Δημιουργήσαμε ένα ακόμα Πάρκο Τσέπης


Ευ Ζην
7/12/2023

Το 13ο Πάρκο Τσέπης είναι γεγονός! Αυτή τη φορά η P&G ένωσε τις δυνάμεις της με τη Θανόπουλος και στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», δημιούργησαν μαζί με την Οργάνωση ΓΗ άλλο ένα Πάρκο Τσέπης!  

 

 

Επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Λεβίδου, σε μία έκταση 460 τ.μ., βρίσκεται ο νέος χώρος πράσινου και αναψυχής στην Κηφισιά. Ο χώρος αυτός ενισχύθηκε με την προσθήκη περισσότερων από 580 φυτών, μεταξύ των οποίων θάμνοι, πολυετή ανθοφόρα και αγρωστώδη είδη που προσαρμόζονται αρμονικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάρκου. Στον χώρο ανανεώθηκαν οι αστικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε εξοπλισμός όπως βρύση, ράμπα ποδηλάτων και αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα. Ποιος είναι ο στόχος αυτού του πάρκου; Να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της περιοχής, στο οποίο θα περνούν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.  

 

 

Τα Πάρκα Τσέπης είναι η ευκαιρία που έχουμε να αξιοποιήσουμε τους μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτους και εγκαταλελειμμένους χώρους των πόλεων, μεταμορφώνοντάς τους σε βιώσιμα και φιλικά σημεία αναψυχής και συνάντησης της γειτονιάς. Πρόκειται για μικρούς χώρους πράσινου, οι οποίοι δημιουργούνται σε αδόμητα και αναξιοποίητα σημεία μέσα στον αστικό ιστό. Τα οφέλη από τη δημιουργία τους είναι πολλαπλά και πολυδιάστατα, αφού μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η P&G, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, θα συνεχίσει να δίνει πνοή στις γειτονιές που το έχουν ανάγκη, δημιουργώντας και άλλα πάρκα τσέπης.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: 

μάθετε περισσότερα σε αυτό το βίντεο