Αίμα στις εκκρίσεις – Πρέπει να σας ανησυχήσει;


Ευ Ζην
3/03/2023

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποιες κηλίδες αίματος στα εσώρουχά σας ή το χαρτί τουαλέτας όταν σκουπίζεστε. Μπορεί οι εκκρίσεις σας να εμφανίσουν μια καστανοκόκκινη απόχρωση ή μπορεί να είναι καθαρές εκκρίσεις αναμεμειγμένες με μικρή ποσότητα αίματος.


Μην πανικοβάλλεστε. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κύκλο σας, αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά.


Στο τέλος του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, μπορεί να εμφανίσετε καφέ εκκρίσεις με αίμα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι το σώμα σας που αυτοκαθαρίζεται μετά την έμμηνο ρύση. Το αίμα εμφανίζεται καφέ γιατί δεν είναι φρέσκο.


Μερικές γυναίκες το βιώνουν αυτό και στη μέση του κύκλου τους. Λέγεται κηλίδωση και είναι απολύτως φυσιολογική. Εάν αυτό είναι ασυνήθιστο για εσάς ή εάν επιμένει για περισσότερους από μερικούς κύκλους, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το αίμα στις εκκρίσεις μπορεί να είναι ένδειξη κάποιας λοίμωξης.


Οι κηλίδες αίματος στα εσώρουχα στα μέσα του κύκλου μπορεί να είναι σημάδι ότι είστε έγκυος. Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών εμφανίζουν αίμα στις εκκρίσεις τους ως αποτέλεσμα της εμφύτευσης ενός γονιμοποιημένου ωαρίου στο τοίχωμα της μήτρας. Η εμφύτευση γίνεται περίπου 11 ημέρες μετά την ωορρηξία, επομένως το αίμα στις εκκρίσεις λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να είναι σημάδι εγκυμοσύνης. Σκεφτείτε να προμηθευτείτε ένα τεστ εγκυμοσύνης.


Εάν είστε ήδη έγκυος και εντοπίζετε αίμα στις εκκρίσεις σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ειδικά εάν οι εκκρίσεις είναι παχύρρευστες και συνοδεύονται από κράμπες. Η ελαφριά κολπική αιμορραγία κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη είναι συχνή και συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία, αλλά θα πρέπει να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Τα σερβιετάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε την ποσότητα των εκκρίσεων σε αυτήν την κατάσταση.


Εάν είχατε πρόσφατα ιδιαίτερα...ενθουσιώδεις ερωτικές επαφές, μπορεί να εμφανιστούν μερικές κηλίδες αίματος στα εσώρουχά σας μετά. Αυτό οφείλεται σε μικρά ρήγματα του ιστού και δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Το σώμα σας αυτοθεραπεύεται φυσικά.


Όποιο και αν είναι το αίτιο για την εμφάνιση αίματος στις εκκρίσεις, τα σερβιετάκια Always Dailies θα σας προσφέρουν αίσθηση φρεσκάδας και αυτοπεποίθησης όλη την ημέρα. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και απορροφητικές ικανότητες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας σχετικά με τις εκκρίσεις – είτε έχουν αίμα, είτε όχι. Επίσης, προσαρμόζονται με ευελιξία στην κίνηση, έτσι δεν θα τα αισθάνεστε όταν τα φοράτε.