Η λίστα του Σεπτέμβρη


Ευ Ζην
4/10/2018

Μιας και η «σχολική χρονιά» αρχίζει, πάρε μολύβι και χαρτί και συμπλήρωσε: Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου θα είναι…



Ανανεωτικός: Τι θα έλεγες – έτσι για αλλαγή – να «σβήσεις» τις κοινές περιγραφές για τον Σεπτέμβρη; «Μελαγχολικός, τα μαθήματα ξεκινούν, το παιδί διαβάζει, ο γονιός δουλεύει, πίσω στη ρουτίνα». Μήπως όλα αυτά τα ακούς από τους γύρω σου που κάνουν το «επιστροφή στα θρανία» να ακούγεται σαν… τιμωρία ακόμα κι αν δεν έχεις παιδιά; Κι όμως, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου έχει προοπτικές και μάλιστα πολλές! Ένα νέο πρόγραμμα, μία νέα δραστηριότητα, ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για νέο στιλ, μία κάρτα συνδρομής στο γυμναστήριο, είναι λόγοι να ασχοληθείς με τη λίστα της ανανέωσής σου!

Διαφορετικός: Δεν έχεις πλέον πρόσκληση για μπάρμπεκιου στον κήπο; Το θερινό σινεμά γίνεται «εποχιακό είδος» γιατί η βραδινή προβολή ξεκίνησε κι εσύ είσαι ακόμα σπίτι μαγειρεύοντας για την επόμενη μέρα; «Θυσιάζεις» το Σαββατοκύριακο στην παραλία γιατί το παιδί σου ξεκινά 5x5, ωδείο, τζούντο, πισίνα; Ή γιατί οι πρεμιέρες των παιδικών πάρτι ξεκίνησαν, έφτασε Παρασκευή βράδυ κι εσύ δεν έχεις βρει ακόμα το δώρο; Όλα είναι μέρος ενός προγράμματος που μπορείς να «πειράξεις» λίγο για να το φέρεις στα μέτρα σου, είτε έχεις οικογένεια είτε όχι! Δες το πρακτικά: όσο ακόμα χρειάζεσαι αντηλιακό για να βγεις στην πόλη (!), ο καιρός θα σε «υποστηρίζει» ένθερμα στις καθημερινές σου δραστηριότητες! Δεν προλαβαίνεις το σινεμά; Οργάνωσε ένα απλό και εύκολο δείπνο στο μπαλκόνι με 1-2 φίλους! Σαββατοκύριακα με παιδιά; Συνεννοήσου με 1-2 μαμάδες, βρείτε κοινές δραστηριότητες και ωράρια για τα παιδιά σας, πηγαίνετε όλες μαζί και μόλις κλείσατε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού που θα θέλετε να… προλαβαίνετε!

Αναζωογονητικός: Διακόσμησε το σπίτι σου με νέα υφάσματα, στις κουρτίνες, στο ριχτάρι του καναπέ, στο κρεβάτι. Πρόσθεσε στην γκαρνταρόμπα σου 1-2 καινούρια κομμάτια που θα βολεύουν για πολλούς συνδυασμούς. Κι ύστερα χάρισε σε όλα αυτά ένα αναζωογονητικό άρωμα, με το μαλακτικό ρούχων Lenor και το ενισχυτικό αρώματος Lenor Unstoppables για φρεσκάδα που διαρκεί έως και 12 εβδομάδες*.  Πολλές σύγχρονες έρευνες υποστηρίζουν άλλωστε ότι μία ευωδιά φρεσκάδας στο χώρο σου, απομακρύνει το στρες, σε ανανεώνει και σε κάνει να νιώθεις άλλος άνθρωπος!

Αν κάποιοι θέλουν να τον αποκαλούν «μελαγχολικό», ο δικός σου Σεπτέμβρης… θα έχει άλλη διάθεση!

*για τα ρούχα στην ντουλάπα