Βάζουμε τον δικό μας σπόρο!
Always - #StopPeriodShaming
Always - #StopPeriodShaming

Είναι απλά περίοδος! Βάζουμε τέλος στο στίγμα της περιόδου!

Βάζουμε τον δικό μας σπόρο!

Η Always® συνεργάζεται με τον οργανισμό Strong Me ανοίγοντας τη συζήτηση για το στίγμα της περιόδου και για ζητήματα που έχουν πραγματική σημασία για τα νέα κορίτσια, δίνοντάς τους έτσι ένα boost αυτοπεποίθησης. Μάθε για την καμπάνια που θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίζεις την περίοδο ως μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού!

Ταμπού & περίοδος

Μιλάς ψιθυριστά για αυτήν με τις φίλες σου και πολλές φορές δεν αναφέρεις καν το όνομά της;

Αγχώνεσαι όταν έχεις περίοδο μην τυχόν σου συμβεί κάποιο… ατύχημα και όλη την ώρα τσεκάρεις τα ρούχα σου;

Όταν πηγαίνεις σε τουαλέτα εκτός σπιτιού κάνεις ό,τι μπορείς για να μην δουν ότι κρατάς προϊόντα προσωπικής υγιεινής;

Τις μέρες που έχεις περίοδο αποφεύγεις κάποιες δραστηριότητες, ακόμα και αν αυτές είναι σημαντικές για εσένα;

Ναι, αυτές είναι κάποιες από τις εμπειρίες που πολλά νέα κορίτσια βιώνουν κάθε μήνα!
Ήρθε η ώρα όμως να δεις τα πράγματα αλλιώς! Είναι απλά περίοδος! Και κάτι ακόμα: δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι.

#StopPeriodShaming

Η αλήθεια είναι ότι όσα περισσότερα μάθουμε για τη φυσιολογική λειτουργία της περιόδου, τόσο πιο εύκολα θα πούμε «ΟΧΙ» στα ταμπού και στις προκαταλήψεις, ενώ θα μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά για αυτή, χωρίς συστολές! Έχοντας αυτό ως αφετηρία, η Always® συνεργάζεται με τον οργανισμό «Strong Me» και στο πλαίσιο της καμπάνιας #StopPeriodShaming ανοίγουν τη συζήτηση για ζητήματα που έχουν πραγματική σημασία για τα νέα κορίτσια, δίνοντάς τους έτσι ένα boost αυτοπεποίθησης.

Workshops ενδυνάμωσης & ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της καμπάνιας #StopPeriodShaming θα πραγματοποιηθούν workshops σε 4 πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με το πώς τα στερεότυπα για το φύλο καθορίζουν τις ζωές όλων μας. Θέματα όπως το period shaming, η ενδυνάμωση των κοριτσιών και τα τυχόν εμπόδια που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός του «φοιτητικού» περιβάλλοντος, θα αποτελούν τον βασικό πυρήνα των συζητήσεων. Απευθύνονται όχι μόνο σε γυναίκες, αλλά και σε άντρες, αφού θέλουμε να είμαστε μαζί και όχι απέναντι σε αυτόν τον αγώνα για την έμφυλη ισότητα και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας. Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: τα workshops αυτά μπορείς να τα παρακολουθήσεις και εσύ, αφού θα μεταδοθούν μέσω live streaming.

Είναι η καμπάνια #StopPeriodShaming η ιδανική αφορμή που θα ενδυναμώσει τα νεαρά κορίτσια και θα τα εφοδιάσει με αυτοπεποίθηση;
Σίγουρα ναι!

Είναι ΟΚ να μιλάμε για την περίοδό μας χωρίς ντροπή και συστολή;
Φυσικά και είναι!

Θέλουμε έναν κόσμο στον οποίο ούτε η περίοδος ούτε το φύλο θα εμποδίζουν τους νέους να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους;
Φυσικά και τον θέλουμε!

Always - #StopPeriodShaming
Always - #StopPeriodShaming