Αλχημείες στην κουζίνα: 5 εύκολα και γρήγορα γεύματα των 10 λεπτών


Σπίτι
24/06/2019
Όταν ο ήλιος λάμπει, δεν θέλετε να είστε κλεισμένες στην κουζίνα. Ιδού πέντε εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες συνταγές φιλικές προς τα παιδιά. Θα σας παρακαλάνε για δεύτερο πιάτο!

Η απόδραση από την κουζίνα για να χαρείτε τον ήλιο δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από βαρετά ή ανθυγιεινά γεύματα. Τα παρακάτω θρεπτικά γεύματα για παιδιά φτιάχνονται γρήγορα κι εύκολα κι έτσι τα βλαστάρια σας μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία, όποια κι αν είναι η ηλικία τους. Κι όταν αδειάσουν τα πιάτα, το Υγρό Πιάτων Fairy Ultra Original αναλαμβάνει τα υπόλοιπα! Και τώρα οι συνταγές...

Υγιεινά στικς ψαριού 

Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν να προσθέσετε 5 κ.σ. αλεύρι, 1 κ.σ. πάπρικα, ξύσμα μισού λεμονιού και αλατοπίπερο σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά δυο αβγά. Γεμίστε ένα μεγάλο πιάτο με τριμμένη φρυγανιά (ιδανικά από 3 φρυγανιές ολικής άλεσης). Κόψτε δύο φιλέτα μπακαλιάρου (ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι της επιλογής σας) σε στικς και πανάρετέ τα διαδοχικά με το αλεύρι, το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίστε τα για 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Απλώστε τα σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρετε με την αγαπημένη σαλάτα των παιδιών σας.

Κρεμώδη ζυμαρικά με μπέικον 

Μαγειρέψτε πέννες ολικής αλέσεως ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζητήστε από τα παιδιά να κόψουν το μπέικον σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίστε το μπέικον σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και μετά ανακατέψτε το σε ένα δοχείο με κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά. Ταυτόχρονα, στον φούρνο μικροκυμάτων, βράστε λίγο μπρόκολο στον ατμό (κόψτε το σε μπουκετάκια, βάλτε το σε ένα μπολ με λίγο νερό, καλύψτε το με ένα πιάτο και ζεστάνετέ το σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά) και πλύντε το σπανάκι. Προσθέστε το σπανάκι και το μπρόκολο στο τηγάνι, τρίψτε λίγη φρέσκια παρμεζάνα, ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, προσθέστε τις πέννες, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε. Δεν σας αρέσει το μπέικον; Ο σολομός, το κοτόπουλο ή οι γαρίδες έχουν εξίσου καλό αποτέλεσμα. 

Εύκολη πίτσα με πίτα

Αφήστε τα παιδιά να αλείψουν μια πίτα ολικής άλεσης με πουρέ λιαστής ντομάτας και στη συνέχεια πασπαλίστε με διάφορα υλικά, όπως μοτσαρέλα, μανιτάρια, ντοματίνια, καλαμπόκι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Σε όσους αρέσει να πειραματίζονται ακόμα περισσότερο, μπορούν να προσθέσουν ελιές και τόνο ή ακόμη και μπέικον και γκοργκοντζόλα. Βάλτε το στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει. Πασπαλίστε με κομμένα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε με μια σαλάτα.

Σπιτικά φαχίτας 

Βάλτε τα παιδιά να λιώσουν ένα μαλακό αβοκάντο με ένα πιρούνι, ενώ εσείς κόβετε τα ντοματίνια. Προσθέστε χυμό από λάιμ, λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο φρεσκοκομμένο κόλιαντρο στο αβοκάντο και αφήστε το μείγμα στην άκρη. Στραγγίξτε ένα δοχείο με μαύρα φασόλια, κόψτε στήθος κοτόπουλου σε φέτες και αλείψτε τις με σάλτσα chipotle, κόψτε τις πιπεριές σε μεγάλα στικς και ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι. Τηγανίστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο και ψήστε το καλά. Αφήστε τα παιδιά να αλείψουν το μείγμα του αβοκάντο σε μια πίτα, προσθέστε το μείγμα του κοτόπουλου, μετά πασπαλίστε με μαύρα φασόλια και κομματάκια ντομάτας, τρίψτε λίγο τυρί, τυλίξτε και απολαύστε!

Burger γλυκοπατάτας 

Το προηγούμενο βράδυ, ψήστε 3 γλυκοπατάτες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά) και αφήστε τις να κρυώσουν όλη τη νύχτα. Για να φτιάξετε τα burgers, τηγανίστε ένα κόκκινο κρεμμύδι και ένα κόκκινο τσίλι (ξεσποριασμένο για να μην είναι πολύ πικάντικο) σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τη σάρκα από τις πατάτες και ανακατέψτε με τα κρεμμύδια και το τσίλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν να πολτοποιήσετε 2 κ.σ. τριμμένο κύμινο και μια χούφτα φρεσκοκομμένο κόλιαντρο. Προσθέστε ένα στραγγισμένο κουτί καλαμπόκι, 100 γρ. πολέντα, αλατοπίπερο και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Φτιάξτε 4 burgers και μετά βουτήξτε το καθένα σε ένα πιάτο με πολέντα. Τηγανίστε και τις δυο μεριές μέχρι να ροδίσουν και μετά σερβίρετε σε πίτες ολικής άλεσης με τσίλι και φύλλα σαλάτας.