Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι basmati


Σπίτι
4/10/2018
Οι γιορτινές μέρες έρχονται και οι προετοιμασίες συνήθως ξεκινούν από νωρίς. Γι’ αυτό λοιπόν σας προτείνουμε μια συνταγή που θα την αγαπήσετε και εσείς αλλά θα την λατρέψουν και οι καλεσμένοι σας!

  • Δυσκολία:

  • Κόστος:

  • 40 λεπτά

  • 10 λεπτά

Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 1 γλυκιά πιπεριά κίτρινη
  • 1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη
  • 1 πράσο
  • 4 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι basmati
  • 1 ½ κ.σ βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό
  • 2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o-180οC. Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε και τα «πασπαλίζουμε» με δενδρολίβανο, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε προκειμένου να «κολλήσουν» τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι που έχει ζεσταθεί και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να «θωρακιστούν».


  2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα βάζουμε το κρέας στον φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 20'.


  3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και σε λεπτές ροδέλες το πράσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε την γλυκόξινη σάλτσα. Δηλαδή βάζουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ξύδι, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας για να δέσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και το πράσο και ανακατεύουμε για λίγο.


  4. Προσοχή! Δε θέλουμε να βράσουν οι πιπεριές και το πράσο διότι θα μαλακώσουν πολύ, θέλουμε απλώς να δεθούν με τη σάλτσα και να παραμείνουν τραγανά και νόστιμα. Αν το μίγμα είναι αραιό προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι προκειμένου να δέσει η σάλτσα μας.


  5. Πλένουμε το ρύζι 2-3 φορές για να φύγει το άμυλο. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι. Μετά ρίχνουμε τον ζωμό μας, δύο γαρίφαλα και μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε μεσαία θερμοκρασία. Αφού το ρύζι απορροφήσει τα υγρά ανακατέψτε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.


  6. Ώρα για σερβίρισμα!


  7. Βγάλτε το ψαρονέφρι από τον φούρνο και κόψτε το σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Σερβίρετε το ρύζι και από πάνω το κρέας και περιχύστε με τη γλυκόξινη σάλτσα. Σίγουρα οι καλεσμένοι και οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν με την σπιτική αλλά τόσο δημιουργική και gourmet συνταγή και να είστε σίγουρες ότι θα σας το ξαναζητήσουν στο επόμενο κάλεσμα.


  8. Προγραμματίστε το από τώρα και κλείστε την ημερομηνία! Ακόμη και τότε θα έχετε το Fairy για να πλύνετε όλα τα πιάτα και τα σκεύη. Διαρκεί 2 φορές περισσότερο* γιατί κάθε σταγόνα του διαρκεί πραγματικά πολύ! Το Fairy συμφέρει!


  9. Καλή απόλαυση!




    *από το επόμενο σε πωλήσεις προϊόν
    Βάσει της έρευνας SGS FRESENIUS, μέση τιμή ανά λίτρο / Στοιχεία Nielsen 2017