Ένα εντυπωσιακά κομψό και απλό χτένισμα που μπορείτε να κάνετε μόνες σας


Ομορφιά
23/02/2023
Δεν χρειάζεστε πολλή ώρα για ένα άψογο χτένισμα. Η παρακάτω εκδοχή του παραδοσιακού κότσου μοιάζει περίπλοκη αλλά είναι πολύ απλή.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 10 λεπτά και λίγα «κρυφά» όπλα...

Το χτένισμα: στριφτός κότσος

Αυτό το σικ αλλά συγχρόνως εύκολο σινιόν είναι ιδανικό για μακριά έως μεσαίου μήκους μαλλιά και αποτελεί μία κομψή και φρέσκια πρόταση για εσάς που συνηθίζετε να πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά ή κότσο. Επιπλέον, μπορείτε να το πετύχετε σε λιγότερα από 10 λεπτά! Χρήσιμο tip: είναι σημαντικό, μετά το λούσιμο και πριν το χτένισμα, να έχετε περιποιηθεί τα μαλλιά σας σωστά ώστε να έχουν την απαραίτητη ζωντάνια. Ο Pantene Pro-V Αφρός-Conditioner Πλούσιος Όγκος προσφέρει στα λεπτά και φριζαρισμένα μαλλιά φροντίδα και ενυδάτωση, με πλούσιο όγκο!  

Βήμα 1

Αφήστε ελεύθερες τις μπροστινές τούφες και πιάστε κοτσίδα τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα λαστιχάκι. Μπορείτε να τα πιάσετε χαμηλά, στη μέση ή και στην κορυφή του κεφαλιού σας, ανάλογα με το πού θέλετε να βρίσκεται ο κότσος αλλά και με το μήκος των μαλλιών σας. Ψεκάστε αρκετή ποσότητα λακ ή ξηρού σαμπουάν στις μπροστινές τούφες για να τιθασεύσετε τυχόν τρίχες που πετούν.

Βήμα 2

Πάρτε τις μπροστινές τούφες, κρεπάρετε απαλά τις ρίζες με μια μικρή χτένα ή βούρτσα και στη συνέχεια ψεκάστε με σπρέι μαλλιών.  

Βήμα 3

Τοποθετήστε ένα μπομπάρι στη βάση της αλογοουράς. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι οικονομικό και βοηθά τον κότσο να μείνει σταθερός και άθικτος όλη την ημέρα, ακόμη κι αν πρέπει να κινηθείτε πολύ. 

Βήμα 4

Πάρτε την αλογοουρά και τυλίξτε την γύρω από το μπομπάρι, στερεώνοντάς τη με ένα λαστιχάκι.

Βήμα 5

Στη συνέχεια πάρτε τις ελεύθερες τούφες στο μπροστινό μέρος και φέρτε τις προς τα πίσω ώστε οι άκρες να πέφτουν πάνω στον κότσο. Στριφογυρίστε τις άκρες και τυλίξτε τις γύρω από τον κότσο με τρόπο που να καλύπτουν εντελώς το λαστιχάκι. Στερεώστε με τσιμπιδάκια. Voilà! Έχετε ένα άψογο χτένισμα στη στιγμή, που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα όπου κι αν πάτε, από το σχολείο των παιδιών μέχρι μια βραδινή έξοδο με φίλους.