Χρειάζονται μόνο 30 ημέρες για να αλλάξει η ζωή σας προς το καλύτερο με την τεχνητή οδοντοστοιχία.


Ευ Ζην
4/10/2018
Κάντε λίγη υπομονή! Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστείτε στην τεχνητή οδοντοστοιχία.

Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι φορούν τεχνητή οδοντοστοιχία, καλό είναι να προχωρήσετε βήμα-βήμα ή... μπουκιά-μπουκιά, αργά και σταθερά. Εδώ σας παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα τριάντα ημερών:

  • Ημέρα 1η- Ξεκινήστε τρώγοντας μαλακές τροφές, όπως πουρέ, κρέμες και παγωτά που είναι ήπιες απέναντι στα ούλα.

  • Ημέρα 2η με 14η- Έχετε αρχίσει να προσαρμόζεστε στην τεχνητή οδοντοστοιχία σας. Είναι φυσιολογικό να παρατηρήσετε αυξημένη ποσότητα σάλιου ή ερεθισμούς, επομένως δεν πρέπει να ανησυχήσετε. Δοκιμάστε να κάνετε πλύση με χλιαρό αλατόνερο, που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

  • Ημέρα 15η με 29η - Μαθαίνετε πάλι από την αρχή πώς να τρώτε και να μιλάτε και τα καλά νέα είναι ότι το σάλιο και οι ερεθισμοί έχουν μειωθεί. Ανεβάστε την αυτοπεποίθησή σας με μια στερεωτική κρέμα όπως η Fixodent. Θα βελτιώσει άμεσα την αίσθηση της οδοντοστοιχίας στο στόμα σας και, με τον καιρό, θα σας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσετε ακόμη και σκληρές τροφές.

  • Ημέρα 30η - Έπειτα από έναν μήνα χρήσης της τεχνητής οδοντοστοιχίας, θα πρέπει να είστε σε θέση να απολαύσετε τη ζωή στο μέγιστο. Και θυμηθείτε, αν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προσαρμογής συνεχίσετε να αισθάνεστε ενόχληση, καλό είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για να ελέγξει την εφαρμογή της οδοντοστοιχίας.

Δοκιμάστε την τεχνητή οδοντοστοιχία, αργά και σταθερά, ακολουθώντας το πρόγραμμά μας και φυσικά χάρη στη δύναμη της Fixodent