Τricks για να καθαρίζεις σωστά τα σύνεργα του μακιγιάζ σου


Ομορφιά
28/02/2020
Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη φροντίδα των πινέλων σου

Υπάρχουν κάποιες «ιεροτελεστίες», οι οποίες αποτελούν εδώ και χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Ξεκίνησαν ως μία μικρή συνήθεια όμως σε βάθος χρόνου, έγιναν τρόπος έκφρασης για εσένα. Ναι, η «ιεροτελεστία» του μακιγιάζ δεν είναι μόνο δέκα λεπτά επιπλέον μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου σου, αλλά ο δημιουργικός και ποιοτικός χρόνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου. Είσαι σίγουρη όμως πως το κάνεις σωστά;

Μπορεί οι παλέτες και τα χρώματα να είναι το βασικό σου εργαλείο, όμως χωρίς τα υπόλοιπα σύνεργα, δηλαδή τα πινέλα, τα βουρτσάκια και τα πον πον σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς, δεν θα είχες το ίδιο αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Ακριβώς επειδή τα πινέλα του μακιγιάζ είναι εκείνα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου, καλό θα ήταν να ξεκλέβεις τακτικά λίγο χρόνο, για να τα καθαρίζεις από τη σκόνη και τα μικρόβια.

Παρακάτω, υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τους… συμμάχους σου στο μακιγιάζ!

Βήμα #1

Όπως τα καλλυντικά σου, έτσι και τα πινέλα που χρησιμοποιείς συνιστούν μία επένδυση. Εάν μακιγιάρεσαι καθημερινά, ιδανικό θα ήταν να τα καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και όχι ανά μήνα, όπως συνηθίζεται. Ακόμη και τις ημέρες που βρίσκονται στη θήκη τους αχρησιμοποίητα, η σκόνη που υπάρχει γύρω τους συσσωρεύεται ανάμεσα στις τρίχες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μελλοντικά, να σου προκαλέσει κάποια δερματική μόλυνση ή ερεθισμό.

Βήμα #2

Παρότι στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καθαριστικά υγρά για τα πινέλα σου, να ξέρεις πως μπορείς πάντα να τα πλένεις με μία μικρή ποσότητα από το σαμπουάν που βάζεις στα μαλλιά σου και λίγο λάδι καρύδας -το οποίο έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Καθώς θα πέφτει το νερό από τη βρύση, φρόντισε να ξεπλένεις τις τρίχες με φορά προς κάτω. Εάν τα πινέλα σου είναι πολύ λερωμένα, μπορείς να ρίξεις μία μικρή σταγόνα σαμπουάν στην παλάμη σου και να στριφογυρίσεις απαλά τις τρίχες του πινέλου πάνω σε αυτή, μέχρι να απομακρυνθεί το χρώμα.

Τricks για να καθαρίζεις σωστά τα σύνεργα του μακιγιάζ σου

Βήμα #3

Εάν επιθυμείς, βέβαια, ένα ακόμη πιο δραστικό αποτέλεσμα, μπορείς να ακολουθήσεις ένα από τα μυστικά που μοιράζονται οι makeup artists! Να ρίξεις οινόπνευμα σε ένα ρηχό μπολάκι και μέσα σε αυτό να βουτήξεις για λίγα λεπτά τις άκρες από τα πινέλα σου. Αν διαθέτεις βαποριζατέρ, μπορείς να ψεκάσεις τα πινέλα σου με οινόπνευμα και έπειτα να τα σκουπίσεις καλά με μία νωπή πετσέτα.

Βήμα #4

Απόφυγε να τοποθετήσεις τα πινέλα όρθια πίσω στη θήκη τους, πριν αυτά στεγνώσουν εντελώς. Το νερό μπορεί να εισχωρήσει στο σημείο που η κόλλα κρατάει ενωμένες τις τρίχες και την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις, οι τρίχες να μαδήσουν και το πινέλο σου να διαλυθεί εντελώς. Όταν ολοκληρώσεις το πλύσιμο, άπλωσε τα βουρτσάκια και τα πινέλα σε μία διπλή στρώση από χαρτί κουζίνας. Με απαλές κινήσεις και ταμποναριστά, προσπάθησε να στραγγίσεις τις τρίχες και έπειτα, περίμενε έως ότου στεγνώσουν. Προτίμησε να πλύνεις τα πινέλα λίγο πριν πέσεις για ύπνο, ώστε να είναι καθαρά και στεγνά το επόμενο πρωί.

Τricks για να καθαρίζεις σωστά τα σύνεργα του μακιγιάζ σου

Last but not least

Τέλος, όσον αφορά τα σφουγγαράκια σου, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι λίγο διαφορετική. Θα γεμίσεις ένα μικρό μπολ με χλιαρό νερό και μέσα σε αυτό, θα ρίξεις λίγες σταγόνες σαμπουάν -και αν θέλεις λίγο λάδι καρύδας. Θα βουτήξεις το σφουγγαράκι και θα το αφήσεις να μουλιάσει για 30’. Έπειτα, θα το ξεβγάλεις με μπόλικο κρύο νερό και θα το τρίψεις απαλά μέσα στις παλάμες σου, μέχρι να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα χρωμάτων. Όπως έκανες και με τα πινέλα, έτσι και τα πον πον, θα τα αφήσεις πάνω σε μία καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν επαρκώς.