Μάθε για την επιτακτική και την ακράτεια από προσπάθεια


Ευ Ζην
10/11/2023

Απάντησε σε τρεις απλές ερωτήσεις, για να ανακαλύψεις ποιο είναι το είδος ακράτειας που ίσως έχεις.

Υπάρχουν διάφορα συνηθισμένα είδη ακράτειας ούρων. Το να γνωρίζεις ποιος είναι ο δικός σου τύπος, θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τις διαρροές ούρων και την κύστη σου καλύτερα, σε καθημερινή βάση.

Τι ταιριάζει περισσότερο στη δική σου εμπειρία; Απάντησε σε αυτές τις γρήγορες ερωτήσεις, για να βρεις τον δικό σου τύπο ακράτειας ούρων.

  1. Ουρείς όταν γελάς;

    Αυτή η ερώτηση μπορεί να σου προκαλεί γέλιο! Σοβαρά, όμως, αισθάνεσαι ότι έχεις διαρροές από την κύστη σου στο εσώρουχό σου όταν βήχεις έντονα, φταρνίζεσαι ή γελάς με την καρδιά σου; Τι συμβαίνει όταν τρέχεις, κάνεις γυμναστική ή κάποιες φορές απλώς περπατάς με γρήγορο ρυθμό; Αν αυτό σου θυμίζει κάτι, είναι πιθανό να έχεις ακράτεια από προσπάθεια. Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο είδος ακράτειας ούρων. Έχεις ακούσει τη φράση «Γέλασα τόσο δυνατά που κατουρήθηκα»; Αυτό δείχνει ότι σίγουρα δεν είσαι η μόνη που το παθαίνει!

  2. Αισθάνεσαι ότι «χάνεις τον έλεγχο» ξαφνικά;

    Από το πουθενά, χωρίς να έχει συμβεί κάτι, πρέπει να πας στην τουαλέτα! Πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να φτάσεις στην τουαλέτα εγκαίρως προτού υπάρξει η διαρροή. Σου ακούγεται γνώριμο; Αν είσαι κι εσύ μια από τις κοπέλες που ξαφνικά σκέφτονται «Ωχ, πρέπει να πάω στο μπάνιο τώρα!», είναι πολύ πιθανό να έχεις επιτακτική ακράτεια. Είναι καλή ιδέα να μιλήσεις στον/την ιατρό σου αν έχεις ακράτεια τέτοιου είδους.

  3. Δεν μπορείς να αποφασίσεις αν έχεις ακράτεια από προσπάθεια ή επιτακτική ακράτεια;

    Είναι πιθανό να έχεις και τα δύο. Η μεικτή ακράτεια εκδηλώνεται με συνδυασμό των συμπτωμάτων και ενδεχομένως οφείλεται και σε διάφορους παράγοντες. Η εξέταση και η κατάλληλη συζήτηση με τον/την ιατρό σου, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα το πρόβλημα και τις πιθανές λύσεις.

Τι μπορείς να κάνεις τώρα;

Το πρώτο βήμα είναι να μιλήσεις με τον/την ιατρό σου και να μάθεις περισσότερα για τον δικό σου τύπο ακράτειας ούρων. Ίσως υπάρχει λύση. Ωστόσο, όποιο κι αν είναι το πρόβλημα ή η λύση, υπάρχει ένας τρόπος για να αισθανθείς αμέσως καλύτερα με την υπερδραστήρια κύστη σου. Δεν είναι άλλος από το να βρεις το κατάλληλο σερβιετάκι, σερβιέτα ή εσώρουχο για την ακράτεια ούρων, που είναι ιδανικό για εσένα και για τη δική σου μορφή ακράτειας. Και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράς πάνα!

Τα προϊόντα ALWAYS DISCREET είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι προστατευμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Η οικογένεια και οι φίλοι σου δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι τα χρησιμοποιείς, αν δεν θέλεις να τους το πεις. Για την ακρίβεια, είναι τόσο άνετα, που ούτε εσύ δεν θα νιώθεις ότι τα φοράς!