Πώς θα διατηρήσεις τα μαλλιά σου δυνατά και λαμπερά το καλοκαίρι


Ομορφιά
1/07/2022

Η φροντίδα των μαλλιών σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή συγκεκριμένα, από όταν αρχίζεις τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα, είναι ένα θέμα που σε απασχολεί λίγο περισσότερο σε ό,τι αφορά στην προσωπική σου περιποίηση, αυτήν την περίοδο του χρόνου. Διότι από την εμπειρία σου γνωρίζεις καλά πως ο καλοκαιρινός ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και φυσικά, το καθημερινό styling που συνεχίζει να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σου, επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικότερα στις διακοπές.

 

Κάπως έτσι, συνήθως παρατηρείς πως ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, τα μαλλιά σου αρχίζουν να δείχνουν και να είναι θαμπά, άτονα και περισσότερο αδύναμα. Αντί να αφήσεις την όψη των μαλλιών σου στην «τύχη», λοιπόν, καλό είναι να πάρεις φέτος την κατάσταση στα χέρια σου, επενδύοντας εγκαίρως στα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας και ακολουθώντας τις κατάλληλες συμβουλές περιποίησης των μαλλιών για το καλοκαίρι. Με λίγα λόγια, αυτό που χρειάζεσαι, είναι ο καλοκαιρινός οδηγός «επιβίωσης» των μαλλιών, που ετοιμάσαμε για εσένα.

 

1. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς ενυδατική μάσκα δύο φορές την εβδομάδα

 

Τα μαλλιά σου δίνουν «μάχη» με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ξηρό αέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Χρειάζονται, λοιπόν, επιπλέον ενυδάτωση. Εκτός από το να αυξήσεις την καθημερινή κατανάλωση νερού, καλό είναι επίσης να εφαρμόζεις στα μαλλιά σου μία πλούσια ενυδατική μάσκα δύο φορές την εβδομάδα. Προτίμησε απλώς μία μάσκα μαλλιών με συστατικά που βοηθούν την υγρασία να μένει βαθιά στο εσωτερικό της τρίχας και ταυτόχρονα, προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά και το styling, όπως η πλούσια Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία Μάσκα με μίκρο-συστατικά περιποίησης.

 

Όσο για τις φορές που αισθάνεσαι ότι τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από άμεση ενυδάτωση, όπως στις διακοπές στο νησί όπου περνάς πολλές ώρες στη θάλασσα και κάτω από τον ήλιο, τότε η άμεση λύση που ψάχνεις βρίσκεται σε μία αμπούλα με τη δύναμη της πιο συμπυκνωμένης σύνθεσης Pro-V, δηλαδή στα Pantene Pro-V Rescue Shots Αναδόμηση & Προστασία, που μέσα σε ένα λεπτό συμβάλλουν στη βαθιά αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Γυναίκα με περιποιημένα μαλλιά

2. Φρόντισε να δίνεις προσοχή στο πώς χτενίζεις τα μαλλιά σου

 

Για να αποφεύγεις το σπάσιμο της τρίχας και να μην ταλαιπωρείς περισσότερο τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καλό είναι να επιλέξεις μία βούρτσα και μία χτένα που θα επιβαρύνουν λιγότερο τα μαλλιά σου, καθώς τα χτενίζεις. Δοκίμασε να προμηθευτείς με κάποιο προϊόν που διαθέτει μεγάλα «δόντια», κάτι που μπορεί να αποδειχθεί «σωτήριο» για τα μαλλιά σου, ειδικότερα αν συνηθίζεις να τα χτενίζεις όταν είναι βρεγμένα -και συνεπώς πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

3. Προτίμησε σαμπουάν και conditioner με ενυδατικούς παράγοντες

Όπως ακριβώς η επιδερμίδα σου, έτσι και τα μαλλιά σου έχουν άλλες ανάγκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να κάνεις ορισμένες αλλαγές ή νέες προσθήκες στη ρουτίνα περιποίησής τους. Για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σου προτείνουμε να προμηθευτείς με σαμπουάν και conditioner, που θα προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση στην τρίχα σου και συνεπώς, θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να παραμείνουν δυνατά, όμορφα και λαμπερά και το καλοκαίρι. Και μην ξεχνάς πως περισσότερο ενυδατωμένα μαλλιά, σημαίνει και λιγότερο σπάσιμο.

Στην περίπτωση που δεν ξέρεις σε ποια προϊόντα αξίζει να επενδύσεις, το Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία Conditioner για ταλαιπωρημένα μαλλιά, που αντιμετωπίζει άμεσα τα σημάδια φθοράς, ενώ παράλληλα κλειδώνει την υγρασία, αφήνοντάς τα λαμπερά, είναι μία εξαιρετική επιλογή. Αν το προτιμήσεις, καλό είναι να επιλέξεις επίσης και το αντίστοιχο σαμπουάν, δηλαδή το Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία Σαμπουάν που καθαρίζει απαλά, εμπλουτίζοντας τα μαλλιά με ενεργά συστατικά περιποίησης Pro-V για ενδυνάμωση. Για εσένα, βέβαια, που έχεις ανάγκη να προσφέρεις έξτρα ενυδάτωση στα μαλλιά σε λίγα λεπτά, υπάρχει και το Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία 3 Minute Miracle για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, που φέρνει τη δύναμη μιας μάσκας μαλλιών, σε ένα conditioner καθημερινής χρήσης.

4. Μην ξεχνάς να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Στη λίστα με τα απαραίτητα προϊόντα προστασίας των μαλλιών για το καλοκαίρι βρίσκεται και το αντηλιακό μαλλιών, που καλό είναι να μην αμελείς να εφαρμόζεις καθημερινά και ειδικότερα όταν βρίσκεσαι στην παραλία ή τις ημέρες που ξέρεις πως θα περάσεις αρκετές ώρες κάτω από τον ήλιο. Εναλλακτικά, υπάρχει και η διαχρονική και στυλάτη επιλογή του καπέλου ή του μαντηλιού. Σε κάθε περίπτωση, όπως προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, το ίδιο αξίζει να κάνεις και για τα μαλλιά σου.

5. Το «μυστικό» ομορφιάς πριν τη βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις περισσότερο τα μαλλιά σου το καλοκαίρι; Υπάρχει ένα ακόμα «μυστικό» ομορφιάς που αξίζει να δοκιμάσεις. Ποιο είναι αυτό; Το να βρέχεις με λίγο πόσιμο νερό ή να εφαρμόζεις λίγο conditioner στις άκρες των μαλλιών σου, προτού βουτήξεις στη θάλασσα ή την πισίνα. Και αυτό διότι με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά σου θα απορροφούν λιγότερο αλάτι από τη θάλασσα ή λιγότερα χημικά από την πισίνα.

Γυναίκες στην πισίνα

6. Δοκίμασε να περιορίζεις το καθημερινό styling

Τα όμορφα και περιποιημένα μαλλιά μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου, όμως τα λαμπερά και δυνατά μαλλιά είναι εκείνα στα οποία αξίζει να επενδύσεις περισσότερο, αν θέλεις να δημιουργείς καλοκαιρινές εμφανίσεις που θα μαγνητίζουν. Επειδή, λοιπόν, το καθημερινό styling βλάπτει τα μαλλιά σου, ειδικότερα όταν συνδυάζεται με τις επιπτώσεις του ήλιου και του θαλασσινού αλατιού, καλό είναι να περιορίζεις τη χρήση προϊόντων styling σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Στην περίπτωση που διαθέτεις τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο, αξίζει επίσης να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο. Μία κορδέλα μαλλιών από κάποιο απαλό υλικό που είναι περισσότερο φιλικό προς την τρίχα, όπως το σατέν, είναι μια καλή επιλογή για να έχεις ένα στυλάτο αποτέλεσμα στα μαλλιά, χωρίς τη χρήση συσκευών που αποδυναμώνουν την τρίχα, όπως η ισιωτική.

7. Περιόρισε το φριζάρισμα και το σπάσιμο επενδύοντας στο κατάλληλο λάδι

Τέλος, επειδή το φριζάρισμα είναι ένα συχνό καλοκαιρινό φαινόμενο και μιας και όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σου, τόσο το λιγότερο φριζάρουν, καλό είναι να επενδύσεις και σε κάποιο λάδι για τα μαλλιά. Η συμβουλή μας είναι να προτιμήσεις ένα λάδι μαλλιών με ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες, όπως βιταμίνη Ε και έλαια argan και καρύδας.

Σε κάθε περίπτωση, για να κάνεις την καλύτερη επιλογή, καλό είναι να βασιστείς στις ανάγκες των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σου φριζάρουν συχνά και έντονα, τότε το Pantene Pro-V Λάδι Για Μαλλιά Απαλά & Μεταξένια με έλαιο argan είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Αν εκτός από λιγότερο φριζάρισμα, θέλεις να περιορίσεις και το σπάσιμο που συμβαίνει συχνά στα μαλλιά σου, δοκίμασε το Pantene Pro-V Λάδι Για Μαλλιά Προστασία Κερατίνης με βιταμίνη Ε, ενώ αξίζει να προτιμήσεις το Pantene Pro-V Λάδι Για Μαλλιά Βαθιά Ενυδάτωση με έλαιο καρύδας, αν έχεις μπούκλες και θέλεις να διατηρούν το σχήμα και την ελαστικότητά τους φυσικά και το καλοκαίρι.

Γυναίκα με περιποιημένα μαλλιά

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, μπορεί ο ήλιος, το θαλασσινό αλάτι και το καθημερινό styling να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα μαλλιά σου, όμως στο χέρι σου είναι να ανανεώσεις τη ρουτίνα περιποίησής σου και να επενδύσεις στους κατάλληλους ενυδατικούς «συμμάχους», που θα διατηρήσουν τα μαλλιά σου δυνατά, λαμπερά και όμορφα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού.