Πόσο προστατευμένα είναι τα δόντια της οικογένειάς σας;


Ευ Ζην
6/09/2019
Κάντε το κουίζ για να δείτε αν τα δόντια της οικογένειάς σας είναι όσο δυνατά και υγιή πρέπει.

Από τα ροφήματα που πίνουμε μέχρι τα σνακ που γευόμαστε, καταναλώνουμε περισσότερα οξέα από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι τα δόντια μας πλέον χρειάζονται περισσότερη προστασία από τη διάβρωση εξαιτίας των οξέων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την οικογένεια, καθώς καθημερινές τροφές όπως τα φρούτα, οι χυμοί και τα ντρέσινγκ της σαλάτας περιέχουν υψηλά επίπεδα οξέων, που μπορούν να βλάψουν την στοματική υγιεινή της οικογένειάς σας.

Παρόλα αυτά, πάνω από το 90% των προϊόντων οδοντόκρεμας που κυκλοφορούν δεν παρέχουν επαρκή προστασία από τις μεγάλες ποσότητες οξέων στις τροφές που καταναλώνουμε. Κατά συνέπεια, περίπου το 50% του πληθυσμού ενδέχεται να χάσει σημαντική ποσότητα σμάλτου*, με ορισμένους να χάνουν έως και 10% σμάλτου ετησίως!

*50% του πληθυσμού στο ΗΒ, Bartlett 2013

1. Ποιες τροφές καταναλώνουν περισσότερο τα παιδιά σας;

α. Τυρί

β. Φρούτα

γ. Παστά Τρόφιμα

2. Πόσο συχνά τρώτε ξινές τροφές ή εσπεριδοειδή;

α. Σπάνια

β. Κάθε εβδομάδα

γ. Συνέχεια

3. Ποιο ρόφημα πίνουν πιο συχνά τα παιδιά σας;

α. Γάλα

β. Νερό

γ. Χυμό

4. Πόσο συχνά καταναλώνετε γαλακτοκομικά στην οικογένειά σας;

α. Συχνά

β. Περιστασιακά

γ. Σπάνια

5. Ποιο από τα παρακάτω περιγράφει καλύτερα τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς σας;

α. Αυστηρό ωράριο γευμάτων

β. Περιστασιακά σνακ

γ. Συνεχές τσιμπολόγημα


6. Πάσχει από ευαισθησία κάποιο μέλος της οικογένειάς σας;

α. Όχι

β. Απ' όσο γνωρίζω, όχι

γ. Ναι

7. Τρίζει τα δόντια του κάποιο μέλος της οικογένειάς σας;

α. Όχι

β. Μερικοί

γ. Οι περισσότεροι ή όλοι
 

8. Για πόση ώρα βουρτσίζουν τα δόντια τους τα παιδιά σας;

α. Για 2 λεπτά ή και περισσότερο

β. Μεταξύ 1 και 2 λεπτών

γ. Λιγότερο από 1 λεπτό
 

9. Πόσο συχνά εξετάζονται στον οδοντίατρο τα μέλη της οικογένειάς σας;

α. Κάθε έξι μήνες

β. Κάθε χρόνο

γ. Σπάνια
 

10. Τι τύπο οδοντόβουρτσας χρησιμοποιούν τα μέλη της οικογένειάς σας;

α. Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

β. Απλή οδοντόβουρτσα

γ. Δεν χρησιμοποιούμε οδοντόβουρτσα

 

Αποτελέσματα

Περισσότερα Α: Οι καλύτεροι μαθητές

Το σμάλτο της οικογένειάς σας είναι ασφαλές χάρη σ' εσάς! Στην οικογένειά σας έχετε καλλιεργήσει έναν τρόπο ζωής που είναι ιδανικός για τη στοματική σας υγιεινή, μέσα από υγιεινή διατροφή χαμηλή σε ζάχαρη και οξέα, κορυφαίες συνήθειες στοματικής φροντίδας και γενικότερα έξυπνες επιλογές.

Σας συστήνουμε να επιλέξετε την οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert για να προσφέρετε στην οικογένειά σας τα οφέλη του συμπλέγματος Stannous Fluoride, που σας βοηθά να προστατεύσετε τα δόντια σας από τα οξέα των τροφών. Επιπλέον, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η Oral-B Pro-Expert προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι, ενώ με συνεχή χρήση, η οικογένειά σας θα αποκτήσει πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα**.

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

Περισσότερα Β: Καλή προσπάθεια

Το σμάλτο της οικογένειάς σας είναι μια χαρά, αλλά λίγη περισσότερη προσπάθεια θα μπορούσε να κάνει θαύματα στην προστασία των δοντιών σας μακροπρόθεσμα. Ενδεχομένως οι διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς σας να χρειάζονται περισσότερη προσοχή ή να πρέπει να γίνετε πιο σχολαστικοί με την τεχνική με την οποία βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βαδίζετε στον σωστό δρόμο. Γιατί να μην επιλέξετε την Oral-B Pro-Expert; Το σύμπλεγμα Stannous Fluoride σας βοηθά να προστατεύσετε τα δόντια σας από τα οξέα των τροφών, ενώ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η Oral-B Pro-Expert προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότεροι οι οδοντίατροι. Με συνεχή χρήση, θα αποκτήσετε πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα** με την Oral-B Pro-Expert!

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

Περισσότερα Γ: Περιθώρια βελτίωσης

Θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένες αλλαγές για να προστατεύσετε περισσότερο το σμάλτο των μελών της οικογένειάς σας, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να προστατεύσετε το χαμόγελό τους. Μόλις υιοθετήσετε σωστή στοματική υγιεινή και σωστό τρόπο ζωής, είναι βέβαιο πως τα μέλη της οικογένειάς σας θα παρατηρήσουν βελτίωση στην κατάσταση του σμάλτου τους.

Επιλέξτε την οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert για πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα**, με συνεχή χρήση. Το σύμπλεγμα Stannous Fluoride προστατεύει τα δόντια από τα οξέα των τροφών, ενώ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η Oral-B Pro-Expert προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι.

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

Προστατέψτε το σμάλτο: οι συμβουλές των ειδικών

• Μετά το γεύμα, περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά προτού βουρτσίσετε τα δόντια σας — το πρόωρο βούρτσισμα μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο που έχει μαλακώσει από όξινες ή ζαχαρώδεις τροφές.

• Αποφύγετε το υπερβολικό βούρτσισμα — χρησιμοποιήστε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που διαθέτει ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη και αποφύγετε τις οδοντόβουρτσες με πολύ σκληρές ίνες.

• Καταναλώστε τυρί ή γάλα μετά τα γεύματα — τα γαλακτοκομικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των οξέων από τα γεύματα και μειώνουν τις πιθανότητες διάβρωσης του σμάλτου.

• Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένη οδοντόκρεμα — ορισμένες οδοντόκρεμες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προστατεύουν το σμάλτο των δοντιών. Η Oral-B Pro-Expert προστατεύει το σμάλτο κι όχι μόνο!

Oral-B Pro-Expert: Πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα** για όλη την οικογένεια, με συνεχή χρήση

Στην Oral-B κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της στοματική υγιεινής της οικογένειάς σας. Γι' αυτόν τον λόγο η Oral-B Pro-Expert έχει σχεδιαστεί με το αποκλειστικό σύμπλεγμα Stannous Fluoride για να προστατεύει τα δόντια σας από τα οξέα των τροφών — επειδή γνωρίζουμε πόσο επηρεάζονται τα δόντια μας από τις τροφές και τα ποτά που καταναλώνουμε. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η Oral-B Pro-Expert προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι: τερηδόνα, πέτρα, ούλα, σμάλτο, πλάκα, ευαισθησία, λεύκανση*** και αναπνοή. Δοκιμάστε σήμερα την Oral-B Pro-Expert και βοηθήστε την οικογένειά σας να αποκτήσει πιο δυνατά και υγιή δόντια!

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

**Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

***Αφαιρώντας επιφανειακούς λεκέδες