Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΑΡΚΑ ΤΣΕΠΗΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΕΣ
Πράσινο στην πόλη - Κάναμε την αρχή με το Πάρκο Τσέπης στο Παγκράτι!
Πράσινο στην πόλη - Κάναμε την αρχή με το Πάρκο Τσέπης στο Παγκράτι!
Παγκράτι
Σεπόλια
Μεταξουργείο

H P&G έχει στόχο να κάνει τις πόλεις μας πιο βιώσιμες και ξεκίνησε με το μεγαλύτερο «Πάρκο Τσέπης» στην καρδιά του Παγκρατίου, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και το δήμο Αθηναίων. Ένα πάρκο που ανακατασκευάστηκε για να αποτελέσει ένα οικοσύστημα που θα συμβάλλει στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Εύκολα προσβάσιμο από όλους, φιλοδοξεί να προσφέρει μία ανάσα δροσιάς σε μικρούς και μεγάλους κι ένα κομμάτι φύσης στο κέντρο της πόλης. Και συνεχίζουμε με 2 νέα Πάρκα Τσέπης, στα Σεπόλια και στο Μεταξουργείο.

Τι μπορούμε να κάνουμε με τα Πάρκα Τσέπης;
Τι μπορούμε να κάνουμε με τα Πάρκα Τσέπης;
park image

Να προσθέσουμε κι άλλο «πράσινο» στη ζωή μας! Η P&G αναλαμβάνει δράση και σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς, πρασινίζουν τις γειτονιές, δημιουργώντας τα λεγόμενα «πάρκα τσέπης». Τα πάρκα τσέπης είναι οικόπεδα που μέχρι τώρα παρέμεναν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα. Είναι πεζόδρομοι και στενά περάσματα που ασφυκτιούν από απορρίμματα και μπάζα. Είναι μικρές νησίδες γης ανάμεσα σε κτίρια. Είναι όλοι εκείνοι οι χώροι που, με τη βοήθεια όλων μας, μπορούν να μεταμορφωθούν σε πράσινες γωνιές μέσα στις πόλεις, σε ανάσες δροσιάς και σε σημεία αναψυχής και κοινωνικοποίησης, για όλους!

park image

Με άλλα λόγια… αυτά τα πάρκα μπορούν να μεταμορφώσουν τους χώρους σε «κύτταρα πρασίνου» που θα κάνουν τις πόλεις μας πιο βιώσιμες, με σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς θα επαναφέρουν και θα ενισχύουν τη βιοποικιλότητα και θα αποτελούν παράγοντες ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου.

Ας κάνουμε και την καθημερινότητα βιώσιμη!
Ας κάνουμε και την καθημερινότητα βιώσιμη!

Εκτός από τους χώρους πρασίνου, είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα για να κάνουμε τον κόσμο μας πιο βιώσιμο. Μικρές πράξεις που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Όλα ξεκινούν από το σπίτι μας, όπου με λίγη προσπάθεια μπορούμε να υιοθετήσουμε συνήθειες πιο φιλικές προς το περιβάλλον, είτε αυτές αφορούν την φροντίδα του σπιτιού, είτε τη δική μας φροντίδα.

Γιατί… δεν «μένουμε» μόνο σπίτι.

Σπίτι δεν είναι μόνο το κτίριο όπου ζούμε. Είναι η γειτονιά, είναι η πόλη, είναι ο πλανήτης μας. Σχεδόν 3.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως (ή αλλιώς η μισή ανθρωπότητα) κατοικούν σε πόλεις και συνήθως εκεί κρύβονται πολλές προκλήσεις: η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη πρασίνου, η υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα και του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων.

Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας σήμερα για έναν καλύτερο πλανήτη αύριο
Η δική σας συμμετοχή έχει αξία!
Η δική σας συμμετοχή έχει αξία!
1 ΑΓΟΡΑ = 1 ΔΩΡΕΑ*

Με την αγορά προϊόντων P&G συμμετέχετε κι εσείς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα πάρκα τσέπης στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Κάθε πωλούμενη συσκευασία αντιστοιχεί σε δωρεά 0,01€.

P&G logos
P&G logos

*Η ενέργεια ισχύει από 01/07/2021 έως και 30/08/2021. Η δωρεά αντιστοιχεί σε 0.01€ ανά πωλούμενη συσκευασία προϊόντων P&G. Το συνολικό ποσό θα καλύψει τη δημιουργία πάρκου τσέπης στην περιοχή της Αττικής.