3 συμβουλές για να φοράτε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας με αυτοπεποίθηση

Ευ Ζην
11/12/2020
Κι αν είμαι με κάποιον και αρχίσω να προφέρω τις λέξεις παράξενα; Κι αν οι άλλοι καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα δόντια μου; Κι αν δεν μπορέσω να φάω το φαγητό μου; Κι αν αισθανθώ ότι η οδοντοστοιχία μου δεν βρίσκεται στη σωστή θέση;

Η ζωή με την τεχνητή οδοντοστοιχία είναι γεμάτη με τέτοια ερωτήματα. Η Fixodent είναι εδώ για να σας βοηθήσει, με το δυνατό της κράτημα και με χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς να φοράτε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας με αυτοπεποίθηση.

1. Έχετε αυτοπεποίθηση. Η τεχνητή οδοντοστοιχία μπορεί να βελτιώσει την όψη του προσώπου σας, να σας βοηθήσει να μιλάτε πιο καθαρά και να βελτιώσει τη διαδικασία μάσησης των περισσότερων τροφών. Όλα αυτά μπορείτε να τα επιτύχετε χρησιμοποιώντας στερεωτική κρέμα Fixodent, καθώς διατηρεί σταθερή την οδοντοστοιχία σας στη θέση της και την βοηθά να μη γλιστρήσει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αμηχανία.

2. Διατηρείτε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας καθαρή. Πριν τον ύπνο, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε και να καθαρίζετε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και να κάνετε το ίδιο στα ούλα σας, πραγματοποιώντας απαλό μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε ότι δεν παραμένουν υπολείμματα. Μπορείτε να αναζωογονείτε το στόμα σας με ένα στοματικό διάλυμα χωρίς οινόπνευμα, όπως ένα διάλυμα Oral-B. Επιπλέον, να θυμάστε να τοποθετείτε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας σε ένα δοχείο με νερό όταν δεν τη φοράτε.

3. Επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για έλεγχο. Μια φορά τον χρόνο, ελέγχετε τα ούλα σας σε κάποιον οδοντίατρο ή προσθετολόγο. Ακόμη και με την απουσία φυσικών δοντιών, η στοματική κοιλότητά σας διατρέχει τον κίνδυνο μολύνσεων. Ένας ειδικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας πει αν η τεχνητή σας οδοντοστοιχία είναι κατάλληλη για χρήση, ενώ ένας προσθετολόγος είναι ο κατάλληλος για να επιδιορθώσει περίπλοκα προβλήματα, όπως η αποκατάσταση ήδη χρησιμοποιημένης οδοντοστοιχίας ή η κατασκευή μιας καινούριας.

Στην αρχή, η καθημερινότητα με την τεχνητή οδοντοστοιχία ίσως είναι μια εμπειρία που γεννά ερωτήματα, ελπίζουμε, όμως, πως μέσα από τα παραπάνω σημεία, σας δείξαμε πώς να τα αντιμετωπίζετε με αυτοπεποίθηση.