Ομιλία με τεχνητή οδοντοστοιχία, ομιλία με αυτοπεποίθηση!


Ευ Ζην
6/09/2019
Ευελπιστούμε ότι έχουμε απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα που ίσως σας απασχολούν.

Αν μόλις ξεκινήσατε να φοράτε τεχνητή οδοντοστοιχία, ίσως αναρωτιέστε γιατί κάτι τόσο απλό όσο η ομιλία μοιάζει τόσο δύσκολο και περίεργο. Ίσως σκέφτεστε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, αλλά μην ανησυχείτε, συνεχίστε την ανάγνωση.

  • «Γιατί η τεχνητή οδοντοστοιχία μου βγάζει αυτόν τον ήχο όταν μιλάω;»
  • «Γιατί μου είναι δύσκολο να προφέρω το Σ και το Φ;»
  • «Μήπως ακούγομαι διαφορετικά στους φίλους μου;»

Η προσαρμογή στην τεχνητή οδοντοστοιχία σας σημαίνει πως με λίγη εξάσκηση θα είστε σε θέση να μιλάτε καθαρά.

  • Στην αρχή η φωνή σας μπορεί να ακούγεται περίεργη, γιατί ο ήχος φτάνει στα αφτιά σας μέσα από δονήσεις στα οστά της γνάθου και του κρανίου. Η τεχνητή οδοντοστοιχία αλλάζει και αυξάνει τον ήχο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα παρατηρήσετε μόνο εσείς.
  • Μιλήστε πιο αργά αν νιώθετε ότι η οδοντοστοιχία σας βγάζει ήχους. Στην αρχή, οι μύες στα χείλη, τα μάγουλα και τη γλώσσα σας θα προσπαθούν να «πετάξουν» την τεχνητή οδοντοστοιχία σας, αλλά με τον καιρό θα προσαρμοστούν και θα βοηθούν να μένει στη θέση της.
  • Δαγκώστε και καταπιείτε προτού μιλήσετε για να επαναφέρετε την οδοντοστοιχία σας στη θέση της. Για να αποφύγετε να γλιστρίσει η οδοντοστοιχία, δοκιμάστε μια στερεωτική κρέμα όπως για παράδειγμα Fixodent.
  • Δοκιμάστε να διαβάσετε δυνατά φορώντας την οδοντοστοιχία σας, ώστε να συνηθίσετε να προφέρετε κοινές λέξεις και να δείτε πόσο γρήγορα μπορείτε να μιλήσετε με άνεση.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Με την τεχνητή οδοντοστοιχία σας, θα πρέπει να προσαρμοστείτε σε μια νέα κατάσταση, αλλά με λίγη εξάσκηση και χάρη στο δυνατό κράτημα της Fixodent, πολύ γρήγορα θα μπορείτε να μιλάτε με αυτοπεποίθηση. Κι αυτό σίγουρα αξίζει να αναφερθεί!