Επιλέξτε ταμπόν ή σερβιέτα ανάλογα με τις ανάγκες σας


Ευ Ζην
4/12/2019
Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις διαφορές και επιλέξτε την προστασία που σας ταιριάζει!

Τι ακριβώς είναι η σερβιέτα;

Η σερβιέτα, στην ουσία, είναι ένα μικρό στρώμα απορροφητικού υλικού που κολλάει στο εσώρουχο με τη βοήθεια αυτοκόλλητων ταινιών και απορροφά το αίμα της περιόδου που εξέρχεται από τον κόλπο. Σημείωση: το σερβιετάκι είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά πιο λεπτό! Αν θέλετε να κάνετε μια δοκιμή, επιλέξτε τα σερβιετάκια Always Dailies.

Ωραία, και ποια η διαφορά του ταμπόν από τη σερβιέτα;

Το ταμπόν είναι φτιαγμένο από ένα μείγμα απορροφητικών υλικών και τοποθετείται μέσα στον κόλπο για να απορροφά το αίμα της περιόδου πριν εξέλθει από το σώμα σας.

Ταμπόν ή σερβιέτα; Τι να διαλέξω για την πρώτη μου περίοδο;

Η επιλογή είναι καθαρά δική σας! Τα περισσότερα κορίτσια ξεκινούν με σερβιέτα, ενώ άλλα επιλέγουν απευθείας ταμπόν. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Είτε επιλέξετε ταμπόν είτε σερβιέτα, το μόνο που έχει σημασία είναι να αισθάνεστε άνετα και να νιώθετε απόλυτα προστατευμένες. Εάν δεν είστε σίγουρες, μιλήστε με μια γυναίκα που εμπιστεύεστε, όπως τη μητέρα ή την αδερφή σας, για να ακούσετε τι έχει να σας πει με βάση τη δική της εμπειρία προτού επιλέξετε!

Ποιο είναι πιο «δύσκολο»; Το ταμπόν ή η σερβιέτα;

Μία συχνή ερώτηση πάνω σε αυτό είναι αν το ταμπόν πονάει. Κανονικά όχι! Τα ταμπόν TAMPAX διαθέτουν απλικατέρ για εύκολη και άνετη εισαγωγή στη σωστή θέση. Πολλά κορίτσια ξεκινούν με τα TAMPAX Pearl Compak, τα οποία έχουν αντιολισθητική λαβή με ραβδώσεις Anti-Slip Grip και στρογγυλεμένο, απαλό άκρο για άνετη και εύκολη εισαγωγή. Εάν αισθάνεστε άβολα μετά την εισαγωγή του ταμπόν, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο ότι δεν το έχετε τοποθετήσει αρκετά βαθιά. Αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα. Αφαιρέστε το και δοκιμάστε ξανά με ένα καινούριο. Αυτή τη φορά, βεβαιωθείτε ότι θα το σπρώξετε μέχρι τα δάχτυλά σας που κρατούν τη λαβή του απλικατέρ να ακουμπήσουν το δέρμα σας. Αυτό σημαίνει ότι το απλικατέρ έχει εισαχθεί πλήρως. Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε καθόλου το ταμπόν μέσα σας!

Στο ντύσιμο, τι είναι πιο βολικό; Το ταμπόν ή η σερβιέτα;

Τα ταμπόν προσφέρουν αόρατη προστασία και διακριτικότητα. Επιπλέον, μπορείτε να φοράτε οποιοδήποτε ρούχο θέλετε, όπως κοντά σορτς, φούστες ή ακόμη και μαγιό! Επειδή η σερβιέτα φοριέται εξωτερικά, δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όταν κολυμπάτε. Επιλέξτε ένα ταμπόν όπως το TAMPAX Pearl Compak και βουτήξτε ελεύθερα!

Εσείς τι επιλέγετε; Ταμπόν ή σερβιέτα;