Η σημασία της στερεωτικής κρέμας για τις τεχνητές οδοντοστοιχίες

Ευ Ζην
4/03/2021

Η χρήση τεχνητής οδοντοστοιχίας αποτελεί σήμερα μέρος της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο και όσοι φορούν τεχνητή οδοντοστοιχία, γνωρίζουν καλά πως η επιλογή της κατάλληλης στερεωτικής κρέμας, είναι κάτι περισσότερο από σημαντική.

Από την κατανάλωση τροφών μέχρι την υγεία των ούλων και την αυτοπεποίθηση. Μία στερεωτική κρέμα μπορεί να μας προσφέρει σήμερα την επιπλέον άνεση που χρειαζόμαστε, προκειμένου να συνεχίζουμε να γελάμε πολύ και να απολαμβάνουμε απρόσκοπτα την καθημερινότητά μας. Αρκεί απλώς να αναλογιστούμε πως όσο σύγχρονη και αν είναι μία μερική ή ολική τεχνητή οδοντοστοιχία, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τόσο σταθερή, όσο τα φυσικά μας δόντια. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες ή προβλήματα στη μάσηση ή την ομιλία και να μην έχουμε τη διάθεση να χαμογελάμε, ειδικότερα σε πρώτο στάδιο, δηλαδή τις πρώτες ημέρες που φοράμε μία τεχνητή οδοντοστοιχία και χρειαζόμαστε χρόνο για να τη συνηθίσουμε. Εδώ, λοιπόν, έρχεται η στερεωτική κρέμα για να μας βοηθήσει.

Ο ωφέλιμος ρόλος της στερεωτικής κρέμας για την οδοντοστοιχία μας

Πώς και γιατί μας ωφελεί στην πραγματικότητα η χρήση στερεωτικής κρέμας; Ουσιαστικά, μια στερεωτική κρέμα, όπως η Fixodent Professional με την καλύτερη τεχνολογία για την προστασία των ούλων*, συμβάλλει στη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας και μας προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα, ώστε να απολαμβάνουμε με άνεση, κάθε μας συνήθεια. Οι αριθμοί «μιλούν» και στη συγκεκριμένη περίπτωση από μόνοι τους. Διότι σύμφωνα με κλινική μελέτη, η χρήση στερεωτικής κρέμας έχει ως αποτέλεσμα, το 100% των χρηστών τεχνητών οδοντοστοιχιών, να αντιμετωπίζουν λιγότερους ερεθισμούς στα ούλα, όταν τρώνε σκληρά τρόφιμα -σε σύγκριση με τη μη χρήση στερεωτικής κρέμας.

Εκτός από σταθερότητα όμως, μία σύγχρονη στερεωτική κρέμα, όπως η Fixodent Professional, μας προσφέρει επίσης 10 φορές πιο δυνατό κράτημα*, αφού μειώνει την κίνηση και την τριβή της τεχνητής οδοντοστοιχίας στα ούλα, ενώ την ίδια ώρα, περιορίζει τους ερεθισμούς στα ούλα, σχηματίζοντας μία ανώτερη** ασπίδα προστασίας μεταξύ της οδοντοστοιχίας και των ούλων. Την ίδια ώρα δε, η Fixodent Professional, βοηθά στην προστασία από βακτήρια που συνδέονται με την κακή αναπνοή, ενώ ταυτόχρονα, είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικά λεπτό στόμιο, για ακρίβεια και εύκολη εφαρμογή.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε τη στερεωτική μας κρέμα για ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες!

Πώς χρησιμοποιούμε σωστά τη στερεωτική κρέμα για την τεχνητή οδοντοστοιχία

Τα βήματα για να χρησιμοποιήσουμε τη στερεωτική κρέμα στην τεχνητή μας οδοντοστοιχία είναι απλά και είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε, προκειμένου να μπορούμε να απολαμβάνουμε στον μέγιστο βαθμό, τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να καθαρίσουμε και να στεγνώσουμε καλά την τεχνητή μας οδοντοστοιχία, προτού χρησιμοποιήσουμε τη Fixodent μας. Αμέσως μετά, θα εφαρμόσουμε τη στερεωτική κρέμα, χρησιμοποιώντας το λεπτό στόμιο της Fixodent Professional. Ουσιαστικά, θα εφαρμόσουμε την κρέμα σε λεπτές συνεχόμενες λωρίδες, αφήνοντας εκτός τα άκρα της οδοντοστοιχίας.  Στη συνέχεια, θα τοποθετήσουμε την οδοντοστοιχία στη θέση της και θα την κρατήσουμε σταθερά για λίγη ώρα με τα δάχτυλά μας. Κατά την τοποθέτηση της οδοντοστοιχίας, θα καταλάβουμε επίσης αν έχουμε χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ποσότητα κρέμας. Για παράδειγμα, αν το προϊόν ξεχειλίζει στα δόντια ή τα ούλα, αυτό σημαίνει πως έχουμε χρησιμοποιήσει περισσότερη ποσότητα στερεωτικής κρέμας, από όσο πρέπει.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως προτού αφαιρέσουμε την τεχνητή οδοντοστοιχία, είναι σημαντικό να ξεπλύνουμε το στόμα μας με χλιαρό νερό και να κουνήσουμε απαλά την τεχνητή οδοντοστοιχία, μέχρι να χαλαρώσει. Όσο δεν τη φοράμε δε, θα την κρατάμε αποθηκευμένη σε ένα καθαριστικό διάλυμα για τεχνητές οδοντοστοιχίες ή σε νερό.

Η σημασία της στερεωτικής κρέμας για τις τεχνητές οδοντοστοιχίες

Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να κατανοήσουμε το πώς η στερεωτική κρέμα Fixodent Professional για ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες, μπορεί να μας προσφέρει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να απολαμβάνουμε στο εξής πιο πολύ κάθε μας γεύμα, να μοιραζόμαστε περισσότερες κοινές στιγμές, να γελάμε περισσότερο και πάνω από όλα, να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα και μέσα από τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων, η τεχνητή μας οδοντοστοιχία δεν θα αποτελεί πια πρόβλημα στην καθημερινότητά μας και δεν θα μας κρατά μακριά από όσα και όσους αγαπάμε.

*Σε σχέση με τις υπόλοιπες στερεωτικές κρέμες Fixodent

**Σε σχέση με τη Fixodent Original