Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής που απομακρύνει την πιτυρίδα


Ομορφιά
23/02/2023

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πιτυρίδα είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί αρκετούς άνδρες στην καθημερινότητά τους. Όχι μόνο επειδή επηρεάζει την εξωτερική τους εικόνα και συνεπώς την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και διότι συνοδεύεται από αρκετά ενοχλητικά συμπτώματα, όπως ο κνησμός, το ξεφλούδισμα και οι λευκές νιφάδες που καταλήγουν στους ώμους και τα ρούχα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ωστόσο, πως η πιτυρίδα είναι μία φυσιολογική κατάσταση, η οποία οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η ξηροδερμία, ο τρόπος ζωής και η διατροφή ενός ατόμου. Το ζήτημα είναι, βέβαια, τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να απαλλαγούμε από αυτή.

Κι όμως, η απάντηση είναι πιο απλή από όσο πιστεύουμε. Διότι όσο πιο συνεπείς είμαστε με τη ρουτίνα περιποίησης του τριχωτού της κεφάλης, τόσο πιο εύκολα και άμεσα θα απαλλαγούμε από την πιτυρίδα και τα συμπτώματα που αυτή επιφέρει. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με συμβουλές, που υπόσχονται να μας προσφέρουν προστασία από την πιτυρίδα, αλλά και έναν βαθύ καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Χαρίζοντας έναν απόλυτο και βαθύ καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής

Τα «κλειδιά» για να απαλλαγούμε από την πιτυρίδα και τα «σημάδια» της, είναι η συνέπεια και η επιμονή. Αν είμαστε σχολαστικοί με την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής, αν αξιοποιούμε τον χρόνο που περνάμε στην ντουζιέρα, λούζοντας προσεκτικά τα μαλλιά μας και κυρίως, αν έχουμε επιλέξει προϊόντα περιποίησης που ενισχύουν την προσπάθειά μας, είναι βέβαιο πως σύντομα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διότι η τακτική χρήση των κατάλληλων προϊόντων, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο συνηθίζουμε να λουζόμαστε, είναι δύο παράγοντες που θα προσφέρουν έναν απόλυτο και βαθύ καθαρισμό στους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή στην περιοχή από όπου ξεκινάει η πιτυρίδα, αφήνοντας το δέρμα αναζωογονημένο και καθαρό.

Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη λιπαρότητα που σχετίζεται με την πιτυρίδα

Οι σμηγματογόνοι αδένες που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής, μπορούν να σχετίζονται σε κάποιες περιπτώσεις με την έντονη πιτυρίδα. Μερικές φορές οι συγκεκριμένοι αδένες μεγαλώνουν σε μέγεθος, παράγουν περισσότερο σμήγμα και κάνουν ακόμη πιο λιπαρή την περιοχή, όπου βρίσκονται οι ρίζες των μαλλιών, προκαλώντας πιτυρίδα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επενδύσουμε σε ένα σαμπουάν όπως το Head & Shoulders Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Για τη Λιπαρότητα, το οποίο διαθέτει μία προηγμένη σύνθεση, που είναι εμπλουτισμένη με εσπεριδοειδή. Πρόκειται για ένα σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά, το οποίο εισχωρεί βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής, καταπολεμώντας τη λιπαρότητα, προσφέροντάς μας έως και 72 ώρες προστασία* από τις ορατές νιφάδες, τον κνησμό και την ξηρότητα και χαρίζοντάς μας, κλινικώς αποδεδειγμένα, μαλλιά έως και 100% χωρίς πιτυρίδα**.

Άντρας περιποιείται τα μαλλιά του μπροστά στον καθρέφτη

Το σαμπουάν από μέντα που μας ανακουφίζει από τον κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής

Ομολογουμένως, ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα που επιφέρει η πιτυρίδα είναι ο έντονος κνησμός στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύμπτωμα τείνει να επιδεινώνεται την περίοδο του χειμώνα, καθώς οι συνεχείς και απότομες εναλλαγές από τη ζεστή και ξηρή ατμόσφαιρα ενός εσωτερικού χώρου στις έντονα χαμηλές θερμοκρασίες των εξωτερικών χώρων, επηρεάζουν την υγεία της επιδερμίδας του τριχωτού της κεφαλής. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σύμπτωμα στην καθημερινότητα, μπορούμε να εξοπλίσουμε το ράφι του μπάνιου μας με το Head & Shoulders Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Κατά Του Κνησμού, ένα σαμπουάν που δεν περιέχει σιλικόνη, εστιάζει στη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής και εισχωρεί βαθιά στους πόρους χάρη στην τεχνολογία Deep Pore Cleansing. Επιπλέον, περιλαμβάνει στη σύστασή του μέντα, η οποία ανακουφίζει το τριχωτό της κεφαλής από τον κνησμό, χαρίζοντας μία ανεπανάληπτη αίσθηση αναζωογόνησης.

Αναβαθμίζοντας την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής με τις σωστές κινήσεις

Ο τρόπος που έχουμε συνηθίσει να λούζουμε τα μαλλιά μας, μπορεί να βελτιώσει ή να επιδεινώσει το φαινόμενο της πιτυρίδας. Διότι όταν δεν λουζόμαστε προσεκτικά, κάνουμε άτσαλες και δυνατές κινήσεις, δεν καθαρίζουμε επαρκώς την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί η παραγωγή σμήγματος. Συνεπώς, καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν λουζόμαστε, να τρίβουμε με τα ακροδάχτυλά μας την περιοχή του κεφαλιού κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ, οι οποίες θα ανακουφίζουν την επιδερμίδα του κεφαλιού. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιούμε και ένα ειδικό σαμπουάν, όπως το Head & Shoulders Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Detox, το οποίο έχει ισορροπημένο pH, διαθέτει ενισχυτικά αντιοξειδωτικά και θαλάσσια ορυκτά, με αποτέλεσμα να εισχωρεί βαθιά στους πόρους του τριχωτού της κεφαλής και να μας προσφέρει, κλινικώς αποδεδειγμένα, μαλλιά έως και 100% χωρίς πιτυρίδα**.

Άντρας κάνει μπάνιο

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η προσπάθεια που κάνουμε για τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, τόσο πιο άμεσα και εύκολα θα απαλλαγούμε από την πιτυρίδα. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να ανακαλύψουμε τα σαμπουάν της νέας σειράς Head & Shoulders Deep Cleanse, αλλά και να βελτιώσουμε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας, καθώς τα γεύματά μας και το στρες, παίζουν επίσης τον ρόλο τους για τις λευκές νιφάδες που βλέπουμε συχνά στους ώμους μας. Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, καθώς και μία καθημερινότητα χωρίς πολύ άγχος, μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.

*Έως και 100% ορατές νιφάδες με συχνή χρήση
**Με συχνή χρήση