Νέα Πάρκα Τσέπης σε Πετρούπολη και Ασπρόπυργο


Ευ Ζην
19/10/2021

Συνεχίζουμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες και να δημιουργούμε κι άλλα Πάρκα Τσέπης! Η αρχή έγινε με τα Πάρκα σε Παγκράτι, Μεταξουργείο και Σεπόλια, και τώρα δύο επιπλέον γειτονιές «πρασινίζουν» στην Πετρούπολη και τον Ασπρόπυργο.

Τι είναι όμως τα Πάρκα Τσέπης;

Είναι η δράση που έχει αναλάβει η P&G για να προσθέσει κι άλλο «πράσινο» στη ζωή μας! Η P&G σε συνεργασία λοιπόν με την Οργάνωση ΓΗ και τοπικούς φορείς, αλλά και με τη δύναμη των προϊόντων της (όπως Fairy, Ariel και Pampers) πρασινίζει τις γειτονιές, αξιοποιώντας οικόπεδα που μέχρι τώρα παρέμεναν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα. Είναι πεζόδρομοι και στενά περάσματα που ασφυκτιούν από απορρίμματα και μπάζα. Είναι μικρές νησίδες γης ανάμεσα σε κτίρια. Είναι όλοι εκείνοι οι χώροι που, με τη βοήθεια όλων μας, μπορούν να μεταμορφωθούν σε πράσινες γωνιές μέσα στις πόλεις, σε ανάσες δροσιάς και σε σημεία αναψυχής και κοινωνικοποίησης, για όλους! Μέσα σε 6 μήνες λοιπόν έχουν δημιουργηθεί 5 νέα Πάρκα Τσέπης, δίνοντας πνοή στις γειτονιές μας.

Πάρκο Τσέπης Πετρούπολη

Το Πάρκο Τσέπης στην Πετρούπολη

Έχει έκταση 1060 τ.μ. και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελαιών και Μακεδονίας. Στο πάρκο φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.850 φυτά, μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, μεγάλοι θάμνοι και δέντρα. Ειδικά για τους μικρούς φίλους του πάρκου στην Πετρούπολη, με τη συμβολή των Pampers, δημιουργήθηκαν και χώροι παιχνιδιού για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης και χαράς!

Πάρκο Τσέπης Ασπρόπυργος

Το Πάρκο Τσέπης στον Ασπρόπυργο

 

Έχει έκταση 350 τ.μ. και βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Καλύφθηκε με περισσότερα από 770 φυτά, ενώ το φυτικό υλικό αποτελείται από κυρίως από αρωματικά φυτά και μεγάλους θάμνους. Η κατασκευή όλων των πάρκων τσέπης γίνεται με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί πάνω από 3.500 φυτά και δέντρα. Επιπλέον, προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια, δίνοντας νέα πνοή στις γειτονιές.

Τα πάρκα τσέπης είναι μοναδικές ευκαιρίες αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων εγκαταλελειμμένων χώρων. Δίνουν πνοή στα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα και συμβάλλουν παράλληλα στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση της βιωσιμότητας στις πόλεις μας και της ποιότητας ζωής όλων μας.