Τι προκαλεί τις κολλώδεις εκκρίσεις;


Ευ Ζην
28/09/2022

Τι προκαλεί τις κολλώδεις εκκρίσεις;


Όλο το περιεχόμενο αυτής της σελίδας έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από τον

Dr David Nunns, Σύμβουλο Γυναικολόγο


# Τι προκαλεί τις κολλώδεις εκκρίσεις και πότε πρέπει να ανησυχώ;


Οι κολπικές εκκρίσεις εμφανίζονται σε πολλά χρώματα και υφές και μπορούν να αλλάξουν πολύ κατά τη διάρκεια του μήνα. Επομένως, αν και είναι περίεργο μερικές φορές να βλέπεις διαφορετικούς τύπους σημαδιών στα εσώρουχά σου ή στο χαρτί υγείας, είναι ενδιαφέρον να μάθεις να αναγνωρίζεις τι σημαίνουν και γιατί εμφανίζονται. Ένας από τους τύπους εκκρίσεων που πολλοί άνθρωποι θεωρούν από τους πιο περίεργους, είναι οι κολλώδεις εκκρίσεις. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά και να προσπαθήσετε να καταλάβετε αυτό το τρομακτικό, αλλά συναρπαστικό πράγμα!


# Τι σημαίνουν οι κολλώδεις εκκρίσεις;


Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του κύκλου σας, πιθανώς να έχετε συναντήσει οι λεπτές εκκρίσεις να γίνονται πιο κολλώδεις, παχύρρευστες, με κολλώδη, αρκετά πηχτή υφή.


# Πότε μπορεί να εμφανίσω κολλώδεις εκκρίσεις;

Υπάρχουν δύο στιγμές μέσα στον μήνα που είναι πιο πιθανό να τις συναντήσετε. Μπορεί να εντοπίσετε ελαφρά κολλώδεις εκκρίσεις μετά την περίοδό σας για μερικές ημέρες και, στη συνέχεια, δέκα ημέρες αργότερα μπορεί να ανακαλύψετε έντονα κολλώδεις εκκρίσεις εν όψει της επόμενης περιόδου. Εάν χρησιμοποιείτε σερβιετάκια Always Dailies, πιθανότατα θα παρατηρήσετε πάνω τους εκκρίσεις που κολλάνε έντονα μεταξύ τους και μπορεί να μένουν περισσότερο στο σερβιετάκι αντί να απορροφώνται.


# Γιατί οι εκκρίσεις είναι κολλώδεις μετά την περίοδο;


Κάθε τι που συμβαίνει στον κόλπο έχει κάποια λειτουργία ή συγκεκριμένο ρόλο – το σώμα σας έχει σκεφτεί τα πάντα! Και, φυσικά, πολλά από όσα συμβαίνουν είναι προσανατολισμένα στην αναπαραγωγή. Επομένως, για να καταλάβετε γιατί εμφανίζετε ένα συγκεκριμένο είδος υγρών ή εκκρίσεων, είναι καλή ιδέα να το συσχετίσετε με όσα συμβαίνουν στο σώμα εκείνη τη στιγμή. Μετά την περίοδό σας, αφού τα πάντα έχουν καθαριστεί από τη μήτρα, γίνονται προετοιμασίες για την επόμενη προσπάθεια αναπαραγωγής. Το ωάριο προετοιμάζεται για την άφιξη του σπέρματος και ο γόνιμος χρόνος είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει γύρω στην 11η ημέρα του κύκλου (η ημέρα 1 είναι η πρώτη ημέρα της περιόδου σας). Ωστόσο, εάν εισέλθει σπέρμα στο σώμα λίγες μέρες νωρίτερα, αυτό θα προσπαθήσει του δώσει μια ευκαιρία - και εκεί έρχονται οι κολλώδεις εκκρίσεις. Οι εκκρίσεις παρέχουν ένα ιδανικό σπίτι για το σπέρμα, το μεταφέρουν, το προστατεύουν και του επιτρέπουν να ταξιδέψει αργά προς το εσωτερικό του κόλπου. Πληροφορία της ημέρας: σε ιδανικές συνθήκες, το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει έως και πέντε ημέρες! Τώρα που το μάθατε αυτό, μπορείτε να καταλάβετε γιατί το σώμα πιστεύει ότι πραγματικά αξίζει να βοηθήσει τους μικρούς κολυμβητές. Καθώς όμως αυτό το είδος εκκρίσεων δεν είναι τόσο διαπερατό, λειτουργεί και ως τεστ, απορρίπτοντας κάθε αδύναμο ή ανθυγιεινό σπερματοζωάριο. Ας κερδίσει ο καλύτερος κολυμβητής…# Τι προκαλεί τις κολλώδεις εκκρίσεις αργότερα μέσα στο μήνα;


Όλα αυτά είναι καλά όταν υπάρχει σπέρμα που χρειάζεται βοήθεια, αλλά γιατί εμφανίζονται ξανά κολλώδεις εκκρίσεις μετά την ωορρηξία; Λοιπόν, όταν κλείνει το παράθυρο της εγκυμοσύνης, ουσιαστικά όλες οι λειτουργίες γονιμοποίησης σταματούν! Το σώμα αναπτύσσει έντονα κολλώδεις εκκρίσεις που λειτουργούν σαν φράγμα σε οτιδήποτε προσπαθήσει να μπει μέσα. Οι εκκρίσεις λειτουργούν σαν φρουροί και δεν αφήνουν τίποτα να περάσει.


# Υπάρχουν άλλα αίτια που προκαλούν κολλώδεις εκκρίσεις;


Μερικά αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν τη συνεχή παραγωγή αυτών των έντονα κολλωδών εκκρίσεων, ως μέθοδο πρόληψης της εγκυμοσύνης. Επομένως, εάν παίρνετε κάτι τέτοιο, αυτό μπορεί να ισχύει για εσάς. Τα σερβιετάκια είναι ένας καλός τρόπος να ξεχάσετε την υγρασία που προκαλείται από τις εκκρίσεις ενώ σας αφήσουν μια αίσθηση φρεσκάδας.