Μικρές πράξεις στο υπνοδωμάτιο

Ευ Ζην
17/12/2020
Μία μικρή πράξη στο σπίτι, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον πλανήτη.

Φώτα, κλιματιστικό… και; Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πολλούς τρόπους με τους οποίους βλάπτει το περιβάλλον, μέσα στο υπνοδωμάτιό του. Κι όμως, αυτά που μπορείς να κάνεις μέσα στο υπνοδωμάτιό σου για να αλλάξεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις.

Ενέργεια, Απορρίμματα. Πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο βιώσιμη, με μικρές πράξεις που δεν θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας, αλλά θα κάνουν τη διαφορά;

Διάβασε πώς μπορείς κι εσύ να αλλάξεις τον κόσμο.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενέργεια και υπνοδωμάτιο: 4 tips, 4 ευκαιρίες για σένα να μειώσεις όχι μόνο το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, αλλά και τον λογαριασμό σου. Go!

Always Pampers

Ανανέωση τώρα.
Η παραγωγή των Pampers και των Always πραγματοποιείται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. 100%!

Φεύγω.
Ποια είναι τα δύο βασικά που πρέπει να θυμάσαι όταν φεύγεις από το υπνοδωμάτιο; Κλείνεις τα φώτα. Βγάζεις τις συσκευές από τις πρίζες. Αυτά.

Από… μόνωση.
Μία πολύ καλή επένδυση για το σπίτι είναι να μονώσεις όσο καλύτερα μπορείς τις πόρτες, τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Όχι μόνο θα έχεις περισσότερη ησυχία, αλλά θα εξοικονομείς ενέργεια αφού το κλιματιστικό θα διατηρεί πιο γρήγορα τη θερμοκρασία που έχεις επιλέξει.

Στην πρίζα.
Αν κάτσεις να μετρήσεις τις συσκευές που χρησιμοποιείς, είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγείς. Κινητό, λάπτοπ, τάμπλετ, τηλεόραση, κ.ο.κ. Ακόμα κι αν μία συσκευή έχει φορτίσει πλήρως, συνεχίζει να σπαταλάει ενέργεια όσο είναι στην πρίζα. Φρόντισε τουλάχιστον πριν κοιμηθείς, να αποσυνδέσεις όλες τις συσκευές. Δεν φαντάζεσαι πόση ενέργεια θα εξοικονομήσεις.

ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Τι σχέση έχουν τα απορρίμματα με το υπνοδωμάτιο; Πολύ πιο μεγάλη απ’ ό,τι νομίζεις. Απλώς συνέχισε να διαβάζεις και θυμήσου: μία μικρή πράξη που θα κάνεις στο σπίτι σου, μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στο περιβάλλον.

All about fashion.
Άσε τα ρούχα σου να… ζήσουν. Αν τα φοράς έστω και 10% πιο πολύ, τότε εξοικονομείς 3 εκατ. τόνους διοξείδιο του άνθρακα και 150 εκατ. λίτρα νερό τον χρόνο, στην Ευρώπη. Μήπως να ξανασκεφτείς αν θα πετάξεις αυτό το μπλουζάκι;

Με μέτρο.
Πήγες για ψώνια; Βάλε στόχο να ψωνίσεις λιγότερα ρούχα απ’ όσα είχες στην αρχική σου λίστα. Ένα νέο μπλουζάκι χρειάζεται 2.600 λίτρα νερό για να φτιαχτεί, ενώ ένα jean παντελόνι χρειάζεται 11.000 λίτρα νερό. Απίστευτο;

pampers

Διαρκεί και διαρκεί.
Οι πάνες Pampers είναι κατασκευασμένες ώστε να προσφέρουν απορροφητικότητα για έως και 12 ώρες, για να μην χρειάζεται να αλλάξεις πάνα μέσα στη νύχτα. Τα δε Pampers με την ειδική ένδειξη, βοηθούν τους γονείς να καταλάβουν πότε πρέπει να αλλαχτεί η πάνα, μειώνοντας την ποσότητα των τεμαχίων που ξοδεύουν.

Γρήγορα, γρήγορα.
Δες το κρύο, γρήγορο πρόγραμμα στο πλυντήριο, με άλλο μάτι. Γιατί αν πλύνεις τα ρούχα σου σε βαθμούς κάτω των 30, όχι μόνο θα αντέξουν περισσότερο, αλλά θα βοηθήσεις και το περιβάλλον, μειώνοντας το δικό σου αποτύπωμα άνθρακα.

Καινούργιο ή παλιό;
Τα καινούργια ρούχα, μέχρι και την 8η πλύση απελευθερώνουν πολλές μικροΐνες. Από την 9η και μετά, παραμένουν στην ίδια κατάσταση για όλη τους τη ζωή. Φρόντισε να ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου όσο πιο αραιά μπορείς, ώστε να μειώσεις της μικροΐνες που απελευθερώνονται.

Lenor

Ξανά νέα.
Με ένα υψηλής ποιότητας μαλακτικό ρούχων, όπως το Lenor, προστατεύεις τα ρούχα σου και φροντίζεις να διατηρήσουν το σχήμα, το χρώμα και την υφή τους, ώστε να συνεχίσεις να τα απολαμβάνεις για πολύ καιρό. Yay!

Ανακάλυψε περισσότερα tips για όλα τα δωμάτια του σπιτιού και ξεκίνησε σήμερα να αλλάζεις τον κόσμο του αύριο!