Ιδανικές δραστηριότητες για το καλοκαίρι


Ευ Ζην
2/08/2021

Το καλοκαίρι αποτελεί αναμφίβολα την ιδανικότερη εποχή του χρόνου για νέες δραστηριότητες και χόμπι, τα οποία θα σας συναρπάσουν. Με τη διάθεσή σας να είναι περισσότερο ανάλαφρη και επιθυμώντας να βιώσετε όσες περισσότερες νέες εμπειρίες γίνεται, τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε από το να πείτε «ναι» σε μία δραστηριότητα, που θα δώσει ώθηση στην καθημερινότητά σας αυτόν τον Αύγουστο;

Έχοντας ως «σύμμαχό» σας τον καλό καιρό και βάζοντας, φυσικά, την ασφάλεια και τη φροντίδα της ευεξίας σας σε πρώτο πλάνο, έχετε κάθε λόγο να αξιοποιήσετε τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας προκειμένου να ξεκινήσετε ένα χόμπι που θα σας βοηθά να γυμνάζεστε και να διασκεδάζετε, διατηρώντας ταυτόχρονα σε καλά επίπεδα τη φυσική σας κατάσταση και περιορίζοντας το στρες που νιώθετε. Ιδού, λοιπόν, μερικά καλοκαιρινά χόμπι που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας την περίοδο που διανύουμε.

Ώρα για τένις και καλοκαιρινές εξορμήσεις στα τερέν

Τι και αν πιστεύετε ότι η κατάλληλη ηλικία για να αθληθείτε στα τερέν έχει περάσει ανεπιστρεπτί; Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μιας και η αντισφαίριση, δηλαδή το τένις, δεν έχει ηλικιακά ή άλλου είδους όρια. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε το συγκεκριμένο άθλημα φέτος το καλοκαίρι, θα έχετε ένα διπλό όφελος, αφού πέρα από έναν πολύ καλό τρόπο άσκησης, αποτελεί και έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους εκτόνωσης.

Τένις εξοπλισμός

Δείτε την κολύμβηση από μία άλλη οπτική

Η κολύμβηση αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες επιλογές άσκησης αυτή τη ζεστή περίοδο του χρόνου, συν το ότι αποτελεί ένα από τα πιο αναζωογονητικά χόμπι του καλοκαιριού. Εκτός από το ότι γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Αφήστε, λοιπόν, την ξαπλώστρα, εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα βατραχοπέδιλα και συνδυάστε τη γυμναστική με τη διασκέδαση και την επαφή με το υδάτινο στοιχείο.

Δοκιμάστε να μάθετε SUP

Ακόμη και αν το SUP είναι κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν, έχει μπει τόσο δυναμικά στον τομέα των θαλάσσιων σπορ, που σίγουρα φέτος θα σας δοθεί μία αφορμή να το δοκιμάσετε. Γιατί το προτιμούν τώρα όλο και περισσότεροι; Διότι το Stand up Paddle Board κρατάει τον αθλητή σε εγρήγορση καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ την ίδια ώρα πρόκειται για ένα σπορ που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Αν αναλογιστούμε δε πως το συγκεκριμένο άθλημα προϋποθέτει ως τόπο εξάσκησης τη θάλασσα, κατανοούμε γιατί είναι τόσο διασκεδαστικό και δη, δημοφιλές -ειδικότερα αυτή την εποχή του χρόνου. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να το δοκιμάσετε, είναι μία σανίδα για SUP. Αν μάλιστα προτιμήσετε μια φουσκωτή, θα μπορείτε να την παίρνετε μαζί σας παντού, σε κάθε θερινή σας εξόρμηση στις πλαζ ανά τη χώρα.

Γυναίκα σε κανό

Πείτε «ναι» στην καλοκαιρινή πεζοπορία

Είστε λάτρεις της φύσης και των αποδράσεων από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης; Τότε η πεζοπορία θα γίνει το αγαπημένο σας χόμπι, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε όσους την επιλέγουν να εξερευνούν καινούργια μέρη και νέα μονοπάτια, στα οποία κανένα μεταφορικό μέσο δεν μπορεί να τους οδηγήσει. Αδράξτε την ημέρα από νωρίς, πάρτε τον απαραίτητο εξοπλισμό και διαλέξτε την περιοχή που θέλετε να ανακαλύψετε. Αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία, μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα σας βοηθήσει να βρείτε πολλές ομάδες οι οποίες ακόμη και το καλοκαίρι, οργανώνουν εκδρομές για πεζοπορία κοντά στη φύση και μάλιστα, σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Γυναίκα περπατάει στο βουνό

Ανακαλύψτε την paddle board yoga

Αν αγαπάτε τη yoga, τότε το συγκεκριμένο είδος άσκησης πιθανότατα θα σας εκπλήξει. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε για να το δοκιμάσετε, είναι να προμηθευτείτε με τις κατάλληλες σανίδες paddle ή να απευθυνθείτε σε μία ομάδα που πραγματοποιεί μαθήματα και μπορεί να σας τις παρέχει. Κάντε μία δοκιμή και θα διαπιστώσετε πως τίποτε δεν συγκρίνεται με το να αναπνέετε φρέσκο αέρα, λαμβάνοντας βιταμίνη D και απολαμβάνοντας το φυσικό, θαλάσσιο τοπίο, το οποίο «κερδίζει» σχεδόν κάθε γυμναστήριο ή στούντιο εκεί έξω.

Γυναίκα σε κανό

Αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε την πιο δραστήρια εκδοχή του εαυτού σας. Διαλέξτε το χόμπι που σας ταιριάζει, συνδυάστε τη διασκέδαση με την άσκηση και ποιος ξέρει; Ίσως λίγα μαθήματα και μερικές δοκιμές να σας πείσουν να κάνετε το θερινό σας χόμπι, μέρος της καθημερινότητάς σας.