Όλα όσα θα περιέχει μια γυναικεία τσάντα θαλάσσης


Ευ Ζην
15/06/2020
Απολαμβάνοντας με ασφάλεια τις επισκέψεις στην παραλία

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει κάθε ημέρα όλο και περισσότερο, ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για το πρώτο σου μπάνιο στη θάλασσα. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ήρθε επιτέλους ο καιρός να «ξετρυπώσεις» τα μαγιό και τις πετσέτες από την ντουλάπα, να φορέσεις τις αγαπημένες σου σαγιονάρες και να πραγματοποιήσεις τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις στις αγαπημένες σου παραλίες.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό σου, αλλά να φροντίσεις να οργανώσεις όσο καλύτερα γίνεται την πρώτη σου εξόρμηση στην πλαζ, για να μπορέσεις να την απολαύσεις στο έπακρο. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στην προετοιμασία της τσάντας θαλάσσης σου, ειδικότερα εάν κάτω από την ομπρέλα, έχεις για συντροφιά τα παιδιά σου.

Ιδού, λοιπόν, οι απαραίτητες προσθήκες για κάθε τσάντα θαλάσσης.

1. Η αναγκαία αντηλιακή προστασία

Με τους ειδικούς να επισημαίνουν κάθε καλοκαίρι τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας για την επιδερμίδα, το αντηλιακό καλό είναι να αποτελεί πρωταρχικό σου μέλημα, πριν φύγεις από το σπίτι. Είναι, βέβαια, σημαντικό να ανανεώσεις τις συσκευασίες που διαθέτεις ήδη με καινούργιες, διότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχουν αλλοιωθεί οι συνθέσεις των αντηλιακών που χρησιμοποιούσες την προηγούμενη χρονιά. Πηγαίνοντας στο φαρμακείο της γειτονιάς και ζητώντας την έμπειρη γνώμη του φαρμακοποιού, είναι βέβαιο πως θα κάνεις τις πιο ωφέλιμες επιλογές για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου.

2. Μία εναλλακτική αλλαξιά για το γυρισμό

Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για ένα δεύτερο μαγιό ή ένα ολοκληρωμένο σετ ρούχων μαζί με εσώρουχα: Αρκεί να υπάρχει μία εναλλακτική στην τσάντα σου, με την οποία θα αντικαταστήσεις το βρεγμένο μαγιό. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα, που επιστρέφοντας από το μπάνιο, πολλά παιδιά παραπονιούνται ότι αισθάνονται ενοχλήσεις στην κοιλιά, ακριβώς επειδή το βρεγμένο μαγιό έχει στεγνώσει πάνω τους. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να προνοήσεις και να έχεις μαζί σου μία δεύτερη αλλαξιά, είτε για εσένα είτε για τα μικρά σου, σε περίπτωση που είσαι μητέρα.

Όλα όσα θα περιέχει μια γυναικεία τσάντα θαλάσσης

3. Πουθενά χωρίς το καπέλο σου

Ένα οικονομικό υφασμάτινο jockey ή ένα ψάθινο καπέλο, είναι το ιδανικό μέσω προφύλαξης από μια πιθανή ηλίαση και μπορεί να σου επιτρέψει να χαρείς ξέγνοιαστες στιγμές κάτω από τον ήλιο. Καλό είναι, λοιπόν, να μην απουσιάζει από την τσάντα θαλάσσης σου.

Όλα όσα θα περιέχει μια γυναικεία τσάντα θαλάσσης

4. Λοσιόν για μετά τον ήλιο

Όσες γυναίκες διαθέτουν ευαίσθητη επιδερμίδα, γνωρίζουν καλά πόσο εύκολα και γρήγορα αφυδατώνεται, ειδικά τις ώρες που βρίσκεται εκτεθειμένη στην έντονη ακτινοβολία. Καλό θα ήταν συνεπώς να υπάρχει στην τσάντα σου μία ενυδατική λοσιόν, ειδικά σχεδιασμένη για να «ξεδιψάει» επαρκώς το δέρμα σου έπειτα από την έκθεση στον ήλιο και να το βοηθάει να «λάμπει» από υγεία!

5. Φαρμακείο για κάθε ενδεχόμενο

Ένας ακόμη τρόπος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να είσαι σίγουρη πως κανένα απρόοπτο δεν θα σαμποτάρει την εξόρμησή σου στην πλαζ, είναι να προσθέσεις στην τσάντα θαλάσσης σου ένα φαρμακείο με είδη πρώτης ανάγκης. Αλοιφές που ανακουφίζουν από τα τσιμπήματα, προϊόντα γυναικείας υγιεινής, οινόπνευμα, ιώδιο και παυσίπονα, είναι κάποια από τα βασικά είδη, που αξίζει να έχεις μαζί σου στην παραλία.

Τέλος, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που επικρατούν, καλό θα ήταν να εφοδιαστείς με σαπούνι χεριών, αντισηπτικό, μάσκες, γάντια, ακόμη και καθαριστικά πανάκια για όλες τις χρήσεις, τα οποία θα σου παρέχουν την απόλυτη ασφάλεια, για να ευχαριστηθείς τις βουτιές σου, χωρίς κανένα απολύτως άγχος.