Ημέρες πριν από την περίοδό σας


Ευ Ζην
24/06/2019
Αν τρέμετε και μόνο στην ιδέα της περιόδου, μπορείτε να προετοιμαστείτε για τον ερχομό της χρησιμοποιώντας σερβιετάκια για μερικές ημέρες πριν από την περίοδο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΑΣ

 

ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Κράμπες, ευαισθησία στο στήθος, πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, φούσκωμα, εξάρσεις θυμού, ήπια κατάθλιψη ή δερματικά προβλήματα... Ξέρετε ότι σας έρχεται περίοδος όταν αρχίσετε να αισθάνεστε καταβεβλημένες. Ορίστε μερικές συμβουλές για την αναμονή και τη μείωση του ΠΕΣ.

  • Προσέξτε τη διατροφή σας: τρώτε πιο συχνά (6 μικρά γεύματα την ημέρα αντί για 3 μεγάλα), μειώστε την πρόσληψη λίπους, ζάχαρης και αλατιού, αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ και καταναλώστε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τρόφιμα ολικής άλεσης ή φασόλια, καστανό ρύζι ή φακές. Εξίσου χρήσιμα είναι και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
  • Δοκιμάστε τα συμπληρώματα που σας προτείνει ο πάροχος υπηρεσιών υγείας σας: τα συμπληρώματα ασβεστίου και μαγνησίου ή ακόμη και η βιταμίνη Ε μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα.
  • Κάντε γυμναστική και διατάσεις για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας και να κοιμηθείτε καλύτερα.
  • Ξεκουραστείτε με έναν καλό οκτάωρο ύπνο, κάθε βράδυ. Περιορίστε το άγχος και βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας.

 

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

ΕΧΕΤΕ ΕΦΕΔΡΙΚΗ ΛΥΣΗ

Να έχετε πάντα προστασία μαζί σας, στην τσάντα σας, στο σπίτι ή στο γραφείο. Εάν θέλετε να νιώθετε 100% ασφαλής, χρησιμοποιήστε σερβιετάκια ως εφεδρική λύση όταν φοράτε ταμπόν, καθώς σερβιετάκια όπως τα Always Dailies είναι τόσο λεπτά και άνετα που μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε κάθε στιγμή.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ

Μην βάζετε τη ζωή σας σε αναμονή επειδή περιμένετε περίοδο! Μπορείτε να έχετε μια φυσιολογική ζωή, να οργανώνετε δραστηριότητες, ακόμη και να αθλείστε! Ανακαλύψτε πώς να διατηρήσετε τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα και την αυτοπεποίθησή σας κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Εάν εξακολουθεί να σας αγχώνει η περίοδός σας, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ή να γίνετε μέλος μιας ομάδας αυτοβοήθειας ή στήριξης.