Οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας έναντι της χειροκίνητης


Ευ Ζην
13/02/2024

Οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας έναντι της χειροκίνητης

 


Σήμερα, ακόμη και τα συνηθισμένα οικιακά είδη, όπως οι οδοντόβουρτσες, είναι εξοπλισμένα με προηγμένη τεχνολογία. Με λειτουργίες όπως ενσωματωμένα χρονόμετρα και διαφορετικές ρυθμίσεις ταχύτητας, είναι επόμενο οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες να διατηρούν το στόμα σας συνολικά πιο υγιές σε σύγκριση με μια παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει σκεπτικισμός ως προς το αν αξίζει πραγματικά τον κόπο να αγοράσει κανείς μια οδοντόβουρτσα ηλεκτρική.

 

Χαρακτηριστικά μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Οι δύο τύποι οδοντόβουρτσας

Επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα

Ευκολία στη χρήση

Αξιολόγηση τεχνολογίας και χαρακτηριστικών

Επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα

Τεχνική βουρτσίσματος

Πλεονεκτήματα ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας που δεν έχουν οι χειροκίνητες οδοντόβουρτσες

Δοκιμή μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας σε σχέση με τη χειροκίνητη οδοντόβουρτσα

 

Χαρακτηριστικά μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

 Με απλά λόγια, οι επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες αφαιρούν την πλάκα στα δόντια πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση με μία χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Και επειδή αυτές κάνουν τη δουλειά του βουρτσίσματος για εσάς, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τη χρήση ηλεκτρικών οδοντοβουρτσών πιο εύκολη από τη χρήση παραδοσιακών χειροκίνητων. Επιπλέον, με τόσους πολλούς διαφορετικούς διαθέσιμους τύπους και δυνατότητες, είναι εύκολο να βρείτε αυτή που ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες της δικής σας στοματικής υγιεινής.

 

Πέρα από παράγοντες όπως η τεχνική βουρτσίσματος, η συχνότητα και ο χρόνος που αφιερώνετε σε αυτό, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο τύπος της οδοντόβουρτσας που χρησιμοποιείτε επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης της πλάκας στα δόντια. Για να αποφασίσετε ποιος τύπος οδοντόβουρτσας ηλεκτρικής είναι κατάλληλος για εσάς, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε ακριβώς ποια είναι τα διαθέσιμα είδη και πώς διαφέρουν μεταξύ τους.

 

Οι δύο τύποι οδοντόβουρτσας

 Οι δύο τύποι οδοντόβουρτσας που κυκλοφορούν στην αγορά είναι η επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική και η παραδοσιακή χειροκίνητη.


Επαναφορτιζόμενη οδοντόβουρτσα ηλεκτρική: 

Μια επαναφορτιζόμενη οδοντόβουρτσα ηλεκτρική, είναι το είδος που συνδέετε στην πρίζα για να επαναφορτίσετε, κρατώντας τη λαβή και αντικαθιστώντας την κεφαλή βουρτσίσματος κάθε τρεις μήνες. Οι επαναφορτιζόμενες οδοντόβουρτσες ηλεκτρικές διαφέρουν ανάλογα με το είδος της τεχνολογίας καθαρισμού που χρησιμοποιούν, όπως η 3D τεχνολογία (περιστροφική και παλμική κίνηση με ταλάντωση) ή η iO επαναστατική τεχνολογία με μαγνητικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, στην Oral-B iO.


Παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα:

Αντίθετα, οι παραδοσιακές χειροκίνητες οδοντόβουρτσες είναι οι βασικές οδοντόβουρτσες που πιθανότατα έχετε συνηθίσει με πλαστική λαβή και διάφορα σχέδια με ίνες από νάιλον στην κεφαλή. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος οδοντόβουρτσας και δεν απαιτεί επαναφόρτιση.

 

Ευκολία στη χρήση

Ενώ πρέπει να μετακινείτε χειροκίνητα μια παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα εμπρός και πίσω κατά μήκος των δοντιών σας, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να την οδηγείτε κατά μήκος της επιφάνειας των δοντιών σας. Μόλις εξοικειωθούν με αυτή τη μέθοδο βουρτσίσματος, πολλοί χρήστες τη βρίσκουν ευκολότερη. Ομοίως, τα άτομα με αρθρίτιδα ή άλλες παρόμοιες παθήσεις μπορεί να βρουν τη χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας λιγότερο επώδυνη. Οι παιδικές οδοντόβουρτσες ηλεκτρικές μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους πιο αποτελεσματικά, αλλά φροντίστε να ελέγξετε το ηλικιακό όριο της παιδικής οδοντόβουρτσας ηλεκτρικής πριν επιτρέψετε στο παιδί σας να τη χρησιμοποιήσει.

 

Αξιολόγηση τεχνολογίας και χαρακτηριστικών

 

Η επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και η παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα είναι εντελώς διαφορετικές. Αξίζει όμως να δίνεται προσοχή στις λειτουργίες τους και στις κεφαλές τους.

 

Επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα: 

Καθώς διαθέτουν πληθώρα τεχνολογιών και δυνατοτήτων, οι οδοντόβουρτσες ηλεκτρικές προσφέρουν πολλά οφέλη για τη φροντίδα του στόματος. Ορισμένες μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις συνήθειες σας στο βούρτσισμα και στον καθαρισμό των δοντιών. Ενώ οι περισσότερες διαθέτουν βολικά χαρακτηριστικά, όπως κεφαλή βούρτσας ή βάση οδοντόβουρτσας, μονάδες αποθήκευσης στο μπάνιο και φορτιστές ταξιδιού.

  • Πολλά εξειδικευμένα προγράμματα βουρτσίσματος για ευαίσθητα δόντια, λεύκανση δοντιών ή και για μασάζ στα ούλα

  • Αισθητήρες πίεσης που σας υποδεικνύουν πότε βουρτσίζετε τα δόντια σας με έντονη πίεση

  • Χρονοδιακόπτες που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τη διάρκεια του βουρτσίσματος σε κάθε τεταρτημόριο του στόματός σας

  • Ψηφιακές υπενθυμίσεις για την αντικατάσταση της κεφαλής βουρτσίσματος

  • 3D τεχνολογία (περιστροφική και παλμική κίνηση με ταλάντωση) ή iO επαναστατική τεχνολογία με μαγνητικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

  • Συμβατότητα με πολλές κεφαλές βουρτσίσματος, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει

 


Παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα: 

Ενώ οι συνηθισμένες οδοντόβουρτσες δεν προσφέρουν τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά των επαναφορτιζόμενων ηλεκτρικών οδοντοβουρτσών, η τεχνολογία που διαθέτουν οι κεφαλές, οι ίνες και οι λαβές τους μπορεί να είναι αρκετά προηγμένη, για παράδειγμα:

  • Σταυρωτές ίνες, πολύ μακριές ίνες ή ίνες πολλαπλών επιπέδων

  • Γυαλισμένες ή στρογγυλεμένες άκρες ινών

  • Ίνες τοποθετημένες σε διαφορετικές θέσεις και με διαφορετική κλίση μεταξύ τους

  • Σχεδιασμός με ίνες τοποθετημένες σε σχήμα κούπας για να περιβάλλουν κάθε δόντι για λεύκανση

  • Εργονομικά σχεδιασμένες λαβές για άνετο κράτημα

  • Κωνική ή γωνιακή κεφαλή βουρτσίσματος

  • Ελαστικές πλευρές στην κεφαλή για μασάζ στα ούλα

  • Ανάγλυφη επιφάνεια στο πίσω μέρος της κεφαλής για τον καθαρισμό της γλώσσας

 

Τεχνική βουρτσίσματος

Η σωστή τεχνική βουρτσίσματος ποικίλλει όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικά είδη οδοντοβουρτσών. Οι παραδοσιακές χειροκίνητες οδοντόβουρτσες απαιτούν από εσάς να αναλάβετε όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του βουρτσίσματος, μετακινώντας τη βούρτσα εμπρός και πίσω κατά μήκος όλων των πλευρών των δοντιών και των ούλων σας. Αντίθετα, οι επαναφορτιζόμενες οδοντόβουρτσες ηλεκτρικές κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς, ενώ το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να τις καθοδηγήσετε σε όλες τις επιφάνειες. Μόλις εξοικειωθούν με αυτή τη μέθοδο βουρτσίσματος, πολλοί χρήστες τη βρίσκουν ευκολότερη.

 

Πλεονεκτήματα οδοντόβουρτσας ηλεκτρικής που δεν έχουν οι χειροκίνητες οδοντόβουρτσες

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με μια χειροκίνητη οδοντόβουρτσα είναι η δυσκολία τήρησης του συνιστώμενου χρόνου βουρτσίσματος των δύο λεπτών ή η εφαρμογή της τεχνικής που προτείνει ο οδοντίατρος. Έτσι ο καθαρισμός των δοντιών δεν είναι ο ιδανικός. Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες της Oral-B διαθέτουν χρονοδιακόπτες δύο λεπτών που σας βοηθούν να διασφαλίσετε ότι πλένετε τα δόντια σας σύμφωνα με τις συστάσεις του οδοντιάτρου. Το χρονόμετρο διαθέτει μια ειδοποίηση 30 δευτερολέπτων που σας υποδεικνύει πότε πρέπει να αλλάξετε την περιοχή (τεταρτημόριο) που βουρτσίζετε. Αυτό διασφαλίζει ότι κάθε μέρος του στόματός σας λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται για τον βέλτιστο καθαρισμό*. Για την προστασία των ούλων σας κατά το βούρτσισμα, ορισμένες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Oral-B με τεχνολογία ταλάντωσης-περιστροφής-δόνησης είναι επίσης σχεδιασμένες με ενσωματωμένο αισθητήρα πίεσης που σας ειδοποιεί εάν ασκείτε υπερβολική πίεση κατά το βούρτσισμα.

Τα διαφορετικά προγράμματα βουρτσίσματος που είναι διαθέσιμα στις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες περιλαμβάνουν βαθύ καθαρισμό των δοντιών, περιποίηση ούλων, λεύκανση των δοντιών, ευαίσθητα δόντια και καθαρισμό γλώσσας. Το πρόγραμμα φροντίδας των ούλων κάνει μασάζ και διεγείρει τον ιστό των ούλων. Η επιλογή για ευαίσθητα δόντια μειώνει την ταχύτητα της κίνησης της βούρτσας για πιο απαλό καθαρισμό, κάτι που μπορεί να ωφελήσει άτομα που έχουν μια ευαισθησία. Το πρόγραμμα καθαρισμού της γλώσσας σάς υπενθυμίζει να καθαρίζετε τη γλώσσα σας και βελτιώνει τη φρεσκάδα της αναπνοής σας.Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι τιμές της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας ποικίλουν ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξει κανείς, παρόλα αυτά η αγορά μιας τέτοιας οδοντόβουρτσας είναι μία επένδυση χρόνων.  

 

Κατανόηση της αξίας της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Οι επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από τις παραδοσιακές χειροκίνητες οδοντόβουρτσες, αλλά μπορείτε να βρείτε ορισμένες επιλογές μόλις με €28. Λάβετε υπόψη ότι προσφέρουν περισσότερα οφέλη και δυνατότητες για τη στοματική σας υγεία. Οι παραδοσιακές χειροκίνητες οδοντόβουρτσες κοστίζουν λιγότερο και συχνά πωλούνται σε πολλαπλές συσκευασίες καθώς και μεμονωμένα. Η μελέτη του πλήρους φάσματος των πλεονεκτημάτων που προσφέρει μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια σαφή εικόνα της αξίας που μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα. Αρχικά, οι περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν οικονομικές ανταλλακτικές κεφαλές βουρτσίσματος, ενώ μπορείτε να αγοράσετε διαφορετικούς τύπους κεφαλών βουρτσίσματος για μια εμπειρία καθαρισμού προσαρμοσμένη στις ανάγκες της στοματικής σας υγείας.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας διατηρεί το στόμα σας πιο υγιές σε σύγκριση με μια παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Ο αποτελεσματικότερος καθαρισμός δεν είναι απαραίτητα απαγορευτικός από άποψη κόστους. Η Oral-B προσφέρει οικονομικές επιλογές σε ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Η Oral-B Vitality PRO είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρική οδοντόβουρτσα  και για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη στοματική τους υγεία. Ποια είναι η καλύτερη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; Το πιο σημαντικό είναι να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας! 

 

Δοκιμή μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Είναι κατανοητό να θέλετε να δοκιμάσετε μια επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα πριν αγοράσετε ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας για πρώτη φορά. Ενώ ο οδοντίατρός σας είναι το καλύτερο άτομο να απευθυνθείτε για συμβουλές, μπορείτε επίσης να εξετάσετε ορισμένες προσιτές επιλογές. Είναι ιδανικές για άτομα που έχουν την περιέργεια να δοκιμάσουν την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, αλλά θέλουν πρώτα να πάρουν μια γεύση.

Λάβετε υπόψη τους στόχους της στοματικής σας υγείας όταν επιλέγετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Όταν αγοράζετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι ατομικές σας ανάγκες βουρτσίσματος και άλλα πλεονεκτήματα, εκτός από τους τύπους των ανταλλακτικών κεφαλών βουρτσίσματος που προτιμάτε.

Αν θέλετε πιο λευκά δόντια, προτιμήστε ένα μοντέλο με πρόγραμμα λεύκανσης των δοντιών. Ενώ οι περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν παρόμοιες λειτουργίες, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Oral-B κάνουν ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Bluetooth, έτσι ώστε να συγχρονίζονται με το smartphone σας και να σας παρέχουν σχόλια σε πραγματικό χρόνο για τις συνήθειες βουρτσίσματος σας. Μια από τις πιο πρωτοποριακές δυνατότητές μας, που διατίθεται με τη βραβευμένη σειρά Oral-B iO, είναι η επαναστατική Τεχνολογία A.I. (Τεχνητής Νοημοσύνης),  και η Τεχνολογία Αναγνώρισης και Ανίχνευσης Θέσης που σας καθοδηγεί να καλύψετε όλες τις περιοχές του στόματός σας, για να μην σας ξεφύγει καμία ζώνη. Η επιλογή της σωστής ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας για τις συγκεκριμένες ανάγκες της στοματικής σας υγείας συμβάλλει στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων και σε μια πιο ευχάριστη εμπειρία βουρτσίσματος.

* σε σχέση με μια παραδοσιακή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα

 

Οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας σε σχέση με τη χειροκίνητη οδοντόβουρτσα

Ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Oral-B:

  • 100% περισσότερη αφαίρεση πλάκας

  • Οι αισθητήρες πίεσης προστατεύουν τα ούλα

  • Ενημέρωση για το τρόπο που βουρτσίζετε 

  • Προσωποποιημένο βούρτσισμα με πολλά προγράμματα βουρτσίσματος

  • Βελτίωση των συνηθειών βουρτσίσματος με την πάροδο του χρόνου

  • Ενσωματωμένοι χρονοδιακόπτες

  • Πιο ευχάριστο βούρτσισμα για τα παιδιά

 

Χειροκίνητες οδοντόβουρτσες:

  • Πιο προσβάσιμες 

  • Αποτελεσματικός καθαρισμός

  • Εύκολη αποθήκευση