Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση


Ευ Ζην
4/10/2018
Αγχώνεστε για την εκδήλωση στη δουλειά ή το πάρτι που έχετε την επόμενη εβδομάδα; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να νιώσετε σιγουριά και να εμφανιστείτε με αυτοπεποίθηση!

Δείξτε ενδιαφέρον

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγχώνονται για το τι θα πουν σε μια νέα γνωριμία. Ωστόσο, το κλειδί για μια καλή πρώτη εντύπωση είναι να δείχνετε ενδιαφέρον για τους άλλους. Σκεφτείτε τι θα θέλατε να σας ρωτήσει κάποιος και εντάξτε τα ερωτήματα αυτά στη δική σας κουβέντα - θα σας εντυπωσιάσει το πόσα πολλά μπορείτε να ανακαλύψετε σε μόλις λίγα λεπτά χαλαρής συζήτησης.

Να έχετε κάτι να πείτε...

Ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσετε τις αμήχανες στιγμές σιωπής είναι να μοιραστείτε μερικές ιστορίες από τις διακοπές σας ή για το τι σκοπεύετε να κάνετε το Σαββατοκύριακο. Μην ξεχνάτε ότι και ο συνομιλητής σας μπορεί να νιώθει άβολα γι'αυτό μια ενδιαφέρουσα ιστορία μπορεί να τον βοηθήσει και εκείνον να χαλαρώσει.

Χαμογελάστε!

Μην αγνοείτε το γεγονός ότι ένα υγιές χαμόγελο σάς βοηθάει να νιώσετε πιο χαρούμενες και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Βουρτσίζοντας τα δόντια σας με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B, θα εξασφαλίσετε δόντια απόλυτα καθαρά και αστραφτερά, ενώ η ολοκληρωμένη σειρά της Oral-B, θα σας χαρίσει προστασία, εξασφαλίζοντας την φρέσκια αναπνοή. 

Να είστε ο εαυτός σας

Οι νέες γνωριμίες είναι δύσκολες και συχνά μπαίνετε στον πειρασμό να συμφωνείτε με τους άλλους μόνο και μόνο για να γίνετε αρεστές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταπιέζετε αυτό που πραγματικά σκέφτεστε. Το μυστικό είναι να είστε ο εαυτός σας ώστε η αυτοπεποίθηση να έρθει από μόνη της. Οι γύρω σας θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά σας αλλά και την ικανότητά σας να σκέφτεστε διαφορετικά από εκείνους. Άλλωστε, η ζωή θα ήταν πολύ βαρετή αν ήμασταν όλοι ίδιοι...

Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος

Έχοντας ανοιχτό μυαλό, ήδη πετυχαίνετε το ήμισυ του στόχου σας! Διατηρήστε το σώμα σας στραμμένο στον συνομιλητή σας και αποφύγετε να καμπουριάζετε ή να κοιτάτε αλλού την ώρα που μιλάτε. Κινήσεις αμηχανίας με τα αξεσουάρ ή τα ρούχα σας μπορεί επίσης να αποσπάσουν την προσοχή του συνομιλητή σας. Μπορείτε μάλιστα να δείτε ένα βίντεο του εαυτού σας -από ένα γάμο ή πάρτι- ενώ αλληλεπιδράτε με άλλους ώστε να αντιληφθείτε πράγματα για εσάς.

Ακούστε πραγματικά

Μην κάνετε ερωτήσεις απλά για να «σπάσετε» τη σιωπή, χωρίς να προσέχετε τι σας απαντάνε. Ακούστε πραγματικά αυτό που έχουν να σας πουν οι συνομιλητές σας. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να έχετε κοινές εμπειρίες, οπότε η συζήτηση θα γίνει από μόνη της πιο χαλαρή.

Φορέστε κάτι άνετο

Το να προσπαθείτε ένα ολόκληρο απόγευμα να «χωρέσετε» σε ένα σύνολο που δεν σας κολακεύει, απλά θα σας κάνει πιο νευρικές. Θα είναι προφανές ότι αισθάνεστε άβολα και θα δυσκολευτείτε ακόμα περισσότερο να προσεγγίσετε κάποιον. Βρείτε ένα ρούχο που ξέρετε ότι σας ταιριάζει πολύ κι έτσι θα φτάσετε στον προορισμό σας με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση!