Λύσεις για τη γυναικεία ακράτεια που αξίζει να γνωρίζεις


Ευ Ζην
1/04/2021

Ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζονται συχνά στις γυναίκες, είναι εκείνο της ακράτειας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί γυναίκες όλων των ηλικιών και όχι μόνο εκείνων οι οποίες βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν. Για την ακρίβεια, τρεις στις δέκα γυναίκες στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν σήμερα κάποια μορφή ακράτειας. Η επιτακτική ανάγκη για ούρηση, η απρόβλεπτη πίεση που ασκείται στην κύστη από ένα φτάρνισμα ή από τον έντονο βήχα, είναι μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν την ακράτεια ούρων στις γυναίκες έναν λόγο να αισθάνονται πως δεν έχουν τον έλεγχο της καθημερινότητάς τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αισθάνονται αυτοπεποίθηση και συγχρόνως, να απομακρύνονται από δραστηριότητες που τις γεμίζουν και ορισμένες φορές, να οδηγούνται σταδιακά στην κοινωνική απομόνωση.

Οι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από τη γυναικεία ακράτεια είναι πολλοί και διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση. Η χαλάρωση του πυελικού εδάφους, μία υπερλειτουργική κύστη, ο τοκετός, κάποια πάθηση που σχετίζεται με τους νευρώνες της κύστης ή κάποια ανατομική ιδιαιτερότητα, μπορούν να προκαλέσουν ακράτεια ούρων στις γυναίκες, επηρεάζοντας συνεπώς την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τη γυναίκεια ακράτεια

Τα καλά νέα είναι πως σήμερα, υπάρχουν λύσεις για την ακράτεια και μία από αυτές, μπορούμε να την ανακαλύψουμε κάνοντας απλώς μία βόλτα στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ. Εάν αναρωτιέσαι, λοιπόν, «τι να κάνω για την ακράτεια», παρακάτω θα μάθεις πώς η γυναικεία ακράτεια θα πάψει πια να αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά σου! Ιδού μερικές πολύτιμες λύσεις για την ακράτεια που αξίζει να γνωρίζεις.

1. Ένας διακριτικός και άνετος «σύμμαχος» σε κάθε σου βήμα

Δύο από τα βασικά ζητήματα που προβληματίζουν κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει ακράτεια ούρων, είναι οι απρόσμενες διαρροές και οι οσμές. Φοβούμενες πως αυτά τα δύο σημάδια θα τις «προδώσουν», είναι διστακτικές στις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, έχοντας ως κριτήριο την εύκολη πρόσβαση στην τουαλέτα και τα άνετα σκουρόχρωμα ρούχα, που θα μπορούσαν να καλύψουν κάποιο απροσδόκητο «ατύχημα».

Ωστόσο, μία λύση είναι το να προσθέσουν έναν «σύμμαχο» στην καθημερινότητά τους, όπως οι καινοτόμες Always Discreet. Πρόκειται για σερβιέτες ακράτειας, ειδικά σχεδιασμένες για να μας χαρίζουν αξεπέραστη προστασία και άνεση όλη μέρα. Χάρη στα διπλά πλαϊνά προστατευτικά LeakGuards και τον υπερ-απορροφητικό DualLock πυρήνα τους, που μετατρέπει άμεσα τα υγρά σε τζελ και εγκλωβίζει τις οσμές, θα νιώθουμε πιο άνετες και σίγουρες σε κάθε μας βήμα. Οι συγκεκριμένες σερβιέτες έχουν κατασκευαστεί ώστε να απολαμβάνουμε ξέγνοιαστες το καθημερινό μας πρόγραμμα! Με τις κατάλληλες σερβιέτες, λοιπόν, η ακράτεια ούρων δεν θα αποτελεί πια πρόβλημα.

Λύσεις για τη γυναικεία ακράτεια που αξίζει να γνωρίζεις

2. Αντιμετωπίζοντας την ακράτεια ούρων με φυσικούς τρόπους

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τη γυναικεία ακράτεια, είναι η διατροφή που ακολουθούμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τροφές «πλούσιες» σε οξέα, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα καυτερά μπαχαρικά που ερεθίζουν έντονα την ουροδόχο κύστη, καθώς και τα ροφήματα που περιέχουν υψηλά ποσοστά καφεΐνης και εντείνουν την επιθυμία μας για ούρηση, είναι μερικές από τις επιλογές που καλό θα ήταν να περιορίσουμε από την καθημερινή μας διατροφή. Αντίθετα, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου, όπως οι ξηροί καρποί, η μπανάνα και το μπρόκολο, μειώνουν τους σπασμούς των μυών της ουροδόχου κύστης και μας ανακουφίζουν προσωρινά από τα δυσάρεστα συμπτώματα της ακράτειας. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας πάντα μαζί μας τις κατάλληλες σερβιέτες ακράτειας, τίποτα δεν θα μας εμποδίζει από το να απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις, δίχως να σκεφτόμαστε τον φόβο ή τη συστολή που μας προκαλεί το πρόβλημα της ακράτειας.

3. Επενδύοντας περισσότερο στη σωματική άσκηση

Μοιάζει απίθανο, όμως, μία από τις λύσεις για τη γυναικεία ακράτεια, είναι η σωματική άσκηση. Όπως έχει αποδειχθεί, το υπερβολικό βάρος λειτουργεί επιβαρυντικά για την ουροδόχο κύστη και τους πυελικούς μύες, με αποτέλεσμα να ενισχύει το πρόβλημα. Ωστόσο, εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας μία σύντομη «ιεροτελεστία» γυμναστικής και προσπαθώντας μέσω αυτής να διατηρήσουμε μία υγιή και καλή φυσική κατάσταση, σύντομα μπορεί να δούμε και μία σημαντική αλλαγή στο πρόβλημα της ακράτειας. Επιπλέον, εξίσου ευεργετικές έχουν αποδειχθεί και οι δημοφιλείς ασκήσεις Kegel, τις οποίες μπορούμε να πραγματοποιούμε κάθε στιγμή της ημέρας, αφού μας βοηθούν να γυμνάζουμε τους μύες της πυέλου. Στο διαδίκτυο υπάρχουν διαθέσιμες οι οδηγίες που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να πραγματοποιήσουμε τις ασκήσεις, ακόμη και ενώ εργαζόμαστε.

Λύσεις για τη γυναικεία ακράτεια που αξίζει να γνωρίζεις

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως το ζήτημα της ακράτειας αφορά σε γυναίκες κάθε ηλικίας και μπορεί να οφείλεται σε μία σειρά από παράγοντες. Ωστόσο, ακολουθώντας τις παραπάνω λύσεις και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να απολαμβάνουμε με αυτοπεποίθηση την κάθε μας στιγμή. Αν μέχρι προσφάτως αναρωτιόσουν, λοιπόν, «τι να κάνω για την ακράτεια», τώρα έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι!