Οι στόχοι ευεξίας που αξίζει να θέσεις


Ευ Ζην
1/09/2021

Για αρκετές από εμάς, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των αλλαγών, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η αρχή του φθινοπώρου, μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία πλευρά, σηματοδοτεί τη λήξη της ξέγνοιαστης καλοκαιρινής περιόδου και την επιστροφή μας στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ από την άλλη, μας παρακινεί να πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αν αισθάνεσαι και εσύ, λοιπόν, πως αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για αλλαγές, μικρές ή μεγάλες, μπορείς να επωφεληθείς από την παρούσα περίοδο και να θέσεις νέους στόχους, οι οποίοι σταδιακά θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου και θα σε οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή εκδοχή σου. Βέβαια, κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια είναι τα σημεία στα οποία αξίζει να εστιάσεις την προσοχή σου, για να απολαμβάνεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα «κρύβεται» στη λέξη ευεξία, η οποία αποτελεί τον βασικό πυλώνα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από στόχους που αποσκοπούν σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής και υπόσχονται πως θα μετατρέψουν την ευεξία σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Αναδιαμόρφωσε τη ρουτίνα περιποίησής σου σύμφωνα με την εποχή

Η αλήθεια είναι πως μετά το καλοκαίρι, η επιδερμίδα σου «διψά» για περιποίηση και φροντίδα. Οπότε, μία αναβάθμιση στη ρουτίνα ομορφιάς σου, είναι το «δώρο» που αξίζει να σου χαρίσεις. Ειδικότερα την παρούσα περίοδο, είναι σημαντικό να αναδιαμορφώσεις τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου και της επιδερμίδας σου, ώστε η καθεμιά να συμβαδίζει με τις καιρικές συνθήκες της εποχής. Μάλιστα, μπορείς να συμβουλευτείς και έναν ειδικό, ο οποίος θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας σου.

Δοκίμασε ένα είδος σωματικής άσκησης που σε διασκεδάζει

Μία σημαντική υπόσχεση που αξίζει να δώσεις στον εαυτό σου, είναι το να παραμείνεις συνεπής στα «ραντεβού» σου με τη σωματική άσκηση. Πώς θα τα καταφέρεις; Επιλέγοντας ένα είδος σωματικής άσκησης που θα σε διασκεδάζει και θα σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη προπόνησή σου. Να θυμάσαι πως η τακτική σωματική άσκηση, όχι μόνο θα ωφελεί το σώμα σου, αλλά θα σε βοηθά να αποβάλλεις με φυσικό τρόπο το στρες της καθημερινότητας, ενισχύοντας τη φυσική κατάσταση, αλλά και την ψυχολογία σου.

Γυναίκα που ασκείται

Φρόντισε να απολαμβάνεις ωφέλιμα γεύματα φτιαγμένα από τα χεράκια σου

Για να μπορέσεις να μετατρέψεις την ευεξία σε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σου, καλό είναι να αρχίσεις να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των ημερήσιων γευμάτων σου. Διότι μέσα από τις τροφές που καταναλώνεις καθημερινά, ο οργανισμός σου λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να λειτουργεί στο βέλτιστο. Αναζητώντας πρωτότυπες συνταγές στο διαδίκτυο, εντάσσοντας στα γεύματά σου υλικά που δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα, ακολουθώντας μερικές από τις κορυφαίες τάσεις στον χώρο της γαστρονομίας, η μαγειρική θα μετατραπεί σε μία δημιουργική, ευφάνταστη διαδικασία, σε ένα «όχημα» ευεξίας, που θα σε βοηθά να απολαμβάνεις ποιοτικά γεύματα όλες τις ώρες της ημέρας.

Προσπάθησε να επενδύεις χρόνο σε δραστηριότητες που σε χαροποιούν

Μπορεί κάποιες φορές να παρασύρεσαι από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτεις για τον εαυτό σου είναι δυσεύρετος και πολύτιμος. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επενδύεις στο εξής τον χρόνο σου σε δραστηριότητες και ανθρώπους που σε «γεμίζουν» και σε κάνουν να νιώθεις χαρά. Συνεπώς, υποσχέσου στον εαυτό σου πως δεν θα αφήνεις ανεκμετάλλευτα τα απογεύματα μετά το γραφείο, αλλά θα τα αξιοποιείς πηγαίνοντας για έναν περίπατο με μία φίλη σου, εξασκώντας τις δεξιότητές σου στον χορό, τη ζωγραφική ή σε κάποιο καινούργιο χόμπι.

Γυναίκα που χορεύει

Αυτή τη σεζόν, λοιπόν, προσπάθησε να θέσεις με προσοχή τους στόχους σου, διότι εκείνοι είναι που θα σε οδηγήσουν σταδιακά στον άνθρωπο που ονειρεύεσαι για γίνεις. Ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς τους στόχους φαντάζουν ακατόρθωτοι, να θυμάσαι πως πραγματοποιώντας ένα μικρό βήμα κάθε μέρα, πολύ σύντομα θα καταφέρεις να φτάσεις στο σημείο που επιθυμείς.