Η οδοντόκρεμα για τα ούλα που φροντίζει και το σμάλτο σου


Ευ Ζην
5/05/2021

Η φροντίδα της στοματικής μας υγείας αποτελεί καθημερινή υπόθεση για τους περισσότερους από εμάς. Πόση σημασία δίνουμε όμως στα προϊόντα που επιλέγουμε για να έχουμε υγιή ούλα και υγιή δόντια; Η αλήθεια είναι πως συνήθως δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στα προϊόντα στοματικής υγιεινής που χρησιμοποιούμε, πιστεύοντας πως μία οποιαδήποτε οδοντόκρεμα, θα καλύψει τις ανάγκες μας. Ωστόσο, αρκεί να ρίξουμε μία «ματιά» στις έρευνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τη στοματική και οδοντική υγεία, προκειμένου να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε με περισσότερη προσοχή τις επιλογές μας.

Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά εμπεριέχουν οξέα, τα οποία σε βάθος χρόνου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα δόντια μας, όπως διάβρωση και αλλοίωση της ποιότητας του σμάλτου, καθώς και να επηρεάσουν την υγεία των ούλων μας. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε μία οδοντόκρεμα για ούλα, που εκτός από τη φροντίδα των ούλων μας, συμβάλλει και στην ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών, καθώς και να φροντίσουμε να κάνουμε τις παρακάτω συμβουλές μέρος της καθημερινής φροντίδας της στοματικής μας υγείας.

 

1. Αφιερώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να έχουμε δυνατά δόντια και υγιή ούλα

 

Μπορεί το πλύσιμο των δοντιών να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής μας ρουτίνας, ωστόσο, πόσο σίγουροι είμαστε πως αφιερώνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών μας τον απαιτούμενο χρόνο; Κι όμως, ένα γρήγορο πέρασμα με την οδοντόβουρτσα, δεν αρκεί για να απομακρύνουμε επαρκώς τα βλαβερά βακτήρια από την επιφάνεια των δοντιών ή να αποκτήσουμε δυνατά και υγιή ούλα. Συνεπώς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη συμβουλή των οδοντιάτρων, οι οποίοι επισημαίνουν πως δύο λεπτά συνιστούν τον ιδανικό χρόνο που οφείλουμε να αφιερώνουμε καθημερινά στη στοματική μας υγιεινή, έπειτα από κάθε γεύμα.

 

Η οδοντόκρεμα για τα ούλα που φροντίζει και το σμάλτο σου

 

2. Επιλέγουμε την κατάλληλη οδοντόκρεμα για ευαίσθητα ούλα

 

Για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη ρουτίνα της στοματικής μας υγιεινής, είναι καλό να δίνουμε περισσότερη προσοχή στο πλύσιμο των δοντιών μας, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στις ανάγκες της οδοντοστοιχίας μας. Αν έχουμε παρατηρήσει πως τα ούλα μας ερεθίζονται ή αιμορραγούν κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος ή αν η απόχρωσή τους δεν έχει ένα υγιές χρώμα ούλων, τότε μία οδοντόκρεμα για ούλα που βοηθά στην ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών, όπως η Oral-B Gum & Enamel Pro-Repair Original με ήπια γεύση και λεία υφή, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για την αναδόμηση του σμάλτου των δοντιών και για να αποκτήσουμε υγιή ούλα. Η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα, όχι μόνο εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα βλαβερά βακτήρια, μειώνοντας τους ερεθισμούς των ούλων, αλλά σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη, αποτελεί μία ισχυρή οδοντόκρεμα που συμβάλλει στην ενδυνάμωση του εξασθενημένου σμάλτου σε δύο εβδομάδες.

 

3. Ακολουθούμε τις σωστές κινήσεις για έναν άψογο καθαρισμό

 

Εξίσου μεγάλη σημασία με όλα τα παραπάνω, έχουν και οι κινήσεις που ακολουθούμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, καθώς είναι αυτές που απομακρύνουν τα βλαβερά βακτήρια από την επιφάνεια των δοντιών και μας χαρίζουν υγιή ούλα. Κρατώντας την οδοντόβουρτσα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούμε μία γωνία 45 μοιρών με την πάνω οδοντοστοιχία, θα βουρτσίσουμε με απαλές κινήσεις την μπροστινή και την πίσω πλευρά των δοντιών, καθώς και το κάτω μέρος. Θα επαναλάβουμε το ίδιο και στην κάτω γνάθο. Επιλέγοντας μία μαλακή και σύγχρονη οδοντόβουρτσα που δεν επιβαρύνει και δεν τραυματίζει τα ούλα και μία οδοντόκρεμα αναδόμησης σμάλτου, σύντομα θα δούμε διαφορά στην υγεία των δοντιών μας.

 

4. Εντάσσουμε το οδοντικό νήμα στη ρουτίνα περιποίησης των δοντιών

 

Παρότι το οδοντικό νήμα είναι ένα «πολύτιμο» εργαλείο για τον καθαρισμό των δοντιών και των ούλων, μόνο λίγοι από εμάς το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το οδοντικό νήμα είναι αυτό που μας βοηθά να αφαιρούμε την πλάκα, τα βακτήρια και τις ακαθαρσίες από τα δυσπρόσιτα σημεία της οδοντοστοιχίας, αποτρέποντας τη δημιουργία πέτρας και συνεπώς, τη διάβρωση των δοντιών. Εντάσσοντας, λοιπόν, στη ρουτίνα περιποίησης των δοντιών μας το οδοντικό νήμα και μία Oral-B οδοντόκρεμα αναδόμησης σμάλτου που συνιστά ταυτόχρονα και μία ιδανική οδοντόκρεμα για τα ούλα, θα αποκτήσουμε μία οδοντοστοιχία που θα «ακτινοβολεί», καθώς και ούλα με υγιές χρώμα.

 

5. Διαμορφώνουμε μία στοχευμένη και ωφέλιμη διατροφή

 

Μπορεί μία Oral-B οδοντόκρεμα και για την ακρίβεια, μία οδοντόκρεμα για ευαίσθητα ούλα να είναι ο πιο ισχυρός μας «σύμμαχος» για την ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών, όμως δεν είναι ο μόνος. Τροφές «πλούσιες» σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια, είναι μερικές από τις διατροφικές επιλογές που αξίζουν μία θέση στα ημερήσια γεύματά μας, καθώς εμπεριέχουν «πολύτιμα» θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών και μας προσφέρουν δυνατά ούλα και δόντια.

 

Η οδοντόκρεμα για τα ούλα που φροντίζει και το σμάλτο σου

 

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε την υγεία των ούλων και των δοντιών μας και να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση του σμάλτου των δοντιών μας, είναι εκτός από το να προμηθευτούμε μία Oral-B οδοντόκρεμα, να μην αμελούμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με τον οδοντίατρο. Παρακολουθώντας τακτικά την πορεία της υγείας των δοντιών μας και έχοντας στο μπάνιο μας μία οδοντόκρεμα για ούλα που είναι συγχρόνως και οδοντόκρεμα αναδόμησης σμάλτου, θα απολαμβάνουμε καθημερινά ένα όμορφο, λαμπερό και υγιές χαμόγελο!