Πρακτικές συμβουλές για να επανορθώσετε τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά


Ομορφιά
23/02/2023
Αυτές οι απλές συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών μετά το καλοκαίρι, θα ενυδατώσουν και θα δώσουν ζωντάνια στα φθαρμένα μαλλιά.

Μπορεί εσείς να περάσατε υπέροχα το καλοκαίρι, αλλά τα μαλλιά σας όχι και τόσο, καθώς συχνά δεν είναι στα καλύτερά τους αυτήν την εποχή του χρόνου. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αφυδατώσουν και να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα ξηρά, εύθραυστα και γεμάτα με ψαλίδα. Καθώς η τρίχα δεν επανορθώνεται από μόνη της, σας προτείνουμε μερικούς τρόπους για να ξαναδώσετε όγκο και ζωντάνια στα μαλλιά σας.

Το πρόβλημα: Οι καιρικές συνθήκες

Η υπερβολική έκθεση στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου δεν βλάπτει μόνο την επιδερμίδα σας, αλλά και το περιτρίχιο, το προστατευτικό εξωτερικό περίβλημα της τρίχας. Αυτό κάνει εύθραυστα τα μαλλιά σας, δημιουργεί ψαλίδα και ξεθωριάζει το χρώμα.

Η λύση: Ανανέωση της περιποίησης των μαλλιών

Το χειμώνα χρειάζεστε περισσότερη περιποίηση και φροντίδα και γι' αυτό πρέπει να αλλάξετε το σαμπουάν και το conditioner σας, ακριβώς όπως θα κάνατε και με την ενυδατική σας κρέμα. Δοκιμάστε το Pantene Pro-V Θαυματουργό Conditioner 3 λεπτών, που βοηθά στην επανόρθωση της φθοράς* έως 3 μηνών σε 3 λεπτά! 

Το πρόβλημα: Το αλάτι και το χλώριο

Το χλώριο της πισίνας όπου κάνατε τις βουτιές σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φθείρει τα μαλλιά σας και αυτό θα φανεί το φθινόπωρο! Το χλώριο χρησιμοποιείται για να απολυμαίνει το νερό. Ωστόσο, απομακρύνει τα φυσικά έλαια των μαλλιών και μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό. Από την άλλη, το νερό της θάλασσας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι με αποτέλεσμα να αφυδατώνει τα μαλλιά και να ξεθωριάζει το χρώμα τους.

Η λύση: Η χρήση μάσκας

Τα μαλλιά σας χρειάζονται έξτρα περιποίηση, για να φαίνονται υγιή. Γι' αυτό χρησιμοποιήστε μια πλούσια μάσκα, όπως η Pantene Pro-V Μάσκα Εντατικής Αναδόμησης. Απλώστε λίγη ποσότητα σε νωπά μαλλιά ξεκινώντας από τις άκρες και κάνοντας μασάζ προς τις ρίζες. Αφήστε τη να δράσει για 2 λεπτά και ξεβγάλτε καλά.

Το πρόβλημα: Το υπερβολικό styling

Η συχνή χρήση σεσουάρ και άλλων θερμικών συσκευών styling καταστρέφει τους θύλακες της τρίχας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο, ξεθώριασμα του χρώματος ή ακόμα και αραίωση των μαλλιών.

Η λύση: Το φυσικό στέγνωμα

Να τυλίγετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα για να απορροφήσει τα πολλά νερά και να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά. Να αποφεύγετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα, καθώς έτσι σπάνε πιο εύκολα.

*Φθορά στην επιφάνεια της τρίχας