Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίο


Ευ Ζην
10/05/2022

Η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων θα χτυπάει φέτος στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου. Με αφορμή αυτή τη μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές 3 Ελλήνων αθλητών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και μας έχουν χαρίσει αξέχαστες στιγμές περηφάνιας και χαράς.

Λευτέρης Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας

Ο «άρχοντας των κρίκων» ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο και μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια ανεπανάληπτη πορεία, έχοντας κατακτήσει περισσότερα από 20 μετάλλια και συνολικά περισσότερες από 30 διακρίσεις σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2016 αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης εκτελώντας με μοναδικό τρόπο το πρόγραμμά του, ενώ έχει κατακτήσει 5 φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και 5 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Κατερίνα Στεφανίδη

 

Κατερίνα Στεφανίδη

 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, λατρεύει τις υψηλές επιδόσεις και τα ρεκόρ! Έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο το 2016, όπου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Έχοντας ως motto ότι στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν θυσίες αλλά μόνο επιλογές, είναι η αθλήτρια που χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ!

 

Σπύρος Γιαννιώτης

 

Σπύρος Γιαννιώτης

 

Ο ασημένιος ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, είναι ο μοναδικός Έλληνας με τριπλή παρουσία σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων. Το ταλέντο στην κολύμβηση ήταν εμφανές από μικρή ηλικία, ενώ σε ηλικία 18 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, στην Αμβέρσα. Η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν το 2004 στην Αθήνα, ενώ πρώτη φορά φλέρταρε με Ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, όπου τερμάτισε τέταρτος.