Τρεις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μες στη θάλασσα και να τονωθείς


Ευ Ζην
17/05/2019
Έτσι θα παραμείνεις σε φόρμα τις ημέρες του καύσωνα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τους «καυτούς» καλοκαιρινούς μήνες, με τη θερμοκρασία να «αγγίζει» κυριολεκτικά κόκκινο, είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να παραμείνουμε συνεπείς στη γυμναστηριακή μας ρουτίνα, όσο κι αν το θέλουμε. Η μεταφορά μέσα στον αφόρητο καύσωνα προς και από το γυμναστήριο, η αποπνιχτική κάποιες φορές ατμόσφαιρα του κλειστού χώρου σε συνδυασμό με τις κάθιδρες και ασταμάτητες προπονήσεις, δεν είναι σίγουρα οι ιδανικότερες συνθήκες για να γυμναστεί κάποιος. Ωστόσο, αν καταφέρουμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο, να πάμε για μία αναζωογονητική βουτιά στη θάλασσα, μπορούμε να συνδυάσουμε την ξεκούραση και τη χαλάρωση της παραλίας με μερικές ολιγόλεπτες τονωτικές ασκήσεις εκγύμνασης, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε fit, χωρίς να… λιώσουμε στον ιδρώτα, αφού ενδείκνυνται για «δροσερά» workouts μέσα στο νερό! Παρακάτω έχουμε καταγράψει τρεις αρκετά εύκολες ασκήσεις, για να τολμήσετε έναν εναλλακτικό και πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο εκγύμνασης.

Τα διαχρονικά Jumping Jacks

Το Jumping Jacks, είναι μία από τις γνωστότερες και δημοφιλέστερες ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής τόσο στη στεριά, όσο και στη θάλασσα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει εύκολο, όμως έχει έναν μικρό βαθμό δυσκολίας, ειδικά όταν εξασκείσαι μέσα στο νερό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα μικρό υποβρύχιο άλμα. Θα ξεκινήσετε έχοντας το σώμα σας μέχρι τη μέση κάτω από την επιφάνεια το νερού, τα χέρια χαλαρά δίπλα από τα πλευρά σας και λυγίζοντας τα γόνατα θα κάνετε ένα άλμα, ανοίγοντας τα χέρια, όχι παραπάνω από την επιφάνεια και τα πόδια μέχρι εκεί που μπορείτε. Ένα ικανοποιητικό σετ περιλαμβάνει δέκα επαναλήψεις και 40 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό ανάπαυση. Αν θέλετε να… δυσκολευτείτε λίγο παραπάνω, το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε βαράκια στα χέρια ή τα πόδια σας.

Ασκήσεις

Η «καρέκλα» Aqua V

Μία πολύ αγαπημένη άσκηση είναι η Aqua V, αφού το σώμα δηλαδή τα πόδια με τον κορμό, δημιουργούν μία περίπου ορθή γωνία. Η στάση του σώματος θυμίζει αυτή που έχουμε όταν καθόμαστε. Παίρνοντας λοιπόν την ανάλογη στάση μέσα στο νερό, με τα χέρια μας ανοιχτά στο πλάι και διαγράφοντας με αυτά κυκλικές κινήσεις, ανασηκώνουμε ελαφρώς τα πόδια, τόσο ώστε να φαίνονται στην επιφάνεια τα δάχτυλα των ποδιών μας. Με πόδια και κορμό όσο πιο τεντωμένα και ευθεία, προσπαθούμε να «κολλήσουμε» με μία απότομη κίνηση τα γόνατα στο στήθος, επιστρέφοντας έπειτα στην αρχική μας θέση. Το κάθε σετ χρειάζεται 15 με 20 περίπου επαναλήψεις, παρόλα αυτά, για μεγαλύτερη ευκολία, αντί να μαζεύουμε τα γόνατα, μπορούμε να σταθούμε στην αρχική θέση ακίνητες για ένα λεπτό.

Τα ψαλιδάκια

Μία κλασική επίσης άσκηση εκγύμνασης είναι τα ψαλιδάκια. Θα χρειαστεί να καθίσετε ανάσκελα ή και όρθιες, αναλόγως με το τι σας βολεύει, έχοντας όμως τα πόδια απαραίτητα μέσα στο νερό. Με όσο πιο κοφτές και γρήγορες κινήσεις μπορείτε, εναλλάσσετε τα πόδια σας τεντωμένα, το ένα μπροστά, το άλλο πίσω, έτσι ώστε η κίνηση να θυμίζει αυτή από το άνοιγμα το ψαλιδιού. Μπορεί η περιγραφή να το κάνει να μοιάζει απλό, όμως είναι η ιδανική άσκηση για την καλύτερη ενδυνάμωση μηρών και κοιλιακών. Ένα λεπτό συνεχόμενων εναλλαγών, είναι αρκετό για να παραμείνετε σε φόρμα.  
Έχει σημασία να αναφέρουμε πως την ίδια «ιεροτελεστία» που ακολουθείτε στο γυμναστήριο, καλό θα ήταν να κρατήσετε και στην παραλία. Το οποίο σημαίνει πως ένα χαλαρό δεκάλεπτο κολύμπι ή ένα γρήγορο περπάτημα στην ακτή, εκεί που σκάει το κύμα και λίγο πιο μέσα, είναι το κατάλληλο ζέσταμα για να προετοιμάσετε το σώμα σας για τις παραπάνω ασκήσεις.