Πώς να διατηρείτε πάντα καθαρό το κρεβάτι του κατοικίδιού σας.


Σπίτι
4/10/2018
Τα κρεβάτια των τετράποδων φίλων μας τραβούν σαν μαγνήτες τις τρίχες, τη σκόνη και τις οσμές. Μην μένετε με σταυρωμένα χέρια!

Μήπως το στρώμα της γάτας ή του σκύλου σας έχει μετατραπεί σε μια γιγάντια, απειλητική μπάλα σκόνης; Μήπως τα παιδιά σας κρατούν τη μύτη τους κάθε φορά που περνούν από το σημείο όπου κοιμάται το ζωάκι σας; Μήπως η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που το κατοικίδιό σας προτιμά να κοιμάται μακριά από το κρεβάτι του;

Ο τετράποδος φίλος σας δεν διαφέρει από εσάς, του αρέσει η καθαριότητα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να λανσάρετε δύο νέα αποσμητικά χώρου στο σπίτι σας («χαλαρωτική γατίσια δυσωδία» και «αναζωογονητική μυρωδιά βρεγμένου σκύλου»!!!), ακολουθήστε μερικές απλές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε καθαρό το κρεβάτι του και παράλληλα να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές.

 

  • Πλύσιμο κρεβατιού: Ανάλογα με τον τύπο του κρεβατιού ή του στρώματος, μπορείτε είτε να αφαιρέσετε το εξωτερικό ύφασμα από το αφρώδες υπόστρωμα και να το βάλετε στο πλυντήριο είτε να πλύνετε ολόκληρο το στρώμα, εφόσον ενδείκνυται. Επιλέξτε το σωστό πρόγραμμα, προτιμήστε δηλαδή τις υψηλές θερμοκρασίες και χρησιμοποιήστε άφθονο απορρυπαντικό προκειμένου να απαλλαγείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο από τις τρίχες όσο και από τη μυρωδιά του. Αποφύγετε όμως το μαλακτικό: το πιθανότερο είναι το κατοικίδιό σας να είναι αλλεργικό σ' αυτό. Και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στον κάδο, για να σιγουρευτείτε ότι δεν βάλατε μέσα κατά λάθος και το ζωάκι σας!

Έξυπνο tip: Όταν χρησιμοποιείτε το μαγικό φτερό Swiffer για το υπόλοιπο σπίτι, φροντίστε να περνάτε με αυτό και το κρεβατάκι του. Έτσι θα εμποδίζετε τη συσσώρευση τριχών στο σημείο που κοιμάται αλλά και τη διασπορά τους σε όλο το σπίτι!

 

  • Στέγνωμα κρεβατιού: Αν έχετε τη δυνατότητα να στεγνώσετε στον ήλιο το κρεβάτι του κατοικίδιού σας, σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα: έτσι σκοτώνονται όσοι μικροοργανισμοί έχουν επιβιώσει. Αν όχι, τοποθετήστε το κρεβάτι στο στεγνωτήριο μαζί με ένα μαντηλάκι στεγνωτηρίου. Το μαντηλάκι εξουδετερώνει τον στατικό ηλεκτρισμό και απομακρύνει ακόμη περισσότερες τρίχες. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα με χαμηλή θερμοκρασία επειδή, μετά το στέγνωμα, το ζωάκι σας πρέπει να χωράει ακόμη στο κρεβάτι του!

 

  • Πλύσιμο κατοικίδιου: Εφόσον είστε διατεθειμένες να υπομείνετε τον μπελά του καθαρισμού του κρεβατιού, είναι κρίμα να μην ασχοληθείτε και με την καθαριότητα του ίδιου του τετράποδου φίλου σας. Αν πλένετε το κρεβάτι αλλά όχι το κατοικίδιο είναι σαν να ξαπλώνετε μούσκεμα στον ιδρώτα, μετά από μια σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο, στα φρεσκοπλυμένα σεντόνια σας! Καλό είναι να το ξανασκεφτείτε...

Τώρα, αν πάλι ούτε εσείς οι ίδιες είστε ιδιαίτερα φανατικές με την καθαριότητα στο δικό σας κρεβάτι, μπορείτε κάλλιστα να ακολουθήσετε την ίδια τακτική με το κρεβάτι του κατοικίδιού σας και να μην αφήνετε «μικρολεπτομέρειες» να διαταράξουν την αρμονική σας συμβίωση! Χρησιμοποιείστε το Swiffer και απαλλαχτείτε από τη σκόνη και τις τρίχες εύκολα και γρήγορα.