Νέο Πάρκο Τσέπης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης


Ευ Ζην
29/04/2022

Σε λιγότερο από 1 χρόνο, 6 γειτονιές της Αττικής έγιναν πιο πράσινες με την προσθήκη 5.000 νέων δέντρων και φυτών! Η προσπάθεια της P&G σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, συνεχίζεται και επεκτείνεται με το 7ο πάρκο στη Θεσσαλονίκη!

Ανάμεσα σε ψηλά κτίρια, στην οδό Χαλκιδικής, δημιουργήθηκε το 1ο Πάρκο Τσέπης της Θεσσαλονίκης και το 7ο πανελλαδικά από την P&G, με στόχο να μεταμορφώσει τη γειτονιά και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων! Το όνειρο για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους είναι κάτι παραπάνω από εφικτό. Είναι μια πρωτοβουλία που βρίσκει ανταπόκριση από όλους!

Η P&G σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, μεταμόρφωσαν ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δίνοντάς του ζωή! Στο νέο αυτό Πάρκο Τσέπης τοποθετήθηκαν 240 νέα φυτά, κατασκευές με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, καθώς και αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, βρύση και αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού.

Νέο Πάρκο Τσέπης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

«Το πρώτο πάρκο τσέπης της Θεσσαλονίκης παραδόθηκε. Ένα μικρό οικόπεδο, που μέχρι πρότινος ήταν ένας εγκαταλελειμμένος & αναξιοποίητος χώρος μεταμορφώθηκε και αποδόθηκε στη γειτονιά. Δημιουργήσαμε μια πηγή πρασίνου και αναψυχής σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, προσφέροντας ανάσα και διαμορφώνοντας έναν νέο χώρο συνάντησης για παιδιά και μεγάλους. Για τη δημιουργία του συνεργαστήκαμε με την P&G και την Οργάνωση Γη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Παραδώσαμε, λοιπόν, έναν χώρο λειτουργικό, πράσινο και όμορφο. Αφαιρέσαμε το γκρίζο και βάλαμε χρώμα, χώμα και φυτά. Είμαι σίγουρος ότι το πάρκο αυτό θα το αγκαλιάσουν όλοι, θα το προσέξουν και θα το φροντίσουν», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κος. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Νέο Πάρκο Τσέπης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Τα Πάρκα Τσέπης είναι η ευκαιρία που έχουμε να αξιοποιήσουμε τους μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτους και εγκαταλελειμμένους χώρους των πόλεων, μεταμορφώνοντάς τους σε βιώσιμα και φιλικά σημεία αναψυχής και συνάντησης της γειτονιάς. Στα οφέλη τους συγκαταλέγονται η βελτίωση του μικροκλίματος των περιοχών και η απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα που συγκεντρώνεται στα αστικά κέντρα. Τα Πάρκα Τσέπης μεταμορφώνουν τις γειτονιές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο! Για τον πλανήτη μας!