Ένα «Πάρκο Τσέπης» στην καρδιά του Παγκρατίου


Ευ Ζην
4/11/2021

H P&G μαζί με την Οργάνωση ΓΗ και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, δημιούργησαν το μεγαλύτερο «Πάρκο Τσέπης» στην καρδιά του Παγκρατίου!

 

Φροντίζουμε το «σπίτι» μας

 

Γνωρίζουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη μας, για αυτό και αναλαμβάνουμε δράση!  Ξεκινώντας από μικρές αλλαγές στο σπίτι που μπορούν να ωφελήσουν το περιβάλλον, συνεχίζουμε και στο μεγαλύτερο «σπίτι» που δεν είναι άλλο από τη γειτονιά μας και την πόλη μας!

Και θέλουμε αυτό το «σπίτι» να είναι βιώσιμο! Να δημιουργήσουμε περισσότερες πράσινες γωνιές, απέναντι στις γκρίζες πλευρές της πόλης (ρύπανση, απορρίμματα, κ.ά.). Να εξασφαλίσουμε ελεύθερους χώρους πρασίνου που θα αποτελούν ένα καταφύγιο ξεκούρασης, άσκησης και συνύπαρξης για μικρούς και μεγάλους!

Γι’ αυτό, η P&G μέσα από τη δύναμη των προϊόντων της (Αriel, Fairy και Always), στηρίζει τη δημιουργία Πάρκων Τσέπης σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρασινίζουμε λοιπόν τις γειτονιές, μεταμορφώνοντας αναξιοποίητα οικόπεδα σε γωνιές δροσιάς, για όλους!

 

Ένα «Πάρκο Τσέπης» στην καρδιά του Παγκρατίου

 

Κάναμε την αρχή με το Πάρκο Τσέπης στο Παγκράτι

 

Σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και τον Δήμο Αθηναίων, η P&G ανέλαβε την ανακατασκευή του πάρκου (σε ένα οικόπεδο 750 τ.μ.) με στόχο να αποτελέσει ένα οικοσύστημα που θα συμβάλλει στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και στην αύξηση της βιοποικιλότητας.

 

Ένα «Πάρκο Τσέπης» στην καρδιά του Παγκρατίου

 

Με μια «πράσινη» προσέγγιση

 

Πάνω από 1.150 φυτά και δέντρα συμβάλλουν πλέον στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με πολλαπλά οφέλη για τη γειτονιά! Στο συγκεκριμένο πάρκο εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις, πάνω στις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας. Οι περισσότερες κατασκευές έγιναν με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιημένα ξύλα, ενώ εγκαταστάθηκε ένα αειφόρο σύστημα αποστράγγισης υδάτων, ώστε να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και να ποτίζονται τα δέντρα. Για τον φωτισμό, επιλέχθηκε φωτοβολταϊκό σύστημα προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο, με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης, τις πρώτες ώρες φωτίζει με απόδοση 100%, έπειτα για 4 ώρες μειώνεται σε 80%, και αργότερα λειτουργεί ως φωτισμός ασφαλείας (25%).

 

Με συνέπεια για τον άνθρωπο

 

Εύκολα προσβάσιμο από άτομα με κινητικές ανάγκες, το πάρκο φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μια ανάσα δροσιάς και έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου που θα φέρει πιο κοντά τα παιδιά στη φύση, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με περισσότερες πράξεις που θα κάνουν την καθημερινότητά μας πιο βιώσιμη. Γι’ αυτό, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σήμερα για έναν καλύτερο πλανήτη, αύριο.