Πώς θα επαναφέρεις το σπίτι σου σε τάξη μετά τις διακοπές


Σπίτι
21/08/2019
Η σκόνη και τα μικρόβια παραμονεύουν!

Οι διακοπές τελείωσαν, το φθινόπωρο είναι εδώ και η επιστροφή στο σπίτι σε βρίσκει σε μία κατάσταση αναδιοργάνωσης. Προκειμένου να υποδεχθείς τη νέα σεζόν με θετική διάθεση και δίχως άγχος, είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο από τον ελεύθερό σου χρόνο στη φροντίδα του σπιτιού σου.

Ακόμη και αν τακτοποίησες το σπίτι προτού φύγεις για το νησί, η αλήθεια είναι πως σε κάθε περίπτωση αξίζει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα προκειμένου να επαναφέρεις τους χώρους σου σε τάξη. Μπορεί να μην τα βλέπεις, όμως η σκόνη και τα μικρόβια παραμονεύουν σε πολλές γωνιές της οικίας σου και καλό είναι τα απομακρύνεις το συντομότερο δυνατό. Ιδού, λοιπόν, μερικές απλές αλλά «έξυπνες» συμβουλές που θα αποδειχθούν πολύτιμες σε πολλά νοικοκυριά αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Δώσε βάση στην καθαριότητα του ψυγείου: Η καθαριότητα του ψυγείου σου πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα σημεία του νοικοκυριού για το οποίο αξίζει να μεριμνήσεις. Αν πριν φύγεις για διακοπές δεν πρόλαβες να αδειάσεις το ψυγείο σου και να καθαρίσεις καλά κάθε ράφι του, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις. Ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό και λίγη μαγειρική σόδα αρκούν για να απολυμάνουν το εσωτερικό του ψυγείου σου προτού τοποθετήσεις ξανά σε αυτό φρέσκα τρόφιμα.

Βοήθησε τους χώρους να «αναπνεύσουν»: Στην περίπτωση που επέστρεψες πρόσφατα από τις καλοκαιρινές σου διακοπές, είναι σημαντικό να δώσεις βάση σε αυτό το βήμα που θα σε βοηθήσει να βάλεις το σπίτι σου σε τάξη. Κάθε μέρα και για μία περίπου εβδομάδα, φρόντισε να αφήνεις ανοιχτά (έστω και για μία ώρα την ημέρα) τα παράθυρα του σπιτιού σου. Ο καθαρός αέρας θα ανανεώσει την ατμόσφαιρα στο σπίτι, που τόσο καιρό είχε μείνει κλειστό.

Απομάκρυνε κάθε ίχνος σκόνης: Είτε καθάρισες καλά το σπίτι πριν τις διακοπές είτε όχι, το πιθανότερο είναι πως η σκόνη βρίσκεται ακόμη εκεί (και με το εκεί εννοούμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου)! Το να καθαρίσεις το σπίτι από τη βρομιά και τη σκόνη αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά βήματα για να επαναφέρεις σε τάξη την οικία σου μετά τις διακοπές και να δημιουργήσεις μία υπέροχη ατμόσφαιρα στον χώρο σου, φέρνοντας σε αυτόν έναν «αέρα» ανανέωσης. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, το Swiffer Μαγικό Φτερό σου που φτάνει παντού για να αφαιρέσεις τη σκόνη από την επιφάνεια κάθε επίπλου!

Πώς θα επαναφέρεις το σπίτι σου σε τάξη μετά τις διακοπές

Μην ξεχάσεις να αλλάξεις σεντόνια: Φυσικά, καλό είναι να μην επιχειρήσεις να κοιμηθείς στα σεντόνια που είχες ξαπλώσει το βράδυ προτού πάρεις το πλοίο για το νησί. Το πιο πιθανό είναι πως είναι γεμάτα από σκόνη και μικροσωματίδια που δεν μπορείς να δεις με γυμνό μάτι. Μην περιοριστείς απλά στο τίναγμα. Φρόντισε να αλλάξεις σεντόνια στα κρεβάτια των υπνοδωματίων, προκείμενου να χαρίσεις μία αίσθηση φρεσκάδας στους προσωπικούς σου χώρους. Το ίδιο αξίζει να κάνεις και με τα σκεπάσματα του καναπέ και της πολυθρόνας σου.

Πώς θα επαναφέρεις το σπίτι σου σε τάξη μετά τις διακοπές

Πες «ναι» στο «έξυπνο» σκούπισμα: Και επειδή η καθαριότητα δεν θέλει κόπο αλλά… «έξυπνο» τρόπο, αφού απομακρύνεις τη σκόνη από κάθε κρυφή γωνιά και έπιπλο, δοκίμασε να καθαρίσεις το πάτωμά σου χρησιμοποιώντας το πιο «έξυπνο» σύστημα καθαρισμού. Χρησιμοποίησε, δηλαδή, το Swiffer Σύστημα Καθαρισμού που μαγνητίζει και παγιδεύει τρεις φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες από το πάτωμα (σε σύγκριση με μία παραδοσιακή σκούπα) και κέρδισε χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού, καθαρίζοντας παράλληλα σε βάθος τους χώρους σου.

Φρόντισε για την ντουλάπα σου: Ο καθαρισμός της ντουλάπας και φυσικά, η αναδιοργάνωσή της περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα με το πώς θα επαναφέρεις το σπίτι σου σε τάξη μετά τις διακοπές. Για κάποιες ώρες της ημέρας και για διάστημα μερικών ημερών, προσπάθησε να αφήνεις ανοιχτές τις πόρτες της ντουλάπας σου, ούτως ώστε να ανανεωθεί ο αέρας σε αυτές -ειδικότερα αν είχαν παραμείνει κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, βγάλε τα ρούχα από τα ράφια, τα ντουλάπια και τις κρεμάστρες και χρησιμοποίησε νερό ή ένα απαλό καθαριστικό προκειμένου να απομακρύνεις τη βρομιά από κάθε γωνιά της ντουλάπας. Πρόκειται για μία διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική προτού «ανεβάσεις» τα καλοκαιρινά» και «κατεβάσεις» τα φθινοπωρινά και τα χειμωνιάτικα ρούχα.

Καθάρισε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες: Τέλος, προτού χαλαρώσεις στο καθαρό σου σπίτι και αρχίσεις να θέτεις τους νέους σου στόχους για τη σεζόν που έρχεται, μην ξεχάσεις να καθαρίσεις καλά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, λίγο νερό και ένα καλό καθαριστικό αρκούν για να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα!

Καλή επιτυχία και καλό φθινόπωρο!