Ευελπιστούμε ότι έχουμε απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα που ίσως σας βασανίζουν

Ευ Ζην
24/02/2020
…επειδή, παντού υπάρχουν άνθρωποι που φορούν τεχνητή οδοντοστοιχία!

Μπορεί κάποιος να κάθεται δίπλα σας αυτή τη στιγμή! Και το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή όλοι αντιμετώπισαν προβλήματα με την τεχνητή οδοντοστοιχία τους. Έτσι λοιπόν, αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη δική σας οδοντοστοιχία, ηρεμήστε, αφού το ζήτημα αυτό είναι πιο κοινό απ' όσο νομίζετε. Γι' αυτόν τον λόγο, η Fixodent είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Φτιάξαμε μια λίστα με τα 5 πιο συχνά προβλήματα που προκαλούν οι τεχνητές οδοντοστοιχίες και τις λύσεις τους:

  • Υπερβολικό σάλιο: Στο στόμα σας βρίσκεται ένα καινούριο, άγνωστο αντικείμενο, επομένως είναι φυσιολογικό οι σιελογόνοι αδένες σας να κάνουν... υπερωρίες. Σταδιακά θα προσαρμοστούν, στο μεταξύ, όμως, προσπαθήστε να καταπίνετε περισσότερο ή επιτρέψτε στον εαυτό σας μια καραμέλα ή ένα ζαχαρωτό.

  • Ερεθισμός: Πολύ κοινό πρόβλημα μεταξύ των ατόμων που φορούν τεχνητή οδοντοστοιχία. Δοκιμάστε να κάνετε πλύσεις με χλιαρό αλατόνερο ή χρησιμοποιήστε μια στερεωτική κρέμα Fixodent που θα αποτρέψει τη μετακίνηση της οδοντοστοιχίας, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον ερεθισμό και την ενόχληση.

  • Αίσθηση «μπουκωμένου στόματος»: Τον πρώτο καιρό ενδέχεται να αισθάνεστε ότι η τεχνητή οδοντοστοιχία σας είναι πολύ μεγάλη ή ότι πιέζει τα χείλη σας προς τα έξω. Φοράτε την οδοντοστοιχία σας όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε οι μύες στο στόμα σας να «μάθουν» να τη συγκρατούν στη θέση της.

  • Τεχνητή οδοντοστοιχία που γλιστράει: Οι μύες στα χείλη, τα μάγουλα και τη γλώσσα σας παλεύουν να διώξουν την τεχνητή οδοντοστοιχία από το στόμα σας. Κρατήστε τη στη θέση της με μια στερεωτική κρέμα Fixodent.

  • Τεχνητή οδοντοστοιχία που πλέον δεν εφαρμόζει καλά: Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες εφάπτονται στον ιστό των ούλων και τη γνάθο σας, που με τον καιρό αλλάζουν και συρρικνώνονται. Αν μετά από λίγο καιρό αισθάνεστε την οδοντοστοιχία σας πολύ χαλαρή, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Ίσως έφτασε η στιγμή για αναπροσαρμογή ή για αντικατάσταση με νέα τεχνητή οδοντοστοιχία.

Όπως βλέπετε, η τεχνητή οδοντοστοιχία μπορεί να αποτελεί πρόκληση στην αρχή, αλλά να είστε βέβαιοι πως όλα αντιμετωπίζονται με θετική διάθεση, συμβουλές των ειδικών και μια μικρή ποσότητα στερεωτικής κρέμας Fixodent.