Καλοκαιρινή λεμονάδα με φρέσκα ροδάκινα


Σπίτι
2/08/2021

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού, μία περίοδο που βρίσκει κάποιες από εμάς εν μέσω προετοιμασιών για τις καλοκαιρινές διακοπές και κάποιες άλλες, ξέγνοιαστες και χαλαρές σε κάποιον επίγειο «παράδεισο» της χώρας μας. Ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε, η διατροφή σε συνδυασμό με την προστασία του οργανισμού μας, παραμένουν οι βασικές μας προτεραιότητες. Οπότε, συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι μας, κάνοντας συγχρόνως ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να παραμένουμε πιστές στους άγραφους «κανόνες» της υγιεινής διατροφής, παρέχοντας στον οργανισμό μας ό,τι χρειάζεται, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο.

Και αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται απαραίτητα ο οργανισμός μας τη δεδομένη περίοδο, αυτό είναι ενυδάτωση! Διότι οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ηλιοφάνεια και η συνεχής εφίδρωση, μπορούν να εντείνουν την απώλεια υγρών από τον οργανισμό μας, οδηγώντας τον ακόμη και σε αφυδάτωση. Συνεπώς, είναι σημαντικό να πίνουμε περισσότερο νερό και αρκετούς φυσικούς χυμούς φρούτων ή λαχανικών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αναπληρώνουμε τακτικά τις ποσότητες των υγρών που χάνουμε.

Πώς θα τα καταφέρουμε; Δημιουργώντας σπιτικά ροφήματα και δη, δροσιστικούς χυμούς, οι οποίοι είναι «πλούσιοι» σε θρεπτικά συστατικά και συγχρόνως, παρέχουν στο σώμα μας την ποσότητα νερού που χρειάζεται για να επιτελεί εύρυθμα τις λειτουργίες του. Ένας από αυτούς τους χυμούς, λοιπόν, είναι και η καλοκαιρινή, γευστική λεμονάδα με φρέσκα ροδάκινα, η οποία αποτελεί το ιδανικό δροσιστικό ρόφημα για τις «καυτές» ημέρες του καλοκαιριού, ενώ είναι βέβαιο πως θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Δροσιστική σπιτική λεμονάδα με φρέσκα ροδάκινα

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η λεμονάδα με φρέσκα ροδάκινα, αποτελεί μία εξαιρετική και νόστιμη επιλογή, η οποία μας παρακινεί να παραμένουμε ενυδατωμένες, με τον πιο γευστικό τρόπο! Χάρη στον χυμό του λεμονιού και το ζουμερό ροδάκινο, παρέχει στον οργανισμό μας αρκετή βιταμίνη C, ασβέστιο, φυτικές ίνες και μαγνήσιο, δηλαδή τα «πολύτιμα» θρεπτικά στοιχεία που θωρακίζουν την υγεία του. Για να πραγματοποιήσουμε, λοιπόν, την καλοκαιρινή λεμονάδα με τα φρέσκα ροδάκινα, θα χρειαστούμε στον πάγκο της κουζίνας μας τα εξής υλικά:

  • 2 ροδάκινα
  • 4 λεμόνια
  • 1 φλυτζάνι φύλλα μέντας
  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό
  • Παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο

Για να ξεκινήσουμε την παρασκευή της σπιτικής λεμονάδας με τα φρέσκα ροδάκινα, θα πλύνουμε, θα ξεφλουδίσουμε και θα κόψουμε τα ροδάκινα σε χοντρές φέτες. Έπειτα, θα βάλουμε τα κομμάτια τους στο σκεύος ενός μπλέντερ και θα τα πολτοποιήσουμε καλά, έως ότου μετατραπούν σε έναν κρεμώδη και αφράτο πολτό. Στη συνέχεια, θα σουρώσουμε τον πολτό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι και τοποθετώντας κάτω από αυτό μία κανάτα, στην οποία θα συγκεντρώσουμε τον χυμό του ροδάκινου.

Ροδάκινο

Αφού ολοκληρώσουμε τα παραπάνω βήματα, καλό είναι να απελευθερώσουμε τον πάγκο και τον νεροχύτη της κουζίνας από τα σκεύη που θα έχουμε χρησιμοποιήσει. Πλένοντας τα σκεύη μας με το νέο, ισχυρό υγρό πιάτων Fairy Platinum Extra Hygiene, θα τους χαρίσουμε λάμψη και αποτελεσματική καθαριότητα, χωρίς κατάλοιπα. Και όμως, αρκεί μία σταγόνα για να δημιουργηθεί «πλούσιος» αφρός που εισχωρεί ταχύτατα και διασπά τα υπολείμματα των λιπών από τα πιάτα μας, προσφέροντάς τους έναν βαθύ και υγιεινό καθαρισμό.

Στη συνέχεια, σε έναν καθαρό πάγκο, θα προχωρήσουμε με την προετοιμασία της λεμονάδας, κόβοντας τα λεμόνια στη μέση και στύβοντας καλά τις κούπες τους σε έναν αποχυμωτή. Θα ρίξουμε τον χυμό των λεμονιών στην κανάτα με το ροδάκινο, θα προσθέσουμε τα φύλλα της μέντας και το ανθρακούχο νερό. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας ή έναν ειδικό αναδευτήρα, θα ανακατέψουμε καλά το περιεχόμενο της κανάτας, έτσι ώστε ο χυμός να αποκτήσει μία ενιαία και ομοιόμορφη απόχρωση.

Λεμόνια

Πριν προσθέσουμε τον πάγο στην κανάτα, καλό είναι να δοκιμάσουμε τον χυμό που θα έχουμε φτιάξει, ώστε να διαπιστώσουμε αν ανταποκρίνεται στις γεύσεις μας και συγκεκριμένα, αν χρειάζεται λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού, ροδάκινου ή ανθρακούχο νερό, ώστε να γίνει πιο γευστικός. Αφού βρούμε την κατάλληλη ισορροπία στις γεύσεις, θα ρίξουμε τον πάγο στην κανάτα και θα απολαύσουμε το σπιτικό μας ρόφημα. Όσο για το σερβίρισμα, αν θέλουμε να κάνουμε πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο ποτήρι σερβιρίσματος μία φέτα λεμονιού ή ένα κομμάτι ροδάκινο.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε απόλυτα την παραπάνω συνταγή για σπιτική καλοκαιρινή λεμονάδα με φρέσκα ροδάκινα, αλλά να εμπνευστούμε από αυτή, ώστε να δημιουργήσουμε δικούς μας δροσιστικούς συνδυασμούς φρούτων, οι οποίοι θα μας συντροφεύουν γευστικά και θα μας παρέχουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε τις «καυτές» ημέρες του καλοκαιριού.