Μήπως τα τρόφιμα που αγοράζετε επηρεάζουν το σμάλτο των μελών της οικογένειάς σας;


Ευ Ζην
4/10/2018
Πώς οι ορθές επιλογές στο σούπερ μάρκετ μπορούν να βελτιώσουν τη στοματική υγιεινή της οικογένειάς σας!

Από τα βασικά, όπως το ψωμί και το γάλα, μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, ο κατάλογος με τα ψώνια αποκαλύπτει πολλά για την υγεία και την ευεξία μας, καθώς και για τη στοματική μας υγιεινή. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρεφόμαστε καλά, γι' αυτό βάζουμε τα δυνατά μας να προσέχουμε τη διατροφή μας.

Όσον αφορά τα δόντια μας, όμως, δεν έχουν σημασία μόνο τα τρόφιμα που επιλέγουμε. Γνωρίζατε ότι και η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε επηρεάζει τα δόντια των μελών της οικογένειάς σας; Πώς, λοιπόν, μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για να προστατεύσουμε το σμάλτο της οικογένειάς μας και να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα ένα ωραίο χαμόγελο;

Aκόμη και η πιο απλή καθημερινή επιλογή μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας μακροπρόθεσμα, συμπεριλαμβανομένης της στοματικής μας υγιεινής. Είναι σημαντικό λοιπόν, να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι ώστε να κάνουμε τις σωστές επιλογές σε κάθε γωνιά του σούπερ μάρκετ.

Ποτά

Αντικαταστήστε: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμούς φρούτων

Με: νερό ή σκέτο γάλα

Ροφήματα όπως οι χυμοί φρούτων είναι υψηλοί σε οξύτητα, που μπορεί να βλάψει το σμάλτο με το πέρασμα του χρόνου. Επιλέξτε σκέτο νερό ή σκέτο γάλα για να προλάβετε τη διάβρωση του σμάλτου και να διατηρήσετε δυνατό το σμάλτο των δοντιών σας.

Φαγητό

Αντικαταστήστε: πουτίγκα λεμονιού

Με: ποικιλία τυριών

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από ένα δροσερό επιδόρπιο με εσπεριδοειδή, αλλά θα ωφελήσουμε πολύ τη στοματική μας υγιεινή επιλέγοντας μια ποικιλία τυριών πλούσια σε ασβέστιο. Έχει αποδειχτεί ότι το τυρί προκαλεί σάλιο, που βοηθά στη μείωση των οξέων που διαβρώνουν το σμάλτο.

Οδοντόκρεμα

Αντικαταστήστε: κοινή οδοντόκρεμα με φθόριο

Με: οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert

Γνωρίζατε ότι πάνω από το 90% των προϊόντων οδοντόκρεμας δεν είναι σχεδιασμένα για τη σύγχρονη διατροφή που είναι υψηλή σε οξέα; Γι' αυτόν τον λόγο, περίπου το 50% του πληθυσμού ενδέχεται να υποστεί σημαντική απώλεια σμάλτου* - που με τη σειρά της οδηγεί σε ευαισθησία, απώλεια δοντιών και πολλά άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη στοματική υγιεινή. Η Oral-B Pro-Expert με το σύμπλεγμα Stannous Fluoride βοηθά στη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμα προστατευτικής ασπίδας στις επιφάνειες του σμάλτου, ώστε να ασφαλίσει τα δόντια ενάντια στα οξέα και τη διάβρωση του. Επιπλέον, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι, για να σας προσφέρει πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα**, με συνεχόμενη χρήση.

Πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα** με συνεχόμενη χρήση παγκοσμίως, η Oral-B Pro-Expert έχει σχεδιαστεί με το αποκλειστικό σύμπλεγμα Stannous Fluoride και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι προστατεύει τις οκτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι.

  • Τερηδόνα
  • Πέτρα
  • Ούλα
  • Σμάλτο
  • Πλάκα
  • Λεύκανση
  • Ευαισθησία
  • Αναπνοή

Το αποκλειστικό σύμπλεγμα Stannous Fluoride στην οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert την καθιστά την κατάλληλη επιλογή για τη στοματική υγιεινή των μελών της οικογένειάς σας. Υιοθετώντας την Oral-B Pro-Expert στην καθημερινή σας στοματική υγιεινή, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το χαμόγελο της οικογένειάς σας βρίσκεται σε καλά χέρια.

Επιλέξτε σήμερα κιόλας την Oral-B Pro-Expert και αποκτήστε πιο δυνατό και υγιές χαμόγελο.

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

 **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

***Αφαιρώντας επιφανειακούς λεκέδες