Έξι λάθη που κάνεις το καλοκαίρι και βλάπτεις το δέρμα σου


Ομορφιά
1/07/2019
Ό,τι πρέπει να αποφύγεις για να λάμψει η επιδερμίδα σου φέτος το καλοκαίρι

Οι κακές συνήθειες είναι εκείνες οι οποίες «κόβονται» πιο δύσκολα. Τι γίνεται όμως με τις συνήθειες εκείνες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και να αποδειχθούν καταστροφικές για την υγεία της επιδερμίδας μας; Μπορεί το δέρμα μας να είναι η πρώτη «άμυνα» του οργανισμού μας απέναντι σε εξωγενείς… εισβολείς, όμως χρειάζεται και εκείνο μία επιπλέον προστασία και φροντίδα την οποία θα του την προσφέρουμε εμείς. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ νομίζουμε πως το περιποιούμαστε σχολαστικά, στην πραγματικότητα επιδεινώνουμε την κατάστασή του. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικά λάθη τα οποία -χωρίς να το καταλαβαίνουμε- βλάπτουν το δέρμα μας.

Καθυστερείς να βάλεις το αντηλιακό σου

Παρότι παραμένεις συνεπής στο ραντεβού σου με το αντηλιακό καθημερινά, δεν το φοράς τη στιγμή που πρέπει. Αν αναρωτιέσαι ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή να το εφαρμόσεις, αυτή είναι σίγουρα πριν «δει» το πρόσωπό σου τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα μας χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να απορροφήσει τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα το προστατέψουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, μία διαδικασία η οποία χρειάζεται τουλάχιστον ένα μισάωρο μέχρι να ολοκληρωθεί. Οπότε, την επόμενη φορά που θα βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι, φρόντισε να βάλεις τουλάχιστον εγκαίρως το αντηλιακό σου. Επιπλέον, μην τσιγκουνεύεσαι την ποσότητα που χρησιμοποιείς κάθε φορά. Όσο πιο «γεμάτη» είναι η στρώση που τοποθετείς, τόσο πιο προφυλαγμένο θα είναι το δέρμα σου.

Δεν το ανανεώνεις

Ή έστω, δεν το ανανεώνεις όσο συχνά χρειάζεται. Το να βάλεις μία φορά την ημέρα αντηλιακό στο πρόσωπό σου, είναι μεν ωφέλιμο αλλά όχι αρκετό. Ο «χρυσός» κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς κάθε καλοκαίρι είναι πως θα πρέπει να εφαρμόζεις το αντηλιακό προσώπου, τουλάχιστον κάθε δύο ώρες. Αν μάλιστα βρίσκεσαι στην παραλία, τότε η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται ακόμη πιο τακτικά. Ακόμη και τα αντηλιακά που αναγράφουν την ένδειξη «waterproof», έχει αποδειχθεί πως η διάρκεια προστασίας που παρέχουν, υπολογίζεται περίπου στα 80 λεπτά.

Αλλάζεις προϊόντα περιποίησης

Το καλοκαίρι που το δέρμα μας μας σκουραίνει, αναπόφευκτα χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά καλλυντικά από εκείνα που χρησιμοποιούσαμε μέχρι πρότινος. Αυτό σημαίνει πως ίσως «αντιδράσει» σε αυτή την αλλαγή, αφού δεν είναι συνηθισμένο στη σύσταση του νέου προϊόντος. Όσο μικρότερη απόκλιση έχουν τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς στη σύστασή τους, τόσο περισσότερο θα διευκολύνεις και το δέρμα σου. Αν, μάλιστα, κάνεις ένα προσωρινό «pause» από το μακιγιάζ, ακόμη καλύτερα! Το δέρμα σου θα κάνει και εκείνο για λίγο τις δικές του «διακοπές».

Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου

Πόσες φορές βιαζόσουν να φύγεις για το γραφείο και άφησες το πρόσωπό σου «γυμνό» από προστασία; Πόσα λίτρα νερό κατάφερες να πιεις σήμερα; Είναι σημαντικό να μην παρακάμπτεις την ενυδάτωση του οργανισμού σου, συνεπώς και τους δέρματός σου, καθώς είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ελαστικότητά του. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ιδρώνεις περισσότερο, είναι πολύ σημαντικό να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ημερησίως.

Έξι λάθη που κάνεις το καλοκαίρι και βλάπτεις το δέρμα σου

Επιλέγεις τα «καυτά» ντους

Πολλές από εμάς, ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τα καυτά ντους. Η υψηλή όμως θερμοκρασία του νερού, είναι μία αιτία η οποία απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, κινδυνεύοντας σε βάθος χρόνου να προκαλέσει ακόμη και ξηρότητα στο δέρμα μας, χωρίς εμείς καν να το καταλάβουμε. Ένα χλιαρό ντους είναι η ιδανική πρακτική, όχι μόνο για να «σφίξει» λίγο παραπάνω το δέρμα σου, αλλά και για να του χαρίσεις την αναγκαία αναζωογόνηση τις μέρες που «ασφυκτιεί» από τον έντονο καύσωνα.

Δεν αλλάζεις συχνά μαξιλαροθήκη

Ξέρω ότι μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, όμως όταν κάνουμε καιρό να αλλάξουμε σεντόνια και μαξιλάρια, αυτά καταλήγουν να γίνονται εστία μικροβίων και μάλιστα μη… αντιληπτών. Όσο σχολαστικά λοιπόν και αν καθαρίζεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ, όσες κρέμες και αν χρησιμοποιείς, όταν αυτό τρίβεται και έρχεται σε επαφή για τουλάχιστον 6 ώρες με παθογόνα σωματίδια, είναι αναπόφευκτο πως το επόμενο πρωί θα σηκωθείς έχοντας ανεπιθύμητες κοκκινίλες. Τρεις με τέσσερις ημέρες, είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία μαξιλαροθήκη, από εκεί και πέρα, μην συνεχίσεις να απορείς που το πρόσωπό σου δεν «ηρεμεί».