Τάσεις της μόδας από όλο τον κόσμο που αξίζει να αντιγράψετε


Ομορφιά
4/10/2018
Πετάξτε τα χειμωνιάτικα πουλόβερ και αντλήστε λίγη έμπνευση ανοιξιάτικου στιλ από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του κόσμου.

Η άνοιξη αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές φρέσκες και συναρπαστικές τάσεις μόδας για να «φωτίσετε» την γκαρνταρόμπα σας. Αν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που ντύνεστε, διαβάστε εδώ κάποιες συμβουλές. Όσο για τη νέα σεζόν, πάρτε μερικές ιδέες από τις πιο κομψές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Από την Αμερική έως την Ινδία, αυτές είναι οι τάσεις που θα θέλετε να δοκιμάσετε:

Γαλλία

Οι Γαλλίδες είναι διάσημες για την έμφυτη κομψότητά τους. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό τους; Βρίσκουν το δικό τους look και μένουν πιστές σε αυτό. Δεν είναι θύματα της μόδας και φροντίζουν να χτίσουν τη δική τους ενδυματολογική ταυτότητα επενδύοντας σε ποιοτικά κομμάτια που αντέχουν στον χρόνο.

Κάντε το όπως το κάνουν: Στις Γαλλίδες αρέσει να «παίζουν» με την ανδρική μόδα και δεν διστάζουν να επιλέγουν κομμάτια από καταστήματα ανδρικών ρούχων ώστε να τα προσαρμόζουν στο δικό τους στιλ. Αυτή τη σεζόν, το καρό σακάκι θα φορεθεί πολύ. Φορέστε το με ασορτί φούστα ή πάνω από λευκό πουκάμισο και τζιν για να αναβαθμίσετε το casual look σας — σε κάθε περίπτωση, αυτό το κομμάτι είναι μία πολύ καλή επένδυση.

Ινδία

Την ίδια στιγμή που οι διεθνείς τάσεις μόδας βρίσκουν ολοένα μεγαλύτερη αποδοχή στην Ινδία, κάποιες γυναίκες βρίσκουν τρόπους για να μεταμορφώνουν τις παραδοσιακές ενδυμασίες της χώρας και να κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις. Από denim σάρι έως glamorous τουαλέτες, η Ινδία αγκαλιάζει τα τολμηρά χρώματα, τα σχέδια και τα αντίθετα μεταξύ τους στιλ. 

Κάντε το όπως το κάνουν: Κάντε μια μείξη από διαφορετικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας σας και μη φοβάστε να συνδυάσετε υφάσματα και στιλ που θεωρητικά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Η μόδα θέλει παιχνίδι: πειραματιστείτε λοιπόν, συνδυάζοντας πρωινά και βραδινά κομμάτια και προσθέτοντας μια νότα λάμψης στο look σας φορώντας τολμηρά κοσμήματα. Για αυτή την άνοιξη, οι style influencers της Ινδίας προτείνουν έντονα σχέδια με λουλούδια, ιδιαίτερα κοστούμια και πολύ πράσινο — από το απαλό της μέντας μέχρι το καταπράσινο του δάσους. Διατηρήστε τα χρώματα λαμπερά όλο το καλοκαίρι χρησιμοποιώντας ειδικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, όπως τις υγρές κάψουλες Ariel Pods 3σε1 που καθαρίζουν, αφαιρούν τους λεκέδες και αναζωογονούν τα χρώματα.

Ηνωμένο Βασίλειο

Γνωστές για το περιπετειώδες πνεύμα τους, οι Βρετανίδες είναι τολμηρές, θαρραλέες και ευέλικτες. Συνδυάζοντας τo ακριβό με το casual στιλ, τους αρέσει να παίζουν με τις τάσεις. Φορούν δαντελωτά slip dresses πάνω από πουκάμισα, συνδυάζουν μοκασίνια με βραδινά φορέματα, πάντα με εντυπωσιακά σκουλαρίκια. Στις Βρετανίδες αρέσει να ξεχωρίζουν από το πλήθος!

Κάντε το όπως το κάνουν: Αυτή τη σεζόν ξεχάστε το κλασικό μανίκι. Σε πουκάμισα και μπλούζες, στα μανίκια θα κυριαρχούν τα βολάν, οι χυτές γραμμές και οι πιο προχωρημένες προτάσεις. Μη διστάσετε να είστε τολμηρές και επιδιώξτε τις αντιθέσεις συνδυάζοντας φανταχτερά μανίκια με ψηλόμεσα τζιν ή με μια denim κοντή φούστα, ολοκληρώνοντας το look με ένα εντυπωσιακό κολιέ και εκκεντρικά παπούτσια.

Βόρεια Αμερική

Ως πατρίδα του denim, η Βόρεια Αμερική δεν σταμάτησε ποτέ να λατρεύει το κλασσικό και casual στιλ της. Με έμφαση στην ανεπιτήδευτη άνεση, οι Αμερικανίδες ξέρουν καλά πώς να αναδεικνύουν τα τζιν, τις καμπαρντίνες και τα μοδάτα sneakers, και είναι αξεπέραστες στο χαλαρό πρωινό ντύσιμο, ανεξαρτήτως εποχής. 

Κάντε το όπως το κάνουν: Ξαναθυμηθείτε τα νιάτα σας, επιλέγοντας πολύ φαρδιά τζιν για αυτή τη σεζόν. Φτιαγμένα από πιο βαρύ denim, θα είναι η ανανέωση του blue jean που περιμένατε.

Ρωσία

Οι Ρωσίδες είναι εκλεκτικές και περιπετειώδεις. Δεν τους ενδιαφέρει να αγοράσουν κάτι από κάποια αλυσίδα καταστημάτων, αντίθετα το ρωσικό στιλ έχει να κάνει κυρίως με την επανεπινόηση και τον πειραματισμό. Αναμιγνύοντας vintage κομμάτια με ντόπιους σχεδιαστές, συνδυάζουν το street style, με τα ρετρό αθλητικά και τα τολμηρά, oversized σχήματα. 

Κάντε το όπως το κάνουν: Παίξτε με τις αναλογίες σας. Πάρτε ιδέες από τα αγόρια και συνδυάστε oversized φούτερ με το αγαπημένο σας καλοκαιρινό φόρεμα και φουσκωτά παντελόνια κουστουμιού με αμάνικα τοπ. Σαγρέ αθλητικά υφάσματα και διχτυωτά θα φορεθούν πολύ αυτό το καλοκαίρι, συνδυάστε τα λοιπόν με ένα hoodie για να προστατευτείτε από τις βροχές του Απρίλη.

Ιταλία

Οι Ιταλίδες είναι η επιτομή του γκλάμουρ. Για εκείνες, ακόμη και το απλό, ανεπίσημο look δεν μπορεί παρά να είναι στιλιζαρισμένο στην εντέλεια, με ισχυρές δόσεις animal print. Τολμηρές και κοκέτες, οι Ιταλίδες δεν φοβούνται να συνδυάσουν ένα καλό παλτό με χρυσά σκουλαρίκια, έντονα μοτίβα και πολυτελή υφάσματα, όπως δερμάτινα και κεντητά. Συνδυάζουν ακόμη και τακούνια με καθημερινά ρούχα και ξέρουν πώς να ντύνονται με αυτοπεποίθηση.

Κάντε το όπως το κάνουν: Το ντύσιμό σας δεν μπορεί να είναι πλήρες χωρίς ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε μερικά ζευγάρια που να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας και φορέστε τα όλο το καλοκαίρι! 

Ισπανία

Καθώς πολλοί από τους «γίγαντες» της βιομηχανίας ρούχων προέρχονται από την Ισπανία, η χώρα αυτή παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των παγκόσμιων τάσεων της μόδας. Με ένα look φινετσάτο αλλά και χαλαρό, οι Ισπανίδες αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για το στιλ του καλοκαιριού. Επιλέξτε ψάθινα καλάθια, ανοιχτά λευκά φορέματα, χρυσά σκουλαρίκια και σανδάλια σε κίτρινο και γκρι.

Κάντε το όπως το κάνουν: Οι Ισπανίδες προτιμούν το πιο ολοκληρωμένο look, που σημαίνει ότι δεν προτιμούν και τόσο το καθημερινό αθλητικό παπούτσι. Οι εσπαντρίγιες είναι κομμάτι του ισπανικού DNA όσον αφορά το στιλ και είναι εγγυημένο ότι θα κάνουν οποιοδήποτε ρούχο στη ντουλάπα σας να δείχνει έτοιμο για μια καλοκαιρινή περιπέτεια!