Πώς θα αντιμετωπίσεις κάθε αλλαγή στα μαλλιά σου καθώς μεγαλώνεις


Ομορφιά
23/02/2023

Με το πέρασμα του χρόνου οι ανάγκες της επιδερμίδας σου αλλάζουν και καθώς περνάς από τη μία δεκαετία στην άλλη, παρατηρείς αρκετές μικρές μεταβολές, που σε ωθούν ανά διαστήματα να αλλάζεις τη ρουτίνα περιποίησής σου. Το ίδιο ακριβώς, λοιπόν, συμβαίνει και με την περιποίηση των μαλλιών σου. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή των μαλλιών είναι αναπόφευκτη.

Προκειμένου, λοιπόν, να είσαι σίγουρη ότι προσφέρεις στα μαλλιά σου την καλύτερη δυνατή φροντίδα, ώστε να παραμένουν όμορφα και λαμπερά, είναι σημαντικό να στρέφεσαι στις συνθέσεις και τα θρεπτικά συστατικά, που ενδείκνυνται για τα μαλλιά, σε κάθε περίοδο της ζωής σου. Με λίγα λόγια, καλείσαι να αλλάξεις την ιεροτελεστία περιποίησης των μαλλιών σου, ανάλογα με τις ανάγκες της ηλικίας σου, κάνοντας τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών της σειράς Pantene Ηair Βiology μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου.

Τα καλά νέα είναι ότι είτε είσαι από 15 έως 35 ετών, είτε μόλις πέρασες τα 35 ή τα μαλλιά σου έχουν αρχίσει να γκριζάρουν, υπάρχουν επιλογές και λύσεις για να φροντίσεις τις ανάγκες των μαλλιών σου, ανάλογα με την ηλικία σου. Ιδού, λοιπόν, οι εξειδικευμένες συνθέσεις και τα μείγματα θρεπτικών συστατικών, που αξίζουν την προσοχή σου, σε ό,τι αφορά στην περιποίηση των μαλλιών σου. Εσύ, χρειάζεται απλώς να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, με βάση τη δεκαετία την οποία διανύεις. Πίστεψέ μας, ένα Pantene σαμπουάν αρκεί για να αντιμετωπίσεις την αλλαγή στα μαλλιά σου.

Τι να επιλέξεις για την περιποίηση των μαλλιών σου αν είσαι από 15 έως 35 ετών

Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας χάνουν τη λάμψη τους, λεπταίνουν και σταδιακά αρχίζουν να δείχνουν πιο θαμπά και να μακραίνουν πιο δύσκολα. Όσο πιο νέες είμαστε, δηλαδή από την εφηβεία μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας των 20, λοιπόν, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα μαλλιά μας, είναι η λιπαρότητα. Με το πέρασμα των ετών όμως και καθώς πλησιάζουμε την ηλικία των 35, η παραγωγή σμήγματος -που προκαλεί συνήθως τη λιπαρότητα- περιορίζεται και τα μαλλιά μας, αρχίζουν να είναι και να φαίνονται αφυδατωμένα και θαμπά.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την αλλαγή στα μαλλιά μας και να τα φροντίσουμε καλύτερα, λοιπόν, σε αυτές τις δεκαετίες της ζωής μας, είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στις βιολογικές τους ανάγκες, που δεν είναι άλλες από τη ρύθμιση της λιπαρότητας και την ενυδάτωσή τους. Και για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να στραφούμε σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών με συστατικά που ξεχωρίζουν ακριβώς για αυτές τους τις ιδιότητες, όπως το ροδόνερο, το micellar και η προβιταμίνη Β5, δηλαδή η γνωστή μας πανθενόλη.

Οι προτάσεις μας: Για πιο στοχευμένη περιποίηση των μαλλιών σου στο σπίτι και για μαλλιά με υγιή εμφάνιση, σου προτείνουμε ένα νέο προϊόν από τη σειρά Pantene Ηair Βiology. Δοκίμασε το νέο Pantene Hair Biology Σαμπουάν Cleanse & Reconstruct με ροδόνερο, micellar και προβιταμίνη Β5, χωρίς σιλικόνη, που λειτουργεί ενάντια στη λιπαρότητα των νεότερων μαλλιών που έχουν υποστεί έντονο φορμάρισμα και την ίδια ώρα, ξεδιψάει τα μαλλιά, περιποιείται τα μήκη που έχουν υποστεί φθορά και καθαρίζει βαθιά τις ρίζες τους. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εκτός από το συγκεκριμένο Pantene σαμπουάν δοκίμασε και τη Pantene Hair Biology Μάσκα Cleanse & Reconstruct, για ρίζες με λιπαρότητα και μαλλιά που έχουν υποστεί φθορά. Ανακάλυψε τα οφέλη του Pantene Pro-V Hair Biology και θα μας θυμηθείς.

Γυναίκα που φτιάχνει τα μαλλιά της

Πώς θα αντιμετωπίσεις την αλλαγή στα μαλλιά σου αν είσαι πάνω από 35 ετών

Εκτός από πιο θαμπά και πέρα από το γεγονός ότι μακραίνουν πιο δύσκολα, καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας χάνουν επίσης τον όγκο τους, λεπταίνουν και σε πολλές περιπτώσεις, φριζάρουν πιο εύκολα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που διανύεις την τέταρτη ηλικία της ζωής σου, το φριζάρισμα και η έλλειψη όγκου, είναι δύο από τα βασικά ζητήματα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις, σε ό,τι αφορά στα μαλλιά σου.

Εκτός από το υπερβολικό styling με τη χρήση θερμότητας και το έντονο βούρτσισμα, το φριζάρισμα προκαλείται -μεταξύ άλλων- και λόγω της υγρασίας που υπάρχει γύρω μας. Τα πιο ξηρά και λεπτά μαλλιά, λοιπόν, απορροφούν σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα υγρασίας, με αποτέλεσμα να φριζάρουν και να γίνονται ατίθασα, πιο εύκολα. Για να αντιμετωπίσουμε το φριζάρισμα, θα χρειαστεί να επενδύσουμε στοχευμένα σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που ενυδατώνουν σε βάθος τα μαλλιά και αντιμετωπίζουν το επίμονο φριζάρισμα, όπως το υαλουρονικό οξύ, τα ωμέγα 9 λιπαρά οξέα και η προβιταμίνη Β5.

Όπως αναφέραμε, ωστόσο, εκτός από το φριζάρισμα, ένα κοινό πρόβλημα που πολλές γυναίκες άνω των 35 ετών αντιμετωπίζουν, είναι η έλλειψη όγκου στα μαλλιά. Μπορεί, λοιπόν, καθώς μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας να γίνονται πιο λεπτά και άτονα, όμως τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν συστατικά στα οποία μπορούμε να στραφούμε για να ενισχύσουμε τον όγκο, αλλά και τη λάμψη τους, όπως το άνθος λωτού.

Οι προτάσεις μας: Αν θέλεις να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα στα μαλλιά σου αυτή την περίοδο της ζωής σου και να αποκαταστήσεις τη φθορά από το styling, δοκίμασε το Pantene σαμπουάν από τη σειρά Pantene Ηair Βiology, Pantene Hair Biology Σαμπουάν De-frizz & Illuminate και την μάσκα μαλλιών Pantene Hair Biology Μάσκα De-frizz & Illuminate, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, ωμέγα 9 λιπαρά οξέα και προβιταμίνη Β5. Στην περίπτωση όμως που το πρόβλημά σου είναι η έλλειψη όγκου, τότε στρέψου στο Pantene Hair Biology Σαμπουάν Full & Vibrant και το Pantene Hair Biology Conditioner Full & Vibrant. Με άνθος λωτού, ωμέγα 9 λιπαρά οξέα και προβιταμίνη Β5, δρουν άριστα ενάντια στη γήρανση των ταλαιπωρημένων μαλλιών με αραίωση, προσφέροντας ενίσχυση του όγκου, για πιο γεμάτα, λαμπερά μαλλιά με υγιή εμφάνιση! Με λίγα λόγια, διάλεξε την Pantene Pro-V Hair Biology λύση που ανταποκρίνεται καλύτερα στις βιολογικές ανάγκες των μαλλιών σου και αναβάθμισε τη ρουτίνα περιποίησής σου.

Γυναίκα που χαμογελάει

Όχι στο κιτρίνισμα, ναι στους όμορφους και φωτεινούς γκρίζους τόνους

Το κιτρίνισμα στα γκρίζα ή τα ανοιχτά ξανθά μαλλιά είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά ενδεχομένως λίγο περισσότερο όσες έχουν περάσει την ηλικία των 40 ετών και παρατηρούν τα μαλλιά τους να γίνονται λιγότερο ανθεκτικά στις πιθανές συνεχείς αλλαγές βαφών και το styling ή όσες θέλουν να απολαμβάνουν το φυσικό, γκρίζο χρώμα στα μαλλιά τους.

Γενικά, οι γκρίζες τρίχες στα μαλλιά ή η τάση να κιτρινίζουν, μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε ηλικία. Προκειμένου να είναι η όψη των μαλλιών μας, λοιπόν, όσο λιγότερο θαμπή γίνεται και το χρώμα τους πιο «ζωντανό», είναι σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο και να του προσφέρουμε τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται, μέσω της διατροφής μας. Ωστόσο, επειδή όλα τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε, δεν φτάνουν πάντα σε επαρκείς ποσότητες στα μαλλιά μας, καλό είναι να ενισχύσουμε και τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών μας με προϊόντα που περιέχουν συστατικά με υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών.

Οι προτάσεις μας: Στη σειρά Pantene Ηair Βiology θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για την αποτελεσματική περιποίηση των μαλλιών σου στο σπίτι, δηλαδή το Pantene Hair Biology Σαμπουάν Grey & Glowing, το Pantene Hair Biology Conditioner Grey & Glowing και τη Pantene Hair Biology Μάσκα Grey & Glowing. Και τα τρία αυτά προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών περιέχουν λάδι jojoba, αντιοξειδωτικά και προβιταμίνη Β5. Δοκίμασε το μωβ σαμπουάν της σειράς και θα διαπιστώσεις ότι φωτίζει τους γκρίζους τόνους και εξουδετερώνει το κιτρίνισμα για τα ανοιχτά ξανθά μαλλιά, εμπλουτίζοντάς τα με υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, για απαλότητα, λάμψη και υγιή εμφάνιση.

Γυναίκα που δουλεύει

Το σίγουρο είναι πως οι ανάγκες των μαλλιών σου, αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία σου. Για να αντιμετωπίσεις κάθε αλλαγή στα μαλλιά σου και να έχεις μαλλιά με υγιή εμφάνιση σε κάθε στάδιο της ζωής σου, λοιπόν, είναι σημαντικό να τα φροντίζεις με βάση τις βιολογικές τους ανάγκες. Και για να συμβεί αυτό, έχεις κάθε λόγο να ανακαλύψεις το κατάλληλο Pantene σαμπουάν για εσένα, το προϊόν εκείνο που θα κάνει την ολοκληρωμένη περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι, εύκολη υπόθεση. Στη σειρά Pantene Ηair Βiology θα βρεις τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις τα υπέροχα μαλλιά που επιθυμείς.