Φροντίζετε τα δόντια σας όπως πρέπει


Ευ Ζην
6/09/2019
Πάρτε μια γεύση από αυτό το ζουμερό κουίζ και δείτε πού βρίσκεστε!

Έχετε ποτέ συγκρίνει τη διατροφή σας με εκείνη της γιαγιάς σας; Αν ναι, τότε θα γνωρίζετε ότι οι διατροφικές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας έχουν αλλάξει δραματικά από την εποχή της, γι’ αυτό και η στοματική υγιεινή αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις.

Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες περιλαμβάνουν τροφές υψηλές σε οξέα, που μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση του σμάλτου και να οδηγήσουν σε ευαισθησία και απώλεια δοντιών. Ωστόσο, πάνω από το 90% των προϊόντων οδοντόκρεμας δεν μας προστατεύουν επαρκώς από τη διάβρωση του σμάλτου. Κατά συνέπεια, περίπου το 50% του πληθυσμού μπορεί να υποστεί σημαντική απώλεια σμάλτου*, με ορισμένους να χάνουν έως και 10% σμάλτου ετησίως!

Διαπιστώστε αν φροντίζετε τα δόντια σας όπως πρέπει — κάντε το παρακάτω κουίζ και δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται η στοματική σας υγιεινή!

*50% του πληθυσμού στο ΗΒ, Bartlett 2013

1. Πόσο συχνά βουρτσίζετε τα δόντια σας;

α. Δύο φορές την ημέρα

β. Μία φορά την ημέρα

γ. Μετά από κάθε γεύμα

2. Για πόση ώρα βουρτσίζετε τα δόντια σας;

α. 2 λεπτά και πάνω

β. Μεταξύ 1 και 2 λεπτών

γ. Λιγότερο από 1 λεπτό

3. Ποιο από τα παρακάτω ταιριάζει περισσότερο με τη στοματική σας υγιεινή;

α. Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα με πολλαπλά οφέλη

β. Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και κοινή οδοντόκρεμα

γ. Απλή οδοντόβουρτσα και κοινή οδοντόκρεμα

4. Περιμένετε 30 λεπτά προτού βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από ένα γεύμα;

α. Ναι

β. Δεν είμαι σίγουρος/η

γ. Όχι, βουρτσίζω τα δόντια μου αμέσως μετά το γεύμα

5. Ποιες τροφές καταναλώνετε πιο συχνά;

α. Τυρί

β. Φρούτα

γ. Τουρσί

6. Πιο ρόφημα καταναλώνετε πιο συχνά;

α. Νερό

β. Χυμό φρούτων

γ. Αναψυκτικά

7. Τι θα επιλέγατε μετά από ένα γεύμα;

α. Ποικιλία τυριών

β. Ποικιλία φρούτων

γ. Επιδόρπιο με εσπεριδοειδή

8. Μασάτε τσίχλα; Τι είδους;

α. Τσίχλα χωρίς ζάχαρη με ξυλιτόλη

β. Απλή τσίχλα με ζάχαρη

γ. Όχι, δεν μασάω τσίχλα

9. Καπνίζετε;

α. Όχι

β. Περιστασιακά

γ. Συχνά

10. Πόσο συχνά καταναλώνετε αλκοολούχα ποτά;

α. Σπάνια, σχεδόν ποτέ

β. Περιστασιακά

γ. Συχνά

Αποτελέσματα

Περισσότερα Α: Ειδικός στη στοματική υγιεινή

Αποτελείτε λαμπρό παράδειγμα καλής στοματικής υγιεινής. Κάνετε σχεδόν τα πάντα σωστά: περιμένετε 30 λεπτά πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από ένα όξινο γεύμα και καταναλώνετε υγιεινές τροφές που δεν βλάπτουν το σμάλτο.

Η μοναδική μας συμβουλή; Επιλέξτε την οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert (αν δεν τη χρησιμοποιείτε ήδη)! Είναι ειδικά σχεδιασμένη με το σύμπλεγμα Stannous Fluoride και προστατεύει τα δόντια από τα οξέα των τροφών. Επιπλέον, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η Oral-B Pro-Expert προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι, ώστε να σας προσφέρει πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα** από την πρώτη ημέρα, με συνεχόμενη χρήση.

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

 **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

Περισσότερα Β: Μαθητευόμενος στη στοματική υγιεινή

Βαδίζετε στον σωστό δρόμο και με λίγες μόνο αλλαγές θα τελειοποιήσετε τη στοματική σας υγιεινή. Ίσως θα έπρεπε να καταναλώνετε λιγότερες όξινες τροφές ή να προσέχετε πότε βουρτσίζετε τα δόντια σας, αλλά σε γενικές γραμμές μπορείτε να είστε σίγουρος/η ότι τα πάτε καλά.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε την οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert με το σύμπλεγμα Stannous Fluoride, που προστατεύει τα δόντια σας από τα οξέα των τροφών. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι, ενώ με συνεχόμενη χρήση θα αποκτήσετε πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα**.

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

 **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

Περισσότερα Γ: Αρχάριος στη στοματική υγιεινή

Μην φοβάστε! Ποτέ δεν είναι αργά για να φροντίσετε το χαμόγελό σας! Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να χρειαστεί λίγο καιρό και να απαιτεί ορισμένες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, αλλά μόλις υιοθετήσετε τους σωστούς κανόνες στοματικής υγιεινής και την κατάλληλη νοοτροπία, είναι βέβαιο πως θα δείτε θετικά αποτελέσματα.

Επιλέξετε την οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert με το σύμπλεγμα Stannous Fluoride, που προστατεύει τα δόντια σας από τα οξέα των τροφών. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι, ενώ με συνεχόμενη χρήση θα αποκτήσετε πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα**.

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

 **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

Η καλή στοματική υγιεινή δεν αφορά μόνο το πώς και πότε βουρτσίζετε τα δόντια σας· συνδέεται στενά με τις διατροφικές σας συνήθειες. Αν συνδυάσετε υγιεινές καθημερινές επιλογές με την Oral-B Pro-Expert, είναι βέβαιο πως θα είστε σε καλό δρόμο για πιο δυνατά και υγιή δόντια.