Εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσετε την οδοντική ευαισθησία σε κάθε ηλικία


Ευ Ζην
6/09/2019
Ο λόγος που τα δόντια μας γίνονται πιο ευαίσθητα με το πέρασμα των χρόνων και πώς να το αντιμετωπίσετε!

Από μια ηλικία κι έπειτα, μπορεί να αρχίσουμε να αποφεύγουμε κάποια από τα αγαπημένα μας πράγματα. Περιστασιακές λιχουδιές όπως ένα παγωτό ή κρύα ροφήματα μπορεί να βρεθούν στον κατάλογο των απαγορευμένων, καθώς τα δόντια γίνονται όλο και πιο ευαίσθητα με το πέρασμα των χρόνων, αφού τα ούλα υποχωρούν και το σμάλτο στα δόντια λεπταίνει. Όμως, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου — με μερικές απλές αλλαγές μπορούμε να απολαύσουμε ξανά τις τροφές που μας αρέσουν.

Καταπολεμήστε την πρωτοεμφανιζόμενη οδοντική ευαισθησία με 3 απλούς τρόπους

Περιμένετε 30 λεπτά πριν από το βούρτσισμα

Το βούρτσισμα αμέσως μετά το γεύμα αυξάνει τον κίνδυνο διάβρωσης του σμάλτου, που μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική ευαισθησία. Αν περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά, επιτρέπετε στο σμάλτο να συνέλθει από τα οξέα των τροφών, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για εντατικό βούρτσισμα.

Αποφύγετε το υπερβολικό βούρτσισμα

Το υπερβολικά έντονο βούρτσισμα μπορεί να κάνει τα ούλα να υποχωρήσουν και να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθησία.

Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένη οδοντόκρεμα

Υπάρχουν πολλές οδοντόκρεμες ειδικές για την οδοντική ευαισθησία, αλλά οι περισσότερες δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά πολλές πτυχές της στοματικής υγιεινής. Η Oral-B Pro-Expert διαφέρει — είναι αποδεδειγμένο ότι καταπολεμά την οδοντική ευαισθησία και φροντίζει επτά ακόμη πτυχές της στοματικής υγιεινής που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι.

Πιο δυνατά δόντια* και πιο υγιή ούλα** από την πρώτη μέρα με την Oral-B Pro-Expert με συνεχή χρήση

Η οδοντόκρεμα Oral-B Pro-Expert έχει σχεδιαστεί με το αποκλειστικό σύμπλεγμα Stannous Fluoride, που προστατεύει από τα οξέα των τροφών. Επιπλέον, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η Oral-B Pro-Expert προστατεύει τις οχτώ περιοχές που ελέγχουν περισσότερο οι οδοντίατροι: τερηδόνα, ούλα, πλάκα, ευαισθησία, πέτρα, λεύκανση***, αναπνοή και σμάλτο.

*Ενάντια στα οξέα των τροφών σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

 **Σε σμάλτο με πλάκα σε σχέση με μια κοινή οδοντόκρεμα

***Αφαιρώντας επιφανειακούς λεκέδες