Οι στόχοι που αξίζει να θέσεις με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ευ Ζην
11/03/2021

Η 8η Μαρτίου είναι μία ημερομηνία «ορόσημο» για κάθε γυναίκα, αφού έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μπορεί, λοιπόν, να έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1977, όταν και θεσπίστηκε επίσημα με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ωστόσο, η ουσία και το νόημα που «κρύβεται» πίσω από αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα, δεν έχουν αλλάξει. Διότι μέσα από αυτή τη «γιορτή», διεκδικούμε έναν κόσμο δίχως διακρίσεις και στερεότυπα, έναν κόσμο ισότητας στον οποίο όλες και όλοι, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα ίδια προνόμια, τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια αντιμετώπιση.

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε γιατί είναι σημαντικό να επωφεληθούμε από τη συγκεκριμένη ημέρα, επενδύοντας λίγο περισσότερο στον εαυτό μας και ανακαλύπτοντας τους τρόπους που θα μας βοηθούν καθημερινά, να γινόμαστε πιο δυνατές, για εμάς και τις υπόλοιπες γυναίκες. Ξεκινώντας, λοιπόν, από την προσωπική μας φροντίδα και την καθημερινότητά μας και φτάνοντας μέχρι την επαγγελματική μας ενδυνάμωση, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πέντε σημαντικούς στόχους, που αργά η γρήγορα θα μας οδηγήσουν στη γυναίκα που επιθυμούμε να γίνουμε και σε ένα στήριγμα για κάθε γυναίκα εκεί έξω!

Εστιάζουμε στην προσωπική μας φροντίδα

Ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος για να κερδίσουμε το «στοίχημα» της προσωπικής ενδυνάμωσης, είναι να προσφέρουμε στον εαυτό μας περισσότερη φροντίδα και αγάπη, όπως κάνουμε και με τους δικούς μας ανθρώπους. Πώς θα τα καταφέρουμε; Εστιάζοντας λίγο περισσότερο στην περιποίησή μας και απολαμβάνοντας καθημερινά μικρές «ιεροτελεστίες» ευεξίας. Μέσα από μερικές ώρες σωματικής άσκησης κάθε εβδομάδα και τη βελτίωση της διατροφής μας, θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη διάσημη ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και να αισθανθούμε ακόμη πιο όμορφα με τον εαυτό μας! Άλλωστε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως για να νιώθουμε καλά, χρειάζεται πρώτα εμείς οι ίδιες να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε.

Οι στόχοι που αξίζει να θέσεις με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο σε όσα αγαπάμε

Μπορεί η καθημερινότητά μας να «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς, ενώ συγχρόνως μας «κυνηγούν» οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, όμως για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να βρίσκουμε χρόνο για τις δραστηριότητες που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Διότι αυτές είναι οι συνήθειες που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενες και «γεμάτες». Είτε πρόκειται για την ανάγνωση ενός βιβλίου, είτε για ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής που «ανεβάζει» τη διάθεσή μας ή για την εκμάθηση μίας νέας ξένης γλώσσας, οφείλουμε στον εαυτό μας να «ξεκλέβουμε» λίγο χρόνο και να δίνουμε προτεραιότητα στις δραστηριότητες που μας εκφράζουν, αφού ορίζουν σε σημαντικό βαθμό αυτό που πραγματικά είμαστε, πέρα από τον ρόλο της εργαζόμενης, της μητέρας, της συζύγου.

Τολμάμε και απολαμβάνουμε κάτι διαφορετικό

Οι περισσότερες από εμάς κρατάμε «κρυφό» στο πίσω μέρος του μυαλού μας, κάποιο όνειρο ή κάποια ανεκπλήρωτη επιθυμία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά, για να τολμήσουμε κάτι νέο και διαφορετικό! Είτε πρόκειται για κάποιο μακρινό ταξίδι σε κάποια εξωτική χώρα, είτε για τα μαθήματα λάτιν ή μπαλέτου που δεν είχαμε χρόνο να πραγματοποιήσουμε στο παρελθόν ή τη ζωγραφική, το πλέξιμο ή ακόμη και μία επαγγελματική «στροφή», τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα. Ποιος ξέρει; Ίσως αυτή η απόφαση να γίνει η αρχή, για να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας και να ανακαλύψουμε ταλέντα που δεν γνωρίζαμε πως διαθέταμε.

Δεν σταματάμε να κάνουμε όνειρα για το μέλλον

Ακόμη και αν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μπορούμε να πούμε πως έχουμε εκπληρώσει τους περισσότερους από τους στόχους που είχαμε θέσει και πλέον, απολαμβάνουμε τους κόπους μίας ζωής, τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να συνεχίσουμε να κάνουμε μικρά και μεγάλα όνειρα για το μέλλον. Ακριβώς επειδή είμαστε σε μία ώριμη φάση που η ζωή μας έχει μπει σε μία σειρά και κυριαρχεί μία σταθερότητα σε κάθε τομέα, αυτό μας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για να οραματιζόμαστε το μέλλον, να θέτουμε νέους στόχους και να τους εκπληρώνουμε σε βάθος χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία εάν η επιθυμία μας δεν είναι άμεσα επιτεύξιμη, αλλά το «μονοπάτι» που θα διανύσουμε και οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε για να φτάσουμε μέχρι εκεί.

Πραγματοποιούμε μικρές «επενδύσεις» στην καριέρα μας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επαγγελματική μας σταδιοδρομία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, το οποίο μας απασχολεί ιδιαίτερα. Έχοντας επενδύσει ήδη αρκετό από τον χρόνο μας, για να βρεθούμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, τα άμεσα σχέδιά μας αφορούν πλέον στους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο και να γίνουμε καλύτερες στον κλάδο που έχουμε επιλέξει. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επιστρέψουμε στο απολαυστικό «ταξίδι» της γνώσης ξεκινώντας ένα νέο σεμινάριο, ένα μεταπτυχιακό ή ακόμη και κάποιο δικό μας project; Μέσα από αυτές τις επιλογές, θα «ξεσκονίσουμε» τις γνώσεις μας, θα μάθουμε τις νέες τάσεις στο επάγγελμα που αγαπάμε και το κυριότερο, θα διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Υπάρχουν αναρίθμητα διαδικτυακά μαθήματα τα οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε από την άνεση του προσωπικού μας χώρου, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό μας και ενισχύοντας τις δεξιότητές μας.

Οι στόχοι που αξίζει να θέσεις με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως η φετινή 8η Μαρτίου δεν θα είναι απλώς μία ακόμη ημέρα στο ημερολόγιό μας, αλλά μέσα από τις δικές μας πράξεις, θα σηματοδοτήσει την αρχή για μία νέα, καλύτερη και πιο απολαυστική ζωή!