Μικρές πράξεις στο μπάνιο

Ευ Ζην
17/12/2020
Μία μικρή πράξη στο σπίτι, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον πλανήτη.

Πλύσιμο δοντιών, μπάνιο, τουαλέτα, πλυντήριο, ξύρισμα. Περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο μπάνιο, απ’ ό,τι νομίζουμε. Εκτός όμως από χρόνο, κάνουμε και κάτι άλλο που ίσως να μην το αντιλαμβανόμαστε. Κάτι που μας επηρεάζει όλους.

Ενέργεια, Νερό, Απορρίμματα. Πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο βιώσιμη, με μικρές πράξεις που δεν θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας αλλά θα κάνουν τη διαφορά;

Διάβασε πώς μπορείς κι εσύ να αλλάξεις τον κόσμο.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενέργεια και μπάνιο, λοιπόν. Μπορείς να σκεφτείς πάνω από έναν τρόπο με τον οποίο σπαταλάς ενέργεια στο μπάνιο; Πάρε μία ιδέα λίγο πιο κάτω!

ARIEL

30 βαθμοί.
Έως και 60%* του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε πλύση ρούχων προέρχεται από τη θερμοκρασία πλύσης. Προτίμησε να βάλεις πλυντήριο με Ariel στους 30°C. Καθαρά ρούχα κάθε φορά και διαφορά στο… πορτοφόλι σου!

VIAKAL

Κρύο ή ζεστό;
Το Viakal έχει την ίδια δράση και σε ζεστό και σε κρύο νερό. Εμείς θα σου προτείνουμε το κρύο, γιατί έτσι καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια (άρα και λιγότερα χρήματα!).

Πόση ζέστη έχει;
Άλλος ένας τρόπος να εξοικονομήσεις έως και 10% ενέργεια και να μειώσεις τον λογαριασμό σου, είναι να ρυθμίσεις το μπόιλερ ώστε να μην φτάνει την ύψιστη θερμοκρασία. Μην φοβάσαι, θα έχεις πολύ ζεστό νερό!

ΤΟ ΝΕΡΟ

Μπάνιο χωρίς νερό γίνεται; Δεν γίνεται! Έχεις σκεφτεί όμως, πόσο νερό χρησιμοποιείς καθημερινά; Ακολούθησε τα παρακάτω 4 tips, με τρόπους για να βελτιώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, χωρίς κόπο!

ARIEL

Χωράει κι άλλα.
Με αποτελεσματικά καθαριστικά όπως τα Ariel Allin1 PODS, γεμίζεις το πλυντήριο στο φουλ και έχεις: Α. Πεντακάθαρα ρούχα, χωρίς πρόπλυση. Β. Καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού ξοδεύεις λιγότερη ενέργεια και λιγότερο νερό. Γ. Περισσότερο χρόνο, αφού βάζεις λιγότερα πλυντήρια.

Ώρα για ξύρισμα;
Ήξερες ότι κάθε φορά που ξυρίζεσαι και αφήνεις τη βρύση να τρέχει, σπαταλάς έως και 8 ποτήρια νερό; Εξοικονόμησε νερό, με μία κίνηση. Κλείσε τη βρύση.

Μπανάκι, μπανάκι.
Είσαι από αυτούς που όταν λούζονται κλείνουν το νερό; Το περιβάλλον σε ευγνωμονεί. Αν μάλιστα, σταματήσεις να γεμίζεις τη μπανιέρα και κάνεις ντους, ακόμα καλύτερα!

Τη βρύση!
Είπαμε για το ξύρισμα, είπαμε για το μπάνιο. Ήρθε η ώρα και για τα δόντια. Αν έχεις ανοιχτή τη βρύση όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου, σπαταλάς 14 λίτρα νερό. Αν την κλείσεις, σπαταλάς 1. Τι θα επιλέξεις;

ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Η ανακύκλωση δεν είναι μόνο για την κουζίνα! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες συσκευασίες μέσα στο μπάνιο σου ανακυκλώνονται. Ξυραφάκια, σαμπουάν, ταμπλέτες, Δεν λέμε άλλα, συνέχισε να διαβάζεις!

Έχεις πακέτο.
Όσο πιο πολλές συσκευασίες ανακυκλώνεις καθημερινά, τόσο το καλύτερο. Αν δεν ξέρεις σίγουρα ποιες είναι ανακυκλώσιμες (αν αναρωτιέσαι, το απορρυπαντικό Ariel είναι!), ρώτησε τον δήμο σου.

head and shoulders

Hair news.
To ήξερες ότι το 2017 κυκλοφόρησε το Head & Shoulders Beach Bottle, το πρώτο μπουκάλι σαμπουάν, φτιαγμένο από πλαστικό που μαζέψαμε από τις παραλίες; Σήμερα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια μπουκάλια των προϊόντων περιποίησης μαλλιών P&G στην Ευρώπη, είναι φτιαγμένα από έως και 25% ανακυκλωμένο πλαστικό PCR!

ARIEL

Ταμπλέτα όχι τάμπλετ.
Έχεις παρατηρήσει ότι τα Ariel Allin1 PODS είναι περιτυλιγμένα με ένα υλικό; Όχι, δεν είναι πλαστικό. Είναι μία μεμβράνη που διαλύεται στο νερό και διασπάται 100% φυσικά, σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

GILLETTE

Ένα refill παρακαλώ.
Τι θα κερδίσεις αν βάλεις στην καθημερινότητά σου τις επαναχρησιμοποιούμενες λεπίδες, όπως οι Gillette Fusion και Mach3; Μέχρι και 10 άνετα ξυρίσματα ανά λεπίδα και ένα μήνα ζωής για το ξυραφάκι σου.

Ξανά και ξανά.
Τα ξυραφάκια πολλών χρήσεων που δέχονται ανταλλακτικά, κρατούν έως και 2 φορές περισσότερο, προσφέροντας 2 φορές περισσότερα ξυρίσματα και ½ λιγότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον, σε σύγκριση με τα ξυραφάκια μίας χρήσης. Τι θα επιλέξεις;

LOGOS

Στην τελική ευθεία.
Σήμερα, οι συσκευασίες των προϊόντων περιποίησης μαλλιών της P&G, όπως το Pantene, το Head & Shoulders και το Herbal Essences, είναι στο σύνολό τους 94% ανακυκλώσιμες. Αύριο; Μέσα στο 2021, θα εξασφαλίσουμε για όλες τις συσκευασίες σαμπουάν και conditioner μας να είναι 100% ανακυκλώσιμες και μέσω της καινοτομίας μας, θα μειώσουμε κατά 50% την χρήση πλαστικού (τερματίζοντας την ετήσια παραγωγή 300 εκατομμυρίων πλαστικών μπουκαλιών)**

VIAKAL

Και τι δεν έχει.
Η συσκευασία του Viakal έχει δημιουργηθεί με 50% ανακυκλώσιμο πλαστικό ΚΑΙ ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια ΚΑΙ ένα ανακυκλώσιμο μπουκάλι/σπρέι.

pampers

Το ήξερες…
…ότι τα τελευταία 5 χρόνια, τα Pampers έχουν μειώσει το πλαστικό στις ευρωπαϊκές τους συσκευασίες κατά 160 τόνους;

Ε-ε-έρχεται το αλουμίνιο!
Το 2021 είναι η χρονιά που θα κάνουν το ντεμπούτο τους μπουκάλια από αλουμίνιο αλλά και επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες για τα προϊόντα μαλλιών της P&G. Αυτό σημαίνει 100% ανακύκλωση και 60% λιγότερο πλαστικό από τα συμβατικά μπουκάλια! Ε-ε-έρχονται και θα μείνουν!

Ανακάλυψε περισσότερα tips για όλα τα δωμάτια του σπιτιού και ξεκίνησε σήμερα να αλλάζεις τον κόσμο του αύριο!

* Aπλοποιημένη ανάλυση LCA έρευνας, βασισμένης σε ευρωπαϊκούς μέσους όρους.
**Oκτ-Δεκ 2021 vs 2016