναι σημάδι ενός σοβαρότερου προβλήματος υγείας.

3ος Μύθος

Δεν μπορείς να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου όπως πριν

Δεν χρειάζεται να αφήσεις την ακράτεια ούρων να εμποδίζει τις καθημερινές σου δραστηριότητες ή την κοινωνική σου ζωή. Ακόμη κι αν οι διαρροές της κύστης σού δίνουν την εντύπωση ότι είναι εκτός ελέγχου, να θυμάσαι ότι μπορείς και πάλι να πάρεις το πάνω χέρι. Εκτός από το να χρησιμοποιείς προϊόντα για την ακράτεια ούρων ALWAYS DISCREET, μπορείς να ενδυναμώσεις τους μυς του πυελικού εδάφους, μέσα από καθημερινές ασκήσεις. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν, ο/η ιατρός σου μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος.

4ος Μύθος

Πρέπει να πίνεις όσο το δυνατόν λιγότερο νερό, αν έχεις αδύναμη κύστη.

Δεν χρειάζεται να αποφεύγεις τα υγρά, για να ελαττώσεις την ανάγκη σου να επισκεφθείς την τουαλέτα. Μείνε ενυδατωμένη! Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού, μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα και την ανάγκη της ούρησης, αλλά η ανεπαρκής κατανάλωση μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση των ούρων σου. Αμφότερα, μπορούν να πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες ερεθισμού της κύστης και, επομένως, τον κίνδυνο ακράτειας. Επιπλέον, η κατανάλωση νερού μπορεί να ελαττώσει την οσμή των ούρων. Υιοθέτησε τη συνήθεια επαρκούς πρόσληψης υγρών, νωρίς μέσα στην ημέρα. Προσπάθησε να πίνεις νερό ανάμεσα στα γεύματα και να μην πίνεις τίποτα δύο ώρες πριν από τον ύπνο. Επίσης, απόφυγε ή μείωσε την καφεΐνη, τους όξινους χυμούς, το οινόπνευμα και τα ανθρακούχα ροφήματα.

5ος Μύθος

Όλοι θα καταλάβουν ότι φοράς «πάνα».

Αυτό δεν ισχύει! Τα προϊόντα για την ακράτεια ούρων δεν διαφέρουν πολύ από τις σερβιέτες περιόδου. Χρησιμοποιείς σερβιέτες όλη σου τη ζωή, χωρίς κανένας να καταλαβαίνει ότι τις φοράς, σωστά; Το παν είναι να δοκιμάσεις διάφορα προϊόντα και να βρεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα. Πιθανότατα δεν περίμενες ότι πολλές γυναίκες στην ηλικία σου φορούν προϊόντα ακράτειας, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Η ALWAYS DISCREET θέλει να σε βοηθήσει να νιώθεις ξανά γεμάτη αυτοπεποίθηση και θηλυκότητα –παρά τις διαρροές της κύστης σου. Γι' αυτό έχουμε σχεδιάσει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων για την ακράτεια, ιδανική για τις διαφορετικές σου ανάγκες. Για πιο ελαφριές διαρροές, πιθανώς να προτιμήσεις τα σερβιετάκια ALWAYS DISCREET. Για μεγαλύτερη κάλυψη, δοκίμασε τις σερβιέτες ALWAYS DISCREET. Και για τη μέγιστη προστασία, δοκίμασε τα εσώρουχα ALWAYS DISCREET, που προσφέρουν πραγματικά απορροφητική προστασία από τις αυξημένες διαρροές.

Κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί για άνεση και προστασία, προσφέροντας μεγαλύτερη απορροφητική ικανότητα απ' όση χρειάζονται οι περισσότερες γυναίκες και, παράλληλα, εξουδετερώνουν την οσμή των ούρων. Ανακάλυψε το προϊόν για την ακράτεια ALWAYS DISCREET που σου ταιριάζει και κάνε μια νέα αρχή.

Η αλήθεια σχετικά με την ακράτεια ούρων

Μία αλήθεια που πρέπει να θυμάσαι: Δεν χρειάζεται να υπομένεις την ακράτεια σιωπηλά. Μπορεί να θεραπευθεί ή τουλάχιστον να μετατραπεί σε διαχειρίσιμη κατάσταση. Γι' αυτό, μίλησε αμέσως στον ή την ιατρό σου σχετικά με τις αιτίες που ενδέχεται να προκαλούν τα προβλήματα με την ευαίσθητη κύστη σου και τις καλύτερες λύσεις θεραπείας της ακράτειας ούρων για εσένα.